Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy 123456789101112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 155

Temat: [Relacja] IV Ogólnopolski Zlot Klubu Miłośników Alfa Romeo

Fred
    Gość

Domyślnie

Na wstępie chcialem przeprosic reszte organizatorów za to ze pomimo ustaleń odzywam sie do pana BYKrak osobiscie a nie czekam na oficjalne stanowisko ale wlasnie dowiedzialem sie ze stracilem prace (rowniez przez to ze za duzo czasu poswiecilem na organizacje klubu i zlotu)

Do ByKrak
    Nie bede punktowac po kolei kazdej bzdury ktorą napisales wynikającej z niewiedzy co do organizacji podobnych imprez bo to robią inni. Moze i bierzesz udzial (bo wątpie ze ORGANIZUJESZ) w organizacji jakichs tam przejazdów ciufcią ale mało wiesz o robieniu zabaw torowych i jak mowie pomijam to.

Rowniez nie musisz mowic nam co POWINNO byc i jak POWINNO byc bo sami zdajemy sobie sprawe z niedociągnięć.

Natomiast jest inna wazniejsza kwestia. Ja osobiscie oraz Kate poswiecilismy swoj caly urlop i pieniądze na niego zeby zakonczyc organizacje tego zlotu. Ile pieniedzy poszlo w paliwo i telefony wczesniej to juz nawet nie wspomne. Jak duzo poswiecił czasu Paweł156 to tylko On wie.
    Ile przejazdow do Czestochowy wykonał AR_33 by dogadac szczególy i jakie miał rachunki telefoniczne idące w setki zł to nawet ja dokladnie nie wiem ale wiem ze mozna smialo powiedziec iz wszystkich nas ktorzy organizowali zlot walnelo to po kieszeni po pare SET zl.

Dodatkowo obraziłes tez swoim tekstem innych użytkownikow ktorzy pomagali nam przy zlocie. Mowie tu o moninice, Łukaszu_A, Majkelu, którzy tak jak my przyjechali dzien wczesniej by przygotowac lotnisko (za spanie i jedzenie kazdy płacił ze swoich pieniedzy).
    Mowie rowniez o fr33 ktory załatwial kilka spraw na miejscu a takze o superjahu007 ktory użyczył nam swojego wielkiego auta do przewiezienia setki opon i stracil na to ponad pół dnia.
    A DJRudix? Przeciez mógł "zaspiewac" za obsługe pare stówek. A Ferrari-1? Za darmo taszczył sprzęt nagłaśniający a nie musiał.

Pewnie jeszcze pominąłem wiele osób ktore dołozyly swoją cegiełke do organizacji.

I ZADNE Z NAS NIE WZIELO ZA TO NAWET ZLOTOWKI.

Wiec mam do Ciebie prośbe. Napisz jeszcze raz bardzo wyraznie ze oskarżasz nas o oszustwa tak jak zasugerowałeś to w swoim wpisie. Tylko bardzo prosze ... NAPISZ TO BARDZO wyraznie zebyśmy mieli podstawe do złozenia pozwu o zniesławienie.

Ja bede mial teraz duzo czasu wiec bądz pewien ze to zrobie.

Czekam

PS. Swojego wpisu nie edytuj bo mam pełny backup bazy wiec to nic nie da.

oz
    Gość

Domyślnie

ja wprawdzie nie byłem uczestnikiem zlotu (czasami żałuję ale nie mam gtv, które kiedyś było "na celowniku") ale organizator bardzo mile nas zaskoczył swoim zaangażowaniem i podejściem do imprezy, sprawy związane z 1/4 mili załatwił na miesiące przed zlotem i osobiście dbał o bezpieczeństwo uczestników na lotnisku
    jeżeli ktoś w przyszłości będzie wymagał licencjonowanej ochrony, straży pożarnej i innych dodatków to gwarantuję Wam że koszty będą razy dwa, to co płaciliście za zlot to po prostu było za darmo, serio
    a piszę nie dlatego że lubię pociągi tylko dlatego że robimy duże i małe zloty połączone z wyścigami od 6 lat i kosztów, których "nie widać" na takich imprezach są dziesiątki (o wielkim wysiłku osobistym organizatorów nie wspominając)
    Nas szczególnie mile zaskoczyła pozytywna i niezwykle przyjazna atmosfera wśród uczestników i tego się trzymajcie również w następnych latach

gratuluję tym, którym się chce to robić

kruger
    Gość

Domyślnie

Ja nie będę się wypowiadał nt. organizacji, byłem tylko na lotnisku, bawiłem się przyzwoicie, choć bez uniesień.

Chciałbym tylko wiedzieć, czy będą zamieszczone na forum jakieś oficjalne wyniki dotyczące poszczególnych konkurencji ??

Pozdrawiam

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kruger
    Chciałbym tylko wiedzieć, czy będą zamieszczone na forum jakieś oficjalne wyniki dotyczące poszczególnych konkurencji ??
    Na początek, 1/4 mili :

http://www.forum.alfaholicy.org/topi...08-vt13020.htm

Reszta wyników pojawi się do końca tego tygodnia

Luna
    Gość

Domyślnie

AR_33, Kate & Fred - swietna robota. Wiem ile nerwow, czasu i pieniedzy Was to kosztowalo. Nie mieliscie chwili wolnego aby zjeść czy isc na kawe.. ze o wstawaniu o świcie aby przygotowac kolejne atrakcje nie wspomne. Zlot byl udany także dzięki innym uczestnikom i ich przyjaznej postawie. W szczegolności pozdrawiam Stikera (m.in gratuluje wygrania alfy 8C), Kretto (uwazaj na rozmowy bogów i powodzenia w naprawie funi), Mistiq'a i Kasie (fajnie, ze chcialo Wam sie przyjechac). Swietnie sie z Wami bawilam. Moja Funia tez nie zapomni długo atrakcji na lotnisku..
    Do zobaczenia na następnym zlocie - oby był w połowie tak udany jak ten.

BYKrak
    Gość

Domyślnie

Do FRED-a nigdzie nie napisałem że kogoś oskarżam jakbyś mógł przeczytać jeszcze raz, jeśli nie wiesz o co mi chodzi to lepiej wogóle nie czytaj. To że napisałem co mi się nie podobało to nie znaczy ze będę brał i oskarżał kogoś kto to zrobił, albo pobije, czy naśle mafie precelkową.

Co do kasy to spoko niech wam będzie, skoro ktoś jeździł i pomagał to wyjaśniłeś, tylko wcześniej ktoś napisał że chyba byliście po 2 razy w Częstochowie i wydaliście ileś tam paliwa, to zabrzmiało tak jakby przed samym zlotem wiele się nie działo, ale wyjaśniłeś i OK, ale i tak wg mnie na pierwszym miejscu powinno być bezpieczeństwo, taśma na wjeździe nie zawsze była skuteczna.
    A co do organizacjoi moich imprez, może je się innaczej załatwia to normalne, ale zdziwiłbyś się ile trzeba się nachodzić i o każdy szczegół osobiście zadbać, nawet jak komuś zlecisz i zapłacisz, więc wy tez mnie oceniacie, krytykujecie i mowicie jaki jestem, a nikt z piszących mnie praktycznie nie zna. Ja wam po nazwiskach nie napisałem co mi się ie podobało w kim, tylko ogólnie, więc jak juz lubicie się obrażać to sie obrażajcie, bo nie umiecie widzę wysłuchać tez negatywnych opinii, widzę że ci co piszą dobrze to są cacy, ale jak ktoś napisze że coś mu sie niepodobało to najlepiej zmieszać go z błotem i podeptać.

PRZEPRASZAM jeśli uraziłem, ale nie napisałem nigdzie że chce zwrot kosztów lub że wszysko mi sie nie podobało, więc nie macie prawa tak mnie wyzywać, ja wam po nazwiskach nie jadę czy nickach. Nie wiem jak wyglądały przygotowania i w sumie nie obchodzi mnie to kto co robił, jest cena, jest termin i jadę, Atmosfera mi się podobała, więc mam prawo jak każdy wypowiedzieć się co myśle, pokaż mi gdzie kazałem wam coś zmienić lub kogoś oskarżyłem bo dalej nie widzę... Nie rządze tu więc nic nie robie oprócz wystawiania swojej opinii, a skoro wy zawsze czakcie na idealne i piękne opinie że wszystko każdy szczegół był piękny i cacy to wasza sprawa.
    A przepraszam napisał ktoś ze jak mi se nie podobało to podpisywanie i brak odpowiedzialności to moglem nie wjeżdżać na lotnisko, a oddałby mi ktoś wtedy kase za zlot i paliwo?? O tym pisemku mogliście napisać przed zlotem, jakie są warunki, że nie ponosicie odpowiedzialności za nic, wtedy bym sie zastanowił, a na miejscu juz byłem stratny, chociaż nie mówie ze impreza na lotnisku była zła tylko pokazałem c omi sie w niej nie podobało tak DLA ODMIANY, a wy uważacie ze mówię że wszystko było do dupy, a tak nie jest i jeszcze dopinacie mi do tego jakies oskarżenia, a zaraz sie pewnie w sądzie spotkamy bo wam ambicja nie pozwoli tego zostawić.

Tak chcecie się bawić to się bawcie dalej, ja tez się denerwuje ze nikt nie załapał tego co napisałem tylko podopinał swoje wymysły a teraz mi mói ze zrobiłem coś czego nie było.

Aha tak dla przykładu co do Częstochowkiej jajecznicy heh Jak jajecznica jest źle z cięta, ale talerz jest piękny bułka pachnąca, widelec świecący, to rozumiem mam pisać tylko o tym co dobre?? Dobrych opinii tu jest dużo, a wy robicie ze mnie kogoś kim nie jestem, jakbym wszystko krytykował, dużo było rzeczy które dobrze wspominam, ale nie będe si e powtarzał.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar krzychoo
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V

Domyślnie

Przykro mi BYKu, ale forma Twojego postu była mocno nieprzyjemna. I jak widzę, nie tylko ja to tak odebrałem. I nie dziwię się Fredowi, że się wkurzył, bo nawet ja, nie będąc organizatorem, bardzo się zdenerwowałem po przeczytaniu tego co napisałeś.
    Może i masz duże doświadczenie w organizowaniu imprez kolejowych, ale wierz mi, o motoryzacyjnych nie masz pojęcia. Powtarzam - ja widziałem ich dziesiątki, organizowanych pod egidą PZM (Automobilkluby) i lotnisko w NICZYM nie odbiegało od nich standardem. Tak to po prostu wygląda. I przypominam, że wyścigi ćwiartkę przeprowadzili ludzie z SSS, które również działa pod egidą PZM. Instruktorzy z Silesii z tego co wiem, również spędzili trochę życia na rajdowych trasach i oni, ze swoim doświadczeniem jakoś nie wnosili zastrzeżeń. Ty jednak najwyraźniej wiesz lepiej...
    Chcesz lepiej zabezpieczonego i bardziej profesjonalnego obiektu? Wybierz się na zlot IKARa na tor w Poznaniu. Tylko ostrzegam, wpisowe jest wielokrotnością tego, co my płaciliśmy
    Alfa Romeo 147 Q2 JTD 16V '03

Były:
    AR 156 2.6 V6, AR 156 2.0 TS SW

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

Ja nawet nie wiem o jakie zabezpieczenia chodzi. na ćwiartce się jedzie prosto i hamuje, na torze się ew można wpakować w opony. no chyba że ktoś koło zamachowe mógł na noge spuścić. równie dobrze karetka mogła stać pod naszymi domkami gdyby ktoś pijany ze schodów spadł...
    o kosztach nie ma sensu wspominać, bo niewielu z nas wie ile wynajęcie lotniska kosztuje. nawierzchnia kiepska? człowieku na podobnej nawierzchni są rozgrywane mistrzostwa polski w ćwierć mili. i tam startują auta ponad 1000konne.

Mniejsza z tym. Kilka filmików jakie nakręciliśmy z Anią

lancia1969 - Lancia Dedra Integrale na torze:
    http://pl.youtube.com/watch?v=q44D2Lq6elU

Moja 155 na torze
    http://pl.youtube.com/watch?v=g1ldbE2XAuU

Eliminacje klasy Profi - bobryt 155 vs DJ Rudix GTV
    http://pl.youtube.com/watch?v=g1ldbE2XAuU

Eliminacje klasy Profi - bobryt 155 vs majk12 75
    http://pl.youtube.com/watch?v=pDqIQKrO1DA

Półfinał klasy Profi - bobryt 155 vs majk12 75
    http://pl.youtube.com/watch?v=X0ffOEd4JxM

Finał klasy Profi - bobryt 155 vs House GTV
    http://pl.youtube.com/watch?v=Igj5iOeWHK0

Moja 155 na hamowni
    http://pl.youtube.com/watch?v=LayCCgGow8M

Mój wykres z hamowni
    http://img258.imageshack.us/img258/9854/wykresjx9.jpg
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

Kosiar
    Gość

Domyślnie

mam prośby do kolegi z alfy romeo 156 1.6 w gazie zawsze jechał ze moim sportwagonem był z dziewczyną sory nie pamietam nicku nagraliście mój przejazd na 1/4 mogę prosić o materiał

adasco
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BYKrak
    wcześniej ktoś napisał że chyba byliście po 2 razy w Częstochowie i wydaliście ileś tam paliwa, to zabrzmiało tak jakby przed samym zlotem wiele się nie działo
    JA to napisalem, ale majac na mysli tylko pokazanie, ze nawet DWA przejazdy z zaglebia do Cz-wy juz kosztowaly sporo. Taka figura retoryczna to byla. Szkoda, ze nie czytasz ze zrozumieniem. Szlo o pokazanie, ze jazda swoje kosztuje.
    Nie wiem, ile razy jezdzili, i g@#$*o mnie to obchodzi. Nawet, gdyby byli tylko RAZ, to i tak poswiecali SWOJ czas i pieniadze - i za to nalezy im sie rekompensata.

Fred - b. mi przykro, mam nadzieje, ze jakos sobie poradzisz.... Powodzenia.

I nie ma po mojemu sensu dalej tematu ciagnac.