Odezwij sie do mnie na poczte to pogadamy.
Odezwij sie do mnie na poczte to pogadamy.
Koledzy dołączam się do wątku poniżej. Kupiłem wczoraj radio pionka 1500UB. W zestawie była kostka ISO. Podpiąłem, ale nic się nie dzieje. Radio się nie włącza nic.! Prad i masa widzę że są podłączone dobrze, ale więcej nie wiem co zrobić. Pomożecie?
W instalacji auta jest jeszcze jakaś mała zielono niebieska kostka, z która nie wiem co zrobić. Ta na siedzeniu co leży to jest właśnie z zestawu nowego radia. Czy któś może pomóc?
Jeżeli u Ciebie jest tak jak w 159 to pewnie nie masz plusa po stacyjce. Poszukaj na forum Alfa 147, bo nie jestem pewien, że jest tak jak w 159.
Ostatnio edytowane przez Romek ; 11-10-2013 o 19:10
Tomek_KKR/wono-w2
Pamietacie moze jeszcze kolor przewodu w stacyjce ktory dostaje napiecie po wlozeniu kluczyka?
przewałkowałem cały temat i faktycznie o wiele lepszym rozwiązaniem jest "+" po włożeniu kluczyka bez załączania zapłonu (zaświecania wszystkich kontrolek) tylko który to jest przewód bo u mnie jest podpięte pod zapalniczkę i żeby posłuchać radia na postoju nie wystarczy mieć włożony kluczyk tylko muszę nacisnąć start (załączenie wszystkich urządzeń) tylko który to jest przewód?
Pin _ Colour _ Node _ Destination _ Pin
2 _ AL _ See M089 STEERING LOCK CONTROL UNIT (NBS) _ A6
3 _ NS _ X _ See M001H BODY COMPUTER (DASHBOARD) _ 24
6 _ RV _ See B002G JUNCTION UNIT UNDER DASHBOARD (DASHBOARD) _ 16
7 _ N _ See C020A PASSENGER SIDE DASHBOARD EARTH (DASHBOARD) _ 11
8 _ BS _ X _ See M001H BODY COMPUTER (DASHBOARD) _ 25
Ostatnio edytowane przez interside ; 15-10-2013 o 12:41
Ustaw miernik na pomiar napięcia DC >= 20V .
Jeden kabel do masy a drugim sprawdzasz gdzie jest ten nasz wybraniec.
Albo są takie kontrolki z żarówka na 12V i nią też można sie bawić.
Tylko trzeba to robić z podpiętymi wtyczkami do gniazd.
Ostatnio edytowane przez wino-w2 ; 15-10-2013 o 13:52
witam czy ktoś mi powie czy znalazł ten kabel z plusem po stacyjce ? gdzie go szukać przy bezpiecznikach? czy trzeba demontować konsole żeby sie wpiąć od tyłu do kluczyka?