Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 77

Temat: Irytujące drobiazgi

Użytkownik Znawca Avatar Paweł_
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

a mnie irytuje 1 rzecz jeśli to tak nazwać można, po każdej jeździe jak zostawiam samochód w garażu to ogarnia mnie smutek że już koniec na dziś jazdy) a z przyziemnych rzeczy, otwieranie przedniej maski w kontekście ciągnięcia tej wajchy w swoją stronę, czasem mam wrażenie że zostanie mi to któregoś dnia w rękach
    Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???

nikusbb
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Paweł_NS Zobacz post
    a mnie irytuje 1 rzecz jeśli to tak nazwać można, po każdej jeździe jak zostawiam samochód w garażu to ogarnia mnie smutek że już koniec na dziś jazdy) a z przyziemnych rzeczy, otwieranie przedniej maski w kontekście ciągnięcia tej wajchy w swoją stronę, czasem mam wrażenie że zostanie mi to któregoś dnia w rękach
    po każdej jeździe otwierasz maskę?
    Na poważnie: spróbuj nasmarować zamek białym smarem, powinno pomóc

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Indy
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 159 Distinct., 2.4 JTDM, 210KM

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami ;-)

1) Widoczność do tyłu jest praktycznie zerowa, jeśli korzystamy z lusterka wewnętrznego i w tym przypadku trzeba się ratować czujnikami parkowania (dla nowicjuszy są niezbędne).

2) Brak dobrego miejsca na: kubek z kawą, ładowarkę czy komórkę. Umiejscowienie jednej z tych rzeczy wyklucza bezkolizyjne używanie pozostałych ;-)

3) Duży promień skrętu, szczególnie odczuwalny w garażach podziemnych, gdzie wpasowanie sie na miejsce wymaga wykonania kilka manewrów więcej.

4) Za wysoka pozycja za kierownicą, mam 187 i nawet przy najniżej ustawionej wysokości fotela i tak uważam, że siedzi się wysoko.

5) Brak miejsca na nogi z tyłu dla osób powyżej 180.

6) Niedostateczne zabezpieczenie anty-korozyjne podwozia.

a poza tym ... niezapomniana frajda z jazdy i design nadwozia, który rekompensuje wszystkie powyższe wady ;-)
    Ostatnio edytowane przez Indy ; 28-08-2012 o 20:37

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Indy Zobacz post
    3) Duży promień skrętu, szczególnie odczuwalny w garażach podziemnych, gdzie wpasowanie sie na miejsce wymaga wykonania kilka manewrów więcej.
    Przy takich gabarytach, trudno wymagać więcej, wystarczy porównać z innymi Nawet w porównaniu z E-classe, nie jest tak źle (159 - 11,1, E-classe - 10,95).

Użytkownik Alfa i Omega Avatar _cichyy_
    Mieszka w
    czestochowa
    Auto
    Była AR 159 jtdm, Jest : BMW E66 750Li

Domyślnie

AR 159 promień skrętu ma już mocno poprawiony w stosunku do 156 , 166 , 146 , tam to była masakra.
    Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
    Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S

OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK

janio
    Gość

Domyślnie

Promień skrętu w 146 można porównać do autobusu przegubowego z przyczepą trzyosiową

Użytkownik Fachowiec Avatar pampik
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    była - AR 166 2.4 JTD / 159 1.9 JTDm 16V 07r - jest 159 2.4 210 :)

Domyślnie

To chyba vectrą B nie jeździliście..... tam to była masakra.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lobov
    Mieszka w
    okolice Rzeszowa
    Auto
    była: 156, 159 Jest: Giulietta 1,4 170 Sport i jakieś Audi ;)

Domyślnie

Cytat Napisał janio Zobacz post
    Promień skrętu w 146 można porównać do autobusu przegubowego z przyczepą trzyosiową
    Powiedziałbym, że 156 miała promień skrętu barki rzecznej załadowanej węglem

A co mnie irytuje w mojej? Otwieranie bagażnika.. i tyle

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    159 SW 2.4 JTDm

Domyślnie

Brak widoczności, to cecha wszystkich współczesnych samochodów niestety - z tyłem to sobie jakoś radzę, bardziej mnie wkurza widoczność do przodu i słupki często skutecznie zasłaniające np. otoczenie przejścia dla pieszych.
    Czujniki parkowania to dla mnie całkowicie zbędny wynalazek - jak chcę zaparkować "ciasno" to te pikacze w tym nie pomogą wcale (fakt, że w kombi jest łatwiej parkować (lepsze wyczucie tyłu).
    Promień skrętu - mi wystarcza. W sumie w przypadku dość długiego samochodu ciężko więcej wymagać.
    A faktycznie, wciąż tak mam, że wysiadając czuję żal, że to już koniec jazdy.
    Do wad dorzucę jeszcze kosmiczne zużycie płynu do spryskiwaczy w wersji z ksenonami.

janio
    Gość

Domyślnie

Partronik, podobnie jak np. navi, traktuję jako pomoc, a nie wyrocznię, niemniej jednak, zarówno z jednego, jak i drugiego korzystam nader chętnie i uważam je za bardzo pożyteczne ułatwiacze