powiem ci tak - z gówna bata nie ukręcisz, nie szukaj GT za 14tysięcy, nie szukaj 147 za 10 tysięcy, nie szukaj e46 za 14 tyś bo to wszystko będą rumy do remontu.
pozdr
powiem ci tak - z gówna bata nie ukręcisz, nie szukaj GT za 14tysięcy, nie szukaj 147 za 10 tysięcy, nie szukaj e46 za 14 tyś bo to wszystko będą rumy do remontu.
pozdr
Dlatego napisałem 15/18tys na E46 - lcaise czytaj ciut uważniej
W oko wpadło jeszcze A4 B6, czyli kolejne nudne auto, lecz sprawdzone bo wujo miał w firmie i potwierdza, że naprawdę dobre. Więc po prostu biorę je pod uwagę.
Pomijając teraz cenę zakupu, to jak wygląda sprawa z E46 i A4 B6 pod kątem prowadzenia i kosztów eksploatacji w porównaniu z 147?
co do e46 - bena duzo pali, diesel 2.0 sie sypie - po krótce..
co do a4 - diesel tylko 1.9tdi, 2.5 to padaka jakich mało, 2.0 do 2010 roku podobnie - wada konstrukcyjna w obydwóch przypadkach. Bena dobre silniki, ale paliwożerne - 2.8 biturbo - w to kiedyś celowałem w audi a6. Btw - chcesz a4b6 za 18 koła ? Kolejny trup...
Na pewno nie za 18tys. Wychodzi na to, że nie ma żadnej alternatywy dla 147ki![]()
co do audika - jak masz kase, to kup 2.7 w benie lub 2.8 biturbo, i do ceny dodaj 4tyś na sekwencje. Wóczas polatasz na poziomie i tanio. 1.8 w vagach to padaka, a o dieslach juz ci pisałemWiem, bo przed Alfą czytałem wiele o Audi i mniej więcej takie moje wnioski były
![]()
kolejny co dużo czytał
2.5 v6 tdi to bardzo ciekawy silnik który przerabiałem na własnej skórze ,i dla kogoś kto jest trochę kumaty nie jest żadnym problemem kupno tego silnika w fajnym stanie.Aczkolwiek faktycznie trudno jest ten fajny stan odszukać .
lcaise dla twojej informacji już w 2007 roku a nie w 2010 wprowadzono silnik2.0 z commonrailem który był wolny od problemów głowic silnika PD
Nie bądź taki do przodu kolego, 2.5v6 to padaczka, nawet na forum Audi i VW odradzany z uwagi na wycierające się wałki rozrządu. Poczytaj skoro nie miałeś tego silnika w użytkowaniu.
Co do 2.0Tdi - wada fabryczna polegająca na nieodpowiednim doborze materiału [oszczędności] głównego użytego do produkcji głowicy w zwiazku z czym następowało pękanie tejże lub tzw efekt "osiadania". Teoretycznie wada wyeliminowana pod koniec 2007 roku, a w praktyce w pasku 2010 2.0tdi kolegi pękła głowica i była to właśnie wada fabryczna..
chyba ci pisałem że posiadałem audi z silnikiem 2.5 v6 tdi, a wycieranie się krzywek wałka a nie samych wałków (tak na marginesie) to wcale nie jedyny i nawet nie najdroższy problem w głowicy tego silnika ,ale widać tego nie wyczytałeś już na forac
a jak ktoś jest za głupi żeby usłyszeć rozwalone v6 tdi i nie potrafi się zebrać do 15 minutowej roboty ściągnięcia pokryw zaworów to faktycznie tak jak ty niech czyta forum
a co do teorii i praktyki to że twojemu znajomemu pekła głowica w 2.0 tdi z 2010 roku znaczy tylko tyle że miał pecha. O 2.4 jtdm też słyszałem że kilka głowic pękło i co? Każde 2.4 jest do dupy?
poraża mnie poziom głupoty postów typu v6 tdi to gówno,bo tak czytałem na forum,że diesel 2.0 od bmw się sypie bo tak mówili na onecie,że 1.8 od vaga to padaka( kurwa a co w nich padakowego), e46 benzyna dużo pali,no bo przecież najbardziej powżechną zaletą benzyniaków jest przecież oszczędność.
Jeździsz chłopie alfą która przez większość motoryzacyjnego społeczeństwa uważana jest za złom a opowiadasz identyczne historyjki o innych autach jak inni przygłupi właściciele aut innych marek o alfie .
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 20-05-2012 o 20:35
przykro mi że nie jestem mechanikiem i mam wyjebane na awaryjne klekoty w audi, jednakowoż rynek zweryfikował jakość tych silników - wystarczy spojrzeć na ceny aut z owymi dieslami a na resztę gamy silnikowej - auta 2x tańśze. No ale co ja bedę się wypowiadał, w końcu czytam tylko neta.
Nie wiem do czego pijesz, gawęda była o 2.5v6 w vagach, nie rozumiem w tym wypadku powyższej uwagi i wycieczki osobistej. Swoją drogą nieźle popierdolony musiałbym być, żeby typowi pod blokiem rozkręcać samochód, przed kupnem - powodzenia w szukaniu frajera który się na to zgodzi, pamiętaj że rozmawiamy o sztukach w realnych cenach stojących 10-15tyś PLN - śmiesznea jak ktoś jest za głupi żeby usłyszeć rozwalone v6 tdi i nie potrafi się zebrać do 15 minutowej roboty ściągnięcia pokryw zaworów to faktycznie tak jak ty niech czyta forum![]()
![]()
![]()
Oczywiscie, że nie .. ale jak się okazało nie był odosobnionym przypadkiem, wystarczy poszperać po sieci, poczytać fora lub moto-blogi.a co do teorii i praktyki to że twojemu znajomemu pekła głowica w 2.0 tdi z 2010 roku znaczy tylko tyle że miał pecha. O 2.4 jtdm też słyszałem że kilka głowic pękło i co? Każde 2.4 jest do dupy?
http://www.auto-swiat.pl/1-wszystko-o-silniku-20-tdi/2
http://vwszrot.pl/
a mnie poraża kolokwializm i chamstwo twoich wypowiedzi. Wracając do silników: 2.5v6 to gówno, to ustalono już dawno. Diesel 2.0 w BMW to lecące panewki i spore koszty z remontem, 1.8 od vaga - paliwożerny i nie dający nic w zamian [chujowe wnętrze, twardą & słabą zawiechę], BMW w benie wiadomo że dużo pali bo to BMW - nie ciśnieniuj sie tak kurwa koleś, bo wyrastasz w moich oczach na internetowego pieniacza który coś tam wie ale chamstwem i kolokwializmem próbuje przeforsować swoje racje, jakby od tego zależały dalsze losy świata. Ja mam wyjebane na twoje zdanie, radzę to co wiem i czego jestem pewien.poraża mnie poziom głupoty postów typu v6 tdi to gówno,bo tak czytałem na forum,że diesel 2.0 od bmw się sypie bo tak mówili na onecie,że 1.8 od vaga to padaka( kurwa a co w nich padakowego), e46 benzyna dużo pali,no bo przecież najbardziej powżechną zaletą benzyniaków jest przecież oszczędność.
Aha, co do opinii o BMW to mam znajomych w BMW Klub Poznań, nie wiem kurwa kto miałby mi lepiej doradzic, no chyba nie ty.
reasumujac - wszyscy to głupki, ty jeden najmądrzejszy.Jeździsz chłopie alfą która przez większość motoryzacyjnego społeczeństwa uważana jest za złom a opowiadasz identyczne historyjki o innych autach jak inni przygłupi właściciele aut innych marek o alfie .