Witam! Widzę że spora część kolegów ma podobny problem jak ja! Jak można zrobić porządek z tymi trójkącikami?
P.S ... maiłem kiedyś Lancie Kappe i powiem Wam że wspominam ją z wielkim sentymentem,świetny samochód!!!
Witam! Widzę że spora część kolegów ma podobny problem jak ja! Jak można zrobić porządek z tymi trójkącikami?
P.S ... maiłem kiedyś Lancie Kappe i powiem Wam że wspominam ją z wielkim sentymentem,świetny samochód!!!
...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...
dzisiaj przyjzałem sie z bliska.. tym trójkątom faktycznie.. u mnie tez troche odstają..
może jednak przez to świszczy... gdzies po tyle.. a nie przez uszczelki ..
trzeba je wykręcic i wyklepać. Prosta robota mniej niż godzina mi to zajeła. Swoją drogą ciekawe ile takie cos nowe kosztuje... wyczytalem numer czesci A702.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
czyli są jakieś śruby od środka co trzymają tego trójkąta?
to się trzyma na 3 śrubkach. Jedna pod zaślepką i dwie od strony szyby , pod uszczelką. Dasz spokojnie rade.
A w kwestii tego wyklepania, to jak to robić? Młotkiem naparzać? Nie odkształci się albo nie pęknie? Może głupie pytania ale w życiu takiego czegoś nie robiłem.
ja w sumie tez.. ale wydaje mi sie ze jak owiniesz mały młoteczek kawałkiem skóry czy innego grubszego materiału powinno i dać rade..
trójkąciki to porażka ... wykonane są z miękkiego ZNALu zamiast aluminium ... dla oszczędności ... przy ich montażu trzeba się wykazać umiarkowaną siłą i wyczuciem inaczej śruby znów "wciągają" te trójkąty do środka a ich brzegi odstają ...
Najlepiej ... to by było je zrobić na nowo ... odlać formę i zrobić je np CARBONu ale komu się chce? :-)
Ja okleiłem je z zewnątrz taka taśmą power tape, tak żeby podczas klepania się nie porysowały, i na kawałku drewna normalnie młotkiem od wewnętrznej strony klepałem. Ten metal jest dość miekki i nie za duzym młotkiem dawło radę. Nie trzeba bardzo mocnej siły, tylko zrobic to zdecydowanie , ale z wyczuciem tak żeby po zewnętrznej stronie nie było wybitych fałdek... Panowie sprawa bardzo łatwa, ja to zrobiłem w około godziny i na szybko ... Efekt jest bardzo dobry. Mieszkam 3 km od autostrady i testowałem czy aby nie świszczy przy większych prędkościachWszystko w porządku
A jak ktos ma je podniszczone to może zapodać sobie odrazu spreyem matowym nowy lakier
albo okleić sobie to folia a la carbonzależy co kto lubi...
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 19-03-2012 o 18:04