oświadczenia wiem że jak ktoś nie dba o wnętrze to i sprawy techniczne ma głęboko w poważaniu i lepiej takim autem się nieinteresować
oświadczenia wiem że jak ktoś nie dba o wnętrze to i sprawy techniczne ma głęboko w poważaniu i lepiej takim autem się nieinteresować
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Zupełnie nie tak zrozumiałeś to co napisałem. Ceny które napisałem odniosłeś odrazu do swojego auta zażucając mi że źle wykonałem naprawę ( nie kompletną) - nie o to chodzi bo skoro da się to zrobić po kosztach o których piszę to logika wskazuje że tak należało by zrobić - a że da się kupić za więcej i wydać na to 3 x tyle oczywiście że się da tylko po co ??Napisał henekl
Następną rzeczą oczywistą jest to że rozrząd do silnika TS ( dodatkowy pasek i warator) i V6 ( więcej rolek) jest sporo droższy więc skoro wymianę rozrządu w JTD da się spokojnie zrobic za ok 700 zł to po co wydawać 1500 zł na tej samej zasadzie jeżeli możesz w swoim silniku zrobić rozrząd za powiedzmy 1200 zł to po co miałbyś robić to za 2200 zł a przecież taka mozliwość istnieje bo w ASO jeszcze niedawno chciało za to prawie 300o zł.
I tak można w nieskończoność z każdą naprawą
Tak oczywiście masz rację - ja zrobiłem trochę więcej bo zmieniłem koło pasowe wału, napinacz i rolki oraz pasek wieloklinowy - bo zawsze zmieniam wszystko razem - ale ciężko te koszta ( sporo wieksze niż sam rozrząd) podciągać pod koszta zamiany rozrzadu.Napisał ap2
Tutaj masz na drugiej stronie tematu ile kosztuje nowa turbinka: A przestrzegali!!!Napisał Alfista
A tak na marginesie bardzo ciekawy temat wątku który podałem, żebyś nie musiał podobnego tworzyć.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
OK OK OK Chłopaki
Już mi się odwidziało
Miejmy nadzieje, że uchroniliśicie mnie przed gniotem.
Myślę jeszcze o Alfie 156.
Co myślicie o tych?
1. http://moto.allegro.pl/item391357503...portwagon.html
Dziwnie niska cena? Czy tylko mi się wydaje?
2. http://moto.allegro.pl/item388476616...uper_cena.html
Ta chyba jest ok...
3. http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5672875
mały przebieg jak na diesla?
4.
witam!!!numer 2 nawet ładnie wygląda,tylko że przebieg jak na ten rocznik i jeszcze diesel to trochę śmiesznyDD
jeśli mnie wzrok nie myli to fotel kierowcy jest sporo odciśnięty na oparciu i siedzisku (przy pasie bezpieczeństwa)a to wróży spory przebieg,nawet ponad dwie stówki.
ale choćby nawet 200tyś. to nie jest dużo jak na diesla.wizualnie alfinka ok!
tylko te oponki,chyba troszkę już łysawe((
pozdrawiam!!!
moja druga ulubienica...
Przytocze prawde o alfach tak na zaśKazdy zaoszczedzony tysiac to wydatek kolejnych trzech
A moze kolega troche dozbiera i odlozy na moja Belle. Rozgladam sie powoli za jakas fajna GTV albo 155 Q4 a moja identyczna ja ta co upatrzyles. Silnik 2.4. skóra, drewienko. Ale tanio nie sprzedam włozylem w nia ogrom serca i pieniedzy
)) pozdrawiam
Ja akurat niedawno kupiłem 156 2,4, i szukałem w podobnym przedziale cenowym-do 16tys.- trochę pojeździłem, w sumie oglądałem ok.10 AR156 i praktycznie wszystkie jak jedna, po pierwsze były malowane, niektóre koszmarnie, jakby w stodole :shock: , a poza tym były mocno zajeżdżone- niestety. Te które są w Twoich linkach są do sprzedania już co najmniej od miesiąca- oglądałem te ogłoszenia już znacznie wcześniej :? No ale może akurat będziesz miał więcej szczęścia niż ja. Ja szukałem 2 miesiące i moją obecną kolega wyczaił w Niemczech- miała padnięte sprzęgło- co w sumie jest dobre z tego wzgledu, że ktos ją sprzedał ze względu na awarię sprzęgła, a nie po zajeżdżeniu- kosztowała mnie na razie 17,5tys. i na razie wygląda, że tylko lać ropkę i jeździć- w zawieszeniu nic nie stuka, rozrząd itp wymienione- zobaczymy, ale jestem dobrej myśli.
Powodzenia w poszukiwaniach![]()
Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,
Alfa nr 3 jest w miarę bo reszta to nawet szkoda dzwonić. Myślę,że jak auto stoi u prywatnego gościa to się dogadacie wg mnie można ją obejrzeć. Licz się z tym,że w Polsce jest mała szansa kupić auto bezwypadkowe zwłaszcza Alfę,ale jest to całkiem możliwe bo takie na rynku też się znajdują tylko są droższe i jest ich mało :mrgreen: Pozdrawiam,mógłbym Ci moją 166 odsprzedać,ale obawiam się że brakuje ci jeszcze ponad 10tys.
"szerszi" ściąga same alfywystawia nieraz na allegro, prawdziwy maniak jeśli chodzi o alfę o czym świadczy jego egzemplarz z "kosmicznym" wnętrzem, myślę że warto się z nim skontaktować, koledze proponował 166 w naprawdę przyzwoitych cenach