Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 70

Temat: Blokada drogi w BB 28 stycznia

Użytkownik Rowerzysta Avatar marcu_marcin
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    ALFA ROMEO 156 2,5 V6 24V SW

Domyślnie

Nie pomogą żadne akcje, lepiej by było jakby nasze wynagrodzenia poszły w górę bo jak narazie jest niezaciekawie.

Tak najlepiej czekajmy na podwyżki zarobków...Najlepiej jakby z nieba spadły...i tak sobie będziemy czekać...czekać... i narzekać i narzekać A NIC NIE ROBIĆ.

Jak polski naród się nie zjednoczy i nie zacznie w końcu działać to nigdy NIC SIĘ NIE ZMIENI NA LEPSZE!!!

A najlepszym dowodem na to jest liczba polskich EMIGRANTÓW pracujących za granicą...Żeby żyło się lepiej...No tak tylko pytam GDZIE????

Brak mi słów jak widzę podejście niektórych ludzi którzy TYLKO narzekają a nie chcą nic ZROBIĆ.

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Cytat Napisał Krzychu52 Zobacz post
    Wczoraj w jednej ze stacji telewizyjanych był wywiad z ministrem transportu i z ekonomistą do spraw polityki paliw i powiedzieli wprost, że blokowanie autostrad, czy powolne tankowanie itp akcje NIC NIE ZMIENIĄ, bo są to za bardzo rozproszone akcje i w większym stopniu ustalane ceny paliw zależą od koncernów naftowych. Mało tego minister dodał, że to nie jest koniec podwyżek i będą kolejne do ok 7 złoty za litr.
    Kolejna sprawa to akcyza.. nie będzie napewno zmniejszona, z wypowiedzi ministra wynikało że zmniejszenie o połowę akcyzy szarpnełoby z budżetu ok 25 miliardów PLN, także Polski rząd szuka wszędzie oszczedności i nię sądze żeby były jakiekolwiek obniżki.
    Nie pomogą żadne akcje, lepiej by było jakby nasze wynagrodzenia poszły w górę bo jak narazie jest niezaciekawie.
    To jest własnie dowód na to, że boją się blokad... Przecież popatrzcie na sytuację we Włoszech, gdzie umarła produkcja po protestach tirowców... Jakbyś widział skalę sobotnich blokad, to wiedziałbyś, że na pewno odbije się to echem w mediach. Ale biadolcie dalej i oglądajcie te sterowane wywiady, które mają nas utwierdzić w tym, że jesteśmy niczym i nie mamy praw do protestów, jeżeli ktoś nas żywcem ze skóry będzie obrywał.

Co za ludzie...
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Krzychu52
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    AR 156 1.9 JTD SW 2001 Październik Azurro Nuvola, Alfa Romeo 155 1.7 94

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiuŻar Zobacz post
    To jest własnie dowód na to, że boją się blokad... Przecież popatrzcie na sytuację we Włoszech, gdzie umarła produkcja po protestach tirowców... Jakbyś widział skalę sobotnich blokad, to wiedziałbyś, że na pewno odbije się to echem w mediach. Ale biadolcie dalej i oglądajcie te sterowane wywiady, które mają nas utwierdzić w tym, że jesteśmy niczym i nie mamy praw do protestów, jeżeli ktoś nas żywcem ze skóry będzie obrywał. Co za ludzie...
    Oczywiście mamy prawo do protestów, i każdy z nas chciałby aby ceny paliw były takie jak kilka miesięcy temu, wszyscy siedzieli cicho, nikt się nie ujawniał a podwyżki były nieuniknione już wtedy. Zawsze jest tak że z początkiem roku są podwyżki na wszystkim czym się da, ludzie gadają że wszystko drożeje, jest jakiś tam protest, akcja nabiera chwilowego rozgłosu a za moment się uspokają bo pojedyńczy obywatele są bez silni z naszym prawem i rządem, każdy zaczyna zapominać o problemie i tyle się dzieje. Dla mnie to chore szukanie zysków budżetu w taki sposób ale nic na to nie poradzimy. Gdyby koncerny należały wyłącznie do rządu, to widziałbym jeszcze możliwość jakiś ingerencji w temacie obniżek, ale niestety prawo rynku... Porównajmy sobie ceny paliw w Europie i u Nas, tylko,że ja problemu doszukiwałbym się w wynagrodzeniach które niekiedy z ledwością daje przeżyć miesiąc obywatelowi Poski.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Premier, Minister z widoku swojego helikoptera będzie tylko się śmiał widząc blokowanie autostrady..

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Oczywiście mamy prawo do protestów, i każdy z nas chciałby aby ceny paliw były takie jak kilka miesięcy temu, wszyscy siedzieli cicho, nikt się nie ujawniał a podwyżki były nieuniknione już wtedy. Zawsze jest tak że z początkiem roku są podwyżki na wszystkim czym się da, ludzie gadają że wszystko drożeje, jest jakiś tam protest, akcja nabiera chwilowego rozgłosu a za moment się uspokają bo pojedyńczy obywatele są bez silni z naszym prawem i rządem, każdy zaczyna zapominać o problemie i tyle się dzieje. Dla mnie to chore szukanie zysków budżetu w taki sposób ale nic na to nie poradzimy. Gdyby koncerny należały wyłącznie do rządu, to widziałbym jeszcze możliwość jakiś ingerencji w temacie obniżek, ale niestety prawo rynku... Porównajmy sobie ceny paliw w Europie i u Nas, tylko,że ja problemu doszukiwałbym się w wynagrodzeniach które niekiedy z ledwością daje przeżyć miesiąc obywatelowi Poski.
    Kolego, gdybyś przeczytał wszystkie posty wiedziałbyś, że już kilkakrotnie mówiłem że nie ma szans na obniżki... A chodzi nam o niesprawiedliwy stosunek ceny paliw do zarobków i to jest szansa...! A do tego nie mają nic koncerny tylko nasz rząd! Wszyscy, którzy krzyczą, że paliwa są za drogie i trzeba obniżyć ceny są w błędzie, bo nie ma na to szans! Trzeba krzyczeć, że paliwa są za drogie a my powinniśmy po prostu więcej zarabiać! Przecież nikt by u nas nie płakał, gdybyśmy zamiast zarabiać 2000zł i płacą 6zł za litr zarabiali np.: 5000zł i płacili obiecywane 7zł... A przy porównaniach do Niemiec czy NL stosunek powinien być co najmniej 9000zł do 7zł..

I po raz kolejny pisze, że jak macie pisać takie zdania: "
    Premier, Minister z widoku swojego helikoptera będzie tylko się śmiał widząc blokowanie autostrady.." lepiej nie angażujcie się w ten temat i po prostu cieszcie się życiem w naszym pięknym kraju, w którym wszystkim się przelewa..! PROSZĘ!

Ostatnio edytowane przez GrzesiuŻar ; 25-01-2012 o 19:53
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 2.0 16v '95

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Krzychu52
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    AR 156 1.9 JTD SW 2001 Październik Azurro Nuvola, Alfa Romeo 155 1.7 94

Domyślnie

Śledziłem wszystkie posty...
    No i z tym się zgadzam. Tylko że wątpie żeby stał się "cud" i nasze płace skoczyły nagle w górę. Płaca minimalna z tego co się orientuje teraz wynosi marne 1500zł, dla przeciętnego Polaka przy ciągłych podwyżkach na każdym kroku taka pensja to początek końca. Niby rząd i premier twierdzi że bezrobocie w Polsce spada, ale co z tego większość ludzi i tak nie zarabia tych 1500 zł.

Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

I po raz kolejny pisze, że jak macie pisać takie zdania: "
    Premier, Minister z widoku swojego helikoptera będzie tylko się śmiał widząc blokowanie autostrady.." lepiej nie angażujcie się w ten temat i po prostu cieszcie się życiem w naszym pięknym kraju, w którym wszystkim się przelewa..! PROSZĘ!
    Powiedz mi gdzie były protesty rok temu, dwa lata temu kiedy benzyna przekraczała 4 później 5 zł, już nie mowię gdzie te protesty7 były listopadzie lub grudniu kiedy było wiadome że akcyza zdrożeje. Nigdzie nie było protestów a dlaczego? Bo nie było mega aktywności ludzi na facebooku, bo nikt nie wystąpił w telewizji mówiąc że idzie drogę blokować. Teraz nagle się ludzie obudzili bo medialność wzrosła tego projektu.
    Powiedz co da zablokowanie drogi jeden raz, dwa razy 100 razy? Opóźnienie transportu, bądź czyjeś dotarcie do celu. Może lepiej by było pojechać na Wiejską i tam manifestować głośno jak górnicy to robili. Tyle że u większość odwagi brak aby głośno krzyczeć, lepiej się schować w środku koreczka blokującego drogę.

Też jestem jak najbardziej za obniżeniem ceny paliw ale protestować można w bardziej mądrzejszy sposób niż jedne drugiemu utrudniać będzie komunikację

Mieszka w
    Tychy
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Też jestem jak najbardziej za obniżeniem ceny...
    ehhh, ręce opadają.. Jak mają obniżyć ceny, skoro we wszystkich krajach UE wokoło są takie same?!? Więc pisałem już i znów napiszę: nie rozumiesz przekazu, nie włączaj się do dyskusji.. A jak kiedyś nie starczy Ci pieniędzy do zalania Ducato i sprzedaż Alfę za grosze, żeby tylko dostawcze (pewnie żywiciel domu) zalać ON to może wspomnisz tą dyskusję i zastanowisz się, czy może nie lepiej było przyjechać na drobną blokadę, celem której jest po prostu naświetlenie z mediach problemu, który jak widać wiele osób na wspomnianej wiejskiej traktuje jakby ich nie dotyczył!

Nie włączam się już do tego wątku, bo jak widać nie przynosi to nic konstruktywnego. Zapraszam wszystkich w sobotę, którzy tylko mogą niech przyjadą na znak protestu, nic więcej.

Pozdrawiam,
    GrzesiuŻar
    Ostatnio edytowane przez GrzesiuŻar ; 25-01-2012 o 20:31
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 2.0 16v '95

Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

ehhh, ręce opadają.. Jak mają obniżyć ceny, skoro we wszystkich krajach UE wokoło są takie same?!? Więc pisałem już i znów napiszę: nie rozumiesz przekazu, nie włączaj się do dyskusji..
    Jak się nazywa temat? "Blokada drogi w BB 28 stycznia więc ja rozumie o czym powinna być dyskusja.

Wierzysz w media? Bo ja im tym bardziej nie ufam. Poświęcą tej wiadomości 3 minutowy reportaż i to wszystko, politycy to odczują? Zainteresują się tym? Nie wydaje mi się, dopóki nie będzie agresywniejszej formy protestu która ich dotknie nic nie zostanie osiągnięte.

Mell
    Gość

Domyślnie

A Grupa Lotos?

Pisząc, że powinno się walczyć o wyższe pensje, macie na myśli podniesienie płacy minimalnej? To akurat głupie rozwiązanie, które może doprowadzić do upadku małych przedsiębiorstw.. Płace powinien wyznaczać rynek, nie państwo... Podwyższanie na siłę płacy może też doprowadzić do utraty wartości waluty, co też wpłynie na cenę paliw..

Moim marzeniem (i chyba to niestety pozostanie tylko marzeniem...) jest obalenie obecnego rządu i przy okazji opuszczenie Związku Socjalistycznych Republik Europejskich... Wtedy już by nie było tłumaczenia "A bo Bruksela nam nie pozwala obniżyć cen paliw.." I jak dla mnie blokowanie dróg jest i tak lepszym rozwiązaniem, niż siedzenie w domu i pisanie "Głupi pomysł macie, to nic nie da..". Masz lepszy? Podziel się nim!