Jak się zrobiła chlapa w trójmieście to prawa strona przestała skrzypieć. Koniec końców i tak nie powinny były skrzypieć w ogóle skoro w grudniu zarówno górne jak dolne wahacze zostały wymienione na nowe TRW
Jak się zrobiła chlapa w trójmieście to prawa strona przestała skrzypieć. Koniec końców i tak nie powinny były skrzypieć w ogóle skoro w grudniu zarówno górne jak dolne wahacze zostały wymienione na nowe TRW
W koncu sa plusowe temp. i zawieszenie przestalo skrzypiec![]()
A jak będzie gorąco to będzie skrzypieć deska w okolicach szybyi co wtedy............ założymy temat...kiedy wymieniać opony na letnie.... lub ..... pryśnij teflonem między deskę a szybę mi pomogło he he
![]()
Witam, mam ten sam upierdliwy problem ze skrzypieniem co wszyscy, wymienione wszystkie wahacze z przodu łącznie z gumami stabilizatora i łącznikami, i przy jeździe po np: "śpiących" to lewy przód skrzypi , na początku tego nie było, po ok 2 tygodniach jazdy zaczęło. podejrzewałem że gumy stabilizatora się wyrobiły ale teraz podejrzenie pada bardziej na poduchę silnika albo gumę amortyzatora z lewej strony
---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:51 ----------
albo marne tuleje w qapach
---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:52 ----------
dodam iż u mnie skrzypi w temperaturze dodatniej
Jestem po wymianie wahaczy górnych - org. TRW chyba od nowości miał tak zjechane tuleje, że same wypadły - i to było 100% przyczyną skrzypienia.
I nie gadajcie mi, że normalna sprawa z tym skrzypieniem :///
ja mam cały przód nowy oprócz amortyzatorów i tak jak napisałem wyżej zaczęło piszczeć ale nie obstawiałbym wahaczy...
Potencjalne rozwiązanie na skrzypiące wahacze górne
http://www.autosklep24.pl/pl/p/Wahac...-SMAROW./10536
Ostatnio edytowane przez DamianS ; 03-04-2012 o 17:23
jeśli nie wahacze to poduszka amortyzatora u mnie czasem się odzywa po stronie kierowcy
prawdopodobnie poducha, jak wymienię amortyzatory z poduchą to zobaczymy czy piszczy czy nie