a da sie u cinka płacić kartą?![]()
lol... właśnie chodzi o to że gotówka mnie bolia załapać sie chciałem
wiesz ratio na karcie sie zapoda i po sprawie.. za dużo mnie po zakupie zjadła (polerka, szycie fotela, rozrzad, płyny, connect nav antena lampeczka, tarcze, klocki, wachacz, zbieznosc, prostowanie felg, oponki, pier... postojowki itd itd) bo jak żona usłyszy o kolejnym "widzi mi się" to mnie zap.... a w ten sposób że tak powiem by "nie zauważyła"
![]()
Zawsze macie jeszcze usługę Cashback, zazwyczaj na dużych stacjach typu BP czy Orlen - niestety max 200zł za jednym razem.
hehe macie problemy![]()
Ja już po wizycie w Gliwicach. Seria w mojej 159 1,9 JTDM 8V wykazała 130,7 KM - po zaślepieniu EGR-a i modyfikacjach mam 161,2 KM (wykres poniżej).
Wrażenia po przejechaniu 240 km:
- czuć wyraźnie większą moc (szczególnie między 2000 i 3000 obrotów)
- przy eko-jeździe spalanie zeszło mi o 0,7 l / 100 km (ale do d...y z taką jazdąprzy normalnym podejściu o 0,4 l.
- największy plus to dla mnie łagodniejszy rozkład mocy (ten "cycek" przy 1900 obrotów przy serii i nagły spadek mocy był szalenie irytujący - teraz jazda jest wreszcie płynna - ciągnie do 2600 a potem delikatnie opada)
Obiektywnie: 160 KM na takie auto (waga) to żadna rewelacja dla fanów "szaleństwa", ale przy normalnym użytkowaniu (używam jej do pracy - robię 5000 km miesięcznie) to nic więcej nie potrzeba.
Polecam wszystkim !!!