U mnie się zaczęła kantowc przy opuszczaniu. Czekam do wiosnyna mrozie nie będę się bawił.
U mnie się zaczęła kantowc przy opuszczaniu. Czekam do wiosnyna mrozie nie będę się bawił.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Na wiosnę przejdzie samo u mnie jak się zrobiło zimno też ciężej chodzą szyby. Z tyłem przy okazji wymiany tych nieszczesnych plastików już sobie poradzilem tak jak kolega wczesnyej pisał przez posmarowanie prowadnic wazeliną techniczną. Marek mi się wydaje że tam u kolegi też pomoże smarowanie bo to się dzieje od zimna. W poprzedniej to miałem i w tej tak samo.
Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html
Wiadomo że w zimę chodzi ciężej, to normalne w każdym aucie. Ale nie jest normalne że ledwie ma siłę podnieść, albo wcale. Powinna chodzić szyba normalnie tylko wolniej.
Ten sposób jest wyjątkowo skuteczny. Smar silikonowy w sprayu kosztuje już od 9. zł i sprawdza się tu bardzo dobrze. Mam taki zwyczaj że w każdym swoim aucie przy okazji zmiany opon na zimowe konserwuję smarem: zamki (drzwi+klapy, bębenki i mechanizmy), uszczelki drzwi (żeby nie przymarzały), prowadnice szyb oraz mechanizm otwierania klapy wlewu paliwa. Dodatkowo zmieniam płyn do spryskiwaczy nie zapominając o "wypsikaniu" tego co pozostało w rurkach. Nigdy nie miałem żadnego problemu po takiej konserwacji i nie wracałem do tematów związanych z zamarzaniem auta przez całą zimę. Powyższe czynności to max 30 min. pracy raz w roku.
sebaaaaaaaa zrobiłem tak jak napisałeś tylko że nie do okoła wystarczyło w tą uszczelkę przy słupku i z opuszczaniem nie mam problemu opuszcza się tak jak powinna teraz zaczeło mi się to robić w drzwiach od kierowcy zrobiłem to samo co i w tamtej i też już normalnie się otwiera dzięki za pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez Adek01 ; 13-12-2014 o 16:57