Strona 5 z 17 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 165

Temat: Zapytanie o kolizję

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

Sorki ale mówię od razu że nie czytałem wszystkich postów.
    Robisz w ASO bezgotówkowo i w dupsku masz na ile wycenią

odison
    Gość

Domyślnie

no narazie czekam na wycene jak bedzie niska to robie w ASO

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

Pamiętaj że zawsze możesz odwołanie napisać jak uważasz że Cię w konia robią.

odison
    Gość

Domyślnie

Panowie normalnie śmiech na sali czekam cały czas na wycenę którą miałem dostać dwa dni temu. Dzwonie dzisiaj do rzeczoznawcy i pytam co z kosztorysem wyceny a on do mnie ze jest szkoda całkowita, że koszt naprawy auta przekroczył 70% wartości. Normalnie jakaś kpina i co dostane teraz 1000zł max i co ja z tym zrobie

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wrona
    Mieszka w
    Zielona Góra/Jeleniów
    Auto
    była 156 jest 166 2.4 jtd

Domyślnie

art.363 par.1 kodeksu cywilnego mówi; ... naprawienie szkody powinno nastąpić, według wyboru poszkodowanego, bądź przez przywrócenie stanu poprzedniego, bądź przez zapłatę odpowiedniej sumy pieniężnej. Jednakże gdyby przywrócenie stanu poprzedniego było niemożliwe albo pociągało za sobą nadmierne dla zobowiązanego nadmierne koszty, roszczenie poszkodowanego ogranicza się do świadczenia w pieniądzu.....
    Wyrok sądu najwyższego sygn. V CKN 903/00 z dnia 20 02 2002 mówi; .... jeżeli koszt naprawy samochodu jest wyższy od jego wartości przed uszkodzeniem, roszczenie poszkodowanego ogranicza się do kwoty odpowiadającej różnicy wartości samochodu sprzed i po wypadku....''

mówiłem że tak może być ODISON napisz który rok i ile kasy tam naliczyli ( co wogóle do wymiany nadaje sie do wymiany )

odison
    Gość

Domyślnie

Wyceny jeszcze nie dostałem dostane we wtorek.do wymiany przedni zderzak,gryl,maska,i tylni zderzak. To sa tylko cztery elementy to dlaczego jest szkoda całkowita skoro auto jest wartw ponad 10 tys. zl?

Wrona AR 147 2001 selespeed bardzo bogata wersja

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wrona
    Mieszka w
    Zielona Góra/Jeleniów
    Auto
    była 156 jest 166 2.4 jtd

Domyślnie

zażądaj od nich wyceny dokładnego zestawieni ,to jest tylko moje zdanie i bez krytyki mi tu !!! jeżeli auto warte było przed szkodą 10 tyś a po szkodzie ok 7 tyś to dostaniesz tylko 3 tyś i zostanie ci rozbite auto mogą zasugerować odkupienia od ciebie tego wraku za kwotę przez nich określoną jaką ma ten niby wrak wtedy dostaniesz te 10 tyś ... podobnie było w moim przypadku lepiej im zapłacić szkode całkowitą jak 4-6 tyś za naprawę w aso jak tam kolega wcześniej wspomniał że 2000 za ryse wyszło ... wiec u ciebie byłoby dużo więcej

odison
    Gość

Domyślnie

Parodia iel teraz jest taka alfa warta jak robilem kalkulacje w link 4 to wyszlo mi 12tys

odison
    Gość

Domyślnie

up up up

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto

Domyślnie

A chłodnica cała? A podłużnice całe? Tak się tylko może wydawać że wymienisz te cztery elementy i jest git a w praktyce wyjdzie że auto jest krzywe. Zawsze możesz powołać swojego rzeczoznawcę i się kłócić z ubezpieczalnią
    Poczekaj na końcową wycenę może coś jeszcze im się odmieni...