Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Temat: Kilka informacji przed zakupem Alfy 159

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał alicjag3 Zobacz post
    Eee to mi sie nie podoba. I bardziej przypomina jakiegos ceeda tzn niby auto rodzinne.
    Każdy ma swój gust.Pewnie ,że przy serii 5 czy 159 taka croma to nawet nie kopciuszek,ale rodzinności,to ona ma za te dwa auta i jeszcze dwa kolejne.Auto jest przepastne i mega wygodne,a przy tym tanie.

http://www.forum.alfaholicy.org/prze...v_rybakmj.html

Tu mniej wiecej opisałem auto.

alicjag3
    Gość

Domyślnie

Zaczelam sie jeszcze zastanawiac. Ktory silnik lepiej wziac - 1.9 czy 2.0 170KM? Jesli beda spore roznice to jestem w stanie dorzucic kilka tys do rocznika 2008 a zreszta za pol roku jak bede kupowac, ceny jeszcze spadna.

Jaka bedzie roznica w dynamice, niezawodnosci, spalaniu?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Czy Waszym zdaniem spalanie Alfy na poziomie 7 litrow na trasie i 9-10 w miescie to naprawde sporo jak na auto
    tej wielkosci? Wydaje mi sie ze bmw 5 z silnikiem 2.0-2.5 bedzie spalac raczej o 1-2 litra wiecej.

Co wiec jeszcze innego polecacie? Jak pisalam - liczy sie przyzwoita wielkosc, duzy bak, niskie spalanie, przyzwoite osiagi (silnik wyjsciowo min 140km). No i tanie czesci i serwis plus niezawodnosc.
    To ja Ci powiem - kup MĄDRZE wybraną 5-kę E61 (kombi) 520d i to auto spełni wszystkie wymagania, jakie wypisałaś. Oczywiście porównując go do innych aut podobnej klasy.
    Drugi samochód, który jest godny uwagi, to Mondeo (od 2007 roku) z 2-litrowym turbodieslem - dużo większe od 159-ki i także mało problematyczne.
    Trzeci - Ford S-Max 2.0 TDCi.
    Czwarty - Opel Zafira 1.9 CDTi 16V (150KM).

O 159 zapomnij - to nie jest auto dla 2-metrowego kierowcy, który chce w dodatku wozić w nim żonę i dwójkę dzieci.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Ta ale mini moze jezdzic

Użytkownik Maniak resoraków Avatar radzik2908
    Mieszka w
    Siemiatycze, Podlaskie
    Auto
    159

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    To ja Ci powiem - kup MĄDRZE wybraną 5-kę E61 (kombi) 520d i to auto spełni wszystkie wymagania, jakie wypisałaś. Oczywiście porównując go do innych aut podobnej klasy.
    Drugi samochód, który jest godny uwagi, to Mondeo (od 2007 roku) z 2-litrowym turbodieslem - dużo większe od 159-ki i także mało problematyczne.
    Trzeci - Ford S-Max 2.0 TDCi.
    Czwarty - Opel Zafira 1.9 CDTi 16V (150KM).

O 159 zapomnij - to nie jest auto dla 2-metrowego kierowcy, który chce w dodatku wozić w nim żonę i dwójkę dzieci.
    No wiesz co, czy ktoś z nas kupował 159 ze względu na funkcjonalność? Nie sądzę. Bierz 159 i będzie ok.
    To auto (Alfę) się kocha, jak żadne inne.

janio
    Gość

Domyślnie

Kojarzycie film "Daleko od szosy" i scenę w której Krzysztof (chłopak z miasta Łodzi), pyta Leszka (chłopaka ze wsi) jaki wóz ma sobie sprawić?, a Leszek na to, że najlepiej półciężarówkę, bo to pojechać można i coś przewieźć

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

A ile Pali dokladnie? I przy jakim stylu jazdy? Rozumiem ze to wersja 150 KM z chipem? Jak sie jezdzi i gdzie robiles program? Jak z dynamika?
    W miejscu (tj. do pracy i z powrotem, w sumie 22km przez wiochy itp) spalanie wynosi około 7,5 - 7,7l/100km W trasie przy lekkiej nodze (prędkość 110 -130km/h) to spalanie oscyluje w granicach 6,1 - 6,3l/100km.
    Program robiony u znanego i polecanego na forum Cinka.
    Osiągi są przyzwoite, i gdyby nie masa 159 byłyby jeszcze lepsze. No, ale jakby nie mówić to 190KM daje radę, zwłaszcza podczas wyprzedzania.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

alicjag3
    Gość

Domyślnie

Ok ale prosze o info nt roznic miedzy 1.9 150KM a 2.0 170KM diesel. Jaka jest roznica w zywotnosci, osiagach,spalaniu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

A dajcie spokój. Ja mam 182 cm i żona 165 z tyłu się mieści i jeszcze miejsca zostaje hoho. Dziecko w foteliku i wózek z gondolą mi się nawet w 156 sedan mieściły (oczywiście wózek kupiłem odpowiedni a nie na jakichś wielkich kołach - konkretnie PegPerego On Track - gondola/spacerówka/fotelik). Jak chcesz wozić 4x200cm koszykarzy to kup Chryslera Voyagera (plus drugiego na części).

Kup np roczne - dwuletnie auto i pojeździj 6m-cy - jak Ci się nie spodoba to sprzedasz bez żalu i kupisz coś innego. Proste

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

2.0 to jest rozwinięcie jednostki 1,9 i można tak ogólnie powiedzieć że silnik pod każdym względem lepszy ale z racji tego że były oferowane od 2009 roku wiec ceny używanych 159 2,0 JTDm są nadal dość wysokie w stosunku do 1,9 których jest od zatrzęsienia na rynku