Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Temat: Alfą na miasto?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    159SW 1.8MPi+LPG

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    No i nie da śmignąć Marszałkowską 250 km/h, a takim Prosiaczkiem, Fujarką lub jakimś Lambo to się da
    Twoim też się nie da ?? Ja myslałem że tylko moja wersja jest taka wolna

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Spostrzeżenia znajomych jeżdżacych moją bellą i moje, w porównaniu do innych aut. (Jeżdżę i jeździłem różnymi markami na codzień).
    Koledzy zwracali uwagę na trochę słabsze wspomaganie ale podkreślali, że lepiej czuć auto na drodze ( coś za coś i moim zdaniem naturalna kolej rzeczy)
    Kolejna opinia - biegi wchodzą dość twardo ale podobno precyzyjnie i pewnie. Ja mam inną opinię - wchodzą zdecydowanie zbyt ciężko i osobiście nie lubię jeździć po mieście gdzie często muszę zmieniać biegi. (chcę spróbować skorzytsać z forumowych rad i może będzie ciut lepiej).
    Moja żona (co prawda ma prawko od 2 miesięcy i na codzień jeździ mniejszym autem) bardzo nie lubi ciasnych miejsc, auto jest niskie, szerokie, długie. Mi osobiście to nie przeszkadza i radzę sobie bez problemu w ciasnych miejscach - w ramach gabarytów auta. Faktycznie w ciasnych podziemnych parkingach czasem trzeba na dwa razy skręcać, zdażało się, że musiałem się znacznie więcej nakręcić aby wyjechać...
    Jako typowo miejskie auto pewnie wiele innych sprawdzi się znacznie lepiej - kwestia priorytetów. Ja po mieście jeźdzę bardzo mało.

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Danielos80 Zobacz post
    Twoim też się nie da ?? Ja myslałem że tylko moja wersja jest taka wolna
    Ups..., a toś mi zabił ćwieka, bo prawdę mówiąc nie próbowałem, ale fabryka pisze, że max. 212

- - - Updated - - -

Gabaryty są, jakie są i nikt tego nie neguje, bardziej chodzi w argumenty typu "nie skręca, kierownica chodzi ciężko, a biegi jeszcze gorzej" - odpowiedź w tym temacie dała koleżanka Anka Tak, to prawda, że Alfa 159 nie jest samochodem miejskim, jak 99% w tym segmencie, co nie oznacza, że do miasta się nie nadaje, to tylko kwestia gustu i priorytetów. Mam koleżankę, która twierdzi, że dla niej najlepszy miejskim samochodem jest... Mercedes 600