Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 59

Temat: Alfa Romeo GT 1.9 TD pomoc w kupnie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    147 JTDm / GT JTDm

Domyślnie

..Ja już po pierwszych oględzinach i jeździe GT; moje wrażenia = same plusy, nawet Żona zachwycona tylną kanapą..
    No a w porównaniu do 147, GT 1.9JTD 150KM bardziej zwarte zawieszenie, sztywniejsze, system Q2 super! = jedzie jak po szynach, silnik w porównaniu do mojej 1.9JTDm 140KM ma troszkę więcej wigoru i kultury pracy, nawet cichszy w kabinie.

Teraz wybieram się do Carserwisu w Warszawie, może ktoś z Kolegów miał jakieś doświadczenia z zakupem auta w tym komisie??

Użytkownik Znawca Avatar Wujek
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS

Domyślnie

Styl GT i diesel nie pasuje do siebie. Zenuła.
    Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
    Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
    Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
    Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
    Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
    Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Tak tak oczywiscie...
    Twoje zdanie juz wszyscy znamy

Użytkownik Ogier Avatar kompot
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Cytat Napisał Marc09 Zobacz post
    ..Ja już po pierwszych oględzinach i jeździe GT; moje wrażenia = same plusy, nawet Żona zachwycona tylną kanapą..
    No a w porównaniu do 147, GT 1.9JTD 150KM bardziej zwarte zawieszenie, sztywniejsze, system Q2 super! = jedzie jak po szynach, silnik w porównaniu do mojej 1.9JTDm 140KM ma troszkę więcej wigoru i kultury pracy, nawet cichszy w kabinie.

Teraz wybieram się do Carserwisu w Warszawie, może ktoś z Kolegów miał jakieś doświadczenia z zakupem auta w tym komisie??
    No, kolego, chyba udało mi się Ciebie wyprzedzić, wczoraj kupiłem Q2 z Carserwisu Prześwietliłem auto bardzo dokładnie i wziąłem. Jeśli chcesz, to moge więcej napisać. No chyba, że nie chcesz słuchać...

Carserwis - polecam Pana Darka, moim zdaniem bardzo fajny i uczciwy gość, zupełnie inny od większości ludzi wykonujący ten nieszczęsny zawód. Możesz powiedzieć, że poleca gość od kupionej Q2.

Co do innych GT - oglądałem jeszcze tę
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-quad...C25317155.html
    Tak naprawdę pojechałem tam z ciekawości, liczyłem na zaniedbanego parcha. Podkręślam, nie oglądałem auta super dokładnie, ale:

PLUS
    -czujnik lakieru pokazał około 140 um na całym aucie
    -rachunki, papiery, była jakaś historia
    -2008 rok
    -cena z ogłoszenia jest już po opłatach, wbrew temu co piszą (wcześniej byłą za 33,5 + opłaty, wiec teraz sądze, że cena jest spokojnie do znegocjowania na 35)
    -raczej niezmęczone wnętrze (oprócz wspomnianego niżej fotela), możliwe, że orygianalny przebieg 113 kkm

MINUS
    -po jednej duzej wgniotce na obydwu drzwiach od otwierania
    -auto stoi od lata, czyli co najmniej hamulce do serwisu, olej, trzebaby zajrzec do rorzadu może czy pod pokrywę zaworów czy nie ma kiślu
    -w książce serwisowej widziałem jakąś interwencję korektorem, trzebaby to było dokładnie sprawdzić w razie większego zainteresowania
    -naprawione przetarcie fotela kierowcy (nie musi to co prawda oznaczac dużego przebiegu, wystarczy, że ktoś ocierał się wsiadając za każdym razem, ale słabo wygląda po przyjrzeniu się)

Ogólnie nie było tragedii jakiej się spodziewałem.

PS Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum
    Ostatnio edytowane przez kompot ; 14-03-2013 o 16:06 Powód: dopisanie informacji

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no toś koledze humor zapewne poprawił

- - - Updated - - -

z golfa na GT ?
    nie boisz się słynnej awaryjności alf w porównaniu do tak osławionej "superowości" golfa ?

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Nie należę do mitomanów Poza tym mam jakieś tam zaplecze sprzetowo-umiejętnościowe, poradzę sobie

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    147 JTDm / GT JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał kompot Zobacz post
    No, kolego, chyba udało mi się Ciebie wyprzedzić, wczoraj kupiłem Q2 z Carserwisu Prześwietliłem auto bardzo dokładnie i wziąłem. Jeśli chcesz, to moge więcej napisać. No chyba, że nie chcesz słuchać...

Carserwis - polecam Pana Darka, moim zdaniem bardzo fajny i uczciwy gość, zupełnie inny od większości ludzi wykonujący ten nieszczęsny zawód. Możesz powiedzieć, że poleca gość od kupionej Q2.

Co do innych GT - oglądałem jeszcze tę
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-quad...C25317155.html
    Tak naprawdę pojechałem tam z ciekawości, liczyłem na zaniedbanego parcha. Podkręślam, nie oglądałem auta super dokładnie, ale:

PLUS
    -czujnik lakieru pokazał około 140 um na całym aucie
    -rachunki, papiery, była jakaś historia
    -2008 rok
    -cena z ogłoszenia jest już po opłatach, wbrew temu co piszą (wcześniej byłą za 33,5 + opłaty, wiec teraz sądze, że cena jest spokojnie do znegocjowania na 35)
    -raczej niezmęczone wnętrze (oprócz wspomnianego niżej fotela), możliwe, że orygianalny przebieg 113 kkm

MINUS
    -po jednej duzej wgniotce na obydwu drzwiach od otwierania
    -auto stoi od lata, czyli co najmniej hamulce do serwisu, olej, trzebaby zajrzec do rorzadu może czy pod pokrywę zaworów czy nie ma kiślu
    -w książce serwisowej widziałem jakąś interwencję korektorem, trzebaby to było dokładnie sprawdzić w razie większego zainteresowania
    -naprawione przetarcie fotela kierowcy (nie musi to co prawda oznaczac dużego przebiegu, wystarczy, że ktoś ocierał się wsiadając za każdym razem, ale słabo wygląda po przyjrzeniu się)

Ogólnie nie było tragedii jakiej się spodziewałem.

PS Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum

Gratuluję Kolego! :-)
    Właściwie to można powiedzieć że "drapnąłeś mi ją sprzed nosa". ;-)
    Przebieg był nadzwyczaj niski 69tyś, udało się go potwierdzić???

Miałem też obejrzeć i tą QV tak właśnie dla ciekawości, choć komisom nie ufam. Rozmawiałem już w tej sprawie, ale gość wydał mi się średnio miły i miał niejako pretensje że zapytałem o Q2 (nie wiedział co to jest). Poza tym intuicja mi podpowiada że to jeszcze nie ten egzepmlarz...

Oglądałem też i tą ze Słupska: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-q2-n...C26159431.html
    Ze zdjęć wydaje się super, a na żywo parę mankamentów. Wizualnie wytarte progi, dziura z boku w siedzeniu pasażera (zabezpieczenie skrzyni), mechanicznie lewarek skrzyni biegów nie odbijał do pozycji neutralnej (linki do wymiany?); po wymianie dachu (gradobicie), opony z lekka już zużyte do wymiany. Cena praktycznie bez negocjacji mimo że oferta wisi już od jesieni ubiegłego roku.

Książka serwisowa prowadzona do końca, a po VINie historia napraw tylko do 60tyś. No właśnie jak to się ma z książką serwisową???..., Może ktoś wie??

Ogólnie ciężka sprawa znaleźć zadbane GT.

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9JTD Q2

Domyślnie

Miałem też obejrzeć i tą QV tak właśnie dla ciekawości, choć komisom nie ufam. Rozmawiałem już w tej sprawie, ale gość wydał mi się średnio miły i miał niejako pretensje że zapytałem o Q2 (nie wiedział co to jest). Poza tym intuicja mi podpowiada że to jeszcze nie ten egzepmlarz...

Oglądałem też i tą ze Słupska: http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-q2-n...C26159431.html
    Ze zdjęć wydaje się super, a na żywo parę mankamentów. Wizualnie wytarte progi, dziura z boku w siedzeniu pasażera (zabezpieczenie skrzyni), mechanicznie lewarek skrzyni biegów nie odbijał do pozycji neutralnej (linki do wymiany?); po wymianie dachu (gradobicie), opony z lekka już zużyte do wymiany. Cena praktycznie bez negocjacji mimo że oferta wisi już od jesieni ubiegłego roku.

Książka serwisowa prowadzona do końca, a po VINie historia napraw tylko do 60tyś. No właśnie jak to się ma z książką serwisową???..., Może ktoś wie??

Dobrze, że zdażyłem ) (przebieg potwierdzony).

Co do tej QV - faktycznie, nie jest to igła, w każdym razie spodziewałem się przystanku i to było zaskoczenie. Ale z intuicją nie wygra Jakby ktoś miał wątpliwości i miał niedaleko to nie odciągam od oglądania. Właścicielm auta jest komis i atmosfera - faktycznie, nie przypomina tej z Carserwisu.

Ten link, który wrzuciłeś nie działa, ale ogłoszenie kojarzę. Faktycznie brzmiało to nieźle, ale echo o dachu zatoczyło już szeroki krąg po Polsce. Opony to spory koszt w tym rozmiarze. Skrzynia biegów - to może być wina tego, że auto stoi. Jeszcze o historii serwisowej: wiem, że Alfa miała pewne zmiany w softwarze serwisowym. Z tego co się dowiedziałem problem objawia się tak, żenie można wydrukować niektórych rzeczy, można je zobaczyć tylko na monitorze w serwisie, tak mi powiedziano. Poza tym mój samochód nie miał w ogóle zapisów w książce, właściciel mówił, że nie woził jej ze sobą na przeglądy. Podjechaliśmy do właściwego salonu i faktycznie tak było. Wpisano mi wszystkie przeglądy wstecz i jest teraz zgodnie ze stanem faktycznym.
    Ciężko coś znaleźć, szczególnie gdy szuka się konkretnej wersji (ja chciałem JTD, czarną z czarną tapicerką najlepiej alcantara, 2007/2008, preferowane Q2, z salonu PL, niedaleko Warszawy i udało się oprócz alcantary). Życzę powodzenia!

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

kolego musiałbys poszukac dosyc dawno to było w bazarze była ciekawa czerwone gt i chyba z Qnieznam osobiscie ale ciekawie wyglądała chyba cos 35tys

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    147 JTDm / GT JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał szkodnik Zobacz post
    kolego musiałbys poszukac dosyc dawno to było w bazarze była ciekawa czerwone gt i chyba z Qnieznam osobiscie ale ciekawie wyglądała chyba cos 35tys
    Dzięki Kolego, patrzyłem ale nie znalazłem..