Przez bagażnik się da bo dzisiaj mi zmieniał mechanik i właśnie do niego dzwonilem, ale dokładny sposób mogę Ci dać jutro jak odbiore auto i zapytam co i jak...
Przez bagażnik się da bo dzisiaj mi zmieniał mechanik i właśnie do niego dzwonilem, ale dokładny sposób mogę Ci dać jutro jak odbiore auto i zapytam co i jak...
Będę wdzięczny, mowa o sedanie![]()
Wewnątrz auta po obu stronach oparcia kanapy masz boczki. tak jak by przedłużenie oparcia kanapy. musisz złożyć oparcie i będzie chyba jedna śrubka do odkręcenia. Gdy odchylisz boczek będziesz widział górę amora. Mnie jedynie udało się odchylic ten boczek. jest jakoś na dole zamocowany ale nie wiem jak.
Ostatnio edytowane przez JacekPlacek ; 28-02-2013 o 07:07
ale po co ściągać?? wystarczy sklapnąć je. ja tak zrobiłem w swoim SW więc i chyba w sedanie sklapuje sie oparcie kanapy
Kuasy jestem wlasnie po zmianie wszystkich amorkow na Koni FSD i zmiana tylu wyglada nastepujaco wedlug mojego mechanika:
W bagazniku sciagasz boczna okladzine pod ktora sa dwie gabki wygluszajace ktore odchylasz i pod jedna z nich jest ukryta sruba mocujaca amortyzator. Najlatwiej jest kluczem pneumatycznym z tego powodu, ze dostep jest ograniczony, zwyklym kluczem tez dasz rade ale troche sie nameczysz przy tym.
Pozdrawiam![]()
tak jak kolega mówi dostęp tam jest ciężki. troche trzeba sie namęczyć żeby odkręcić. jak masz eLearn to tam jest opisane i są rysunki jak to zrobić.
wrzućcie proszę, kto ma oczywiście jakieś fotki przed i po obniżeniu dla porównania, dzięki
Tomek1986 Dzięki za info.