Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 74

Temat: Przepływomierz problem

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

Tak aby łatwiej ocenić przeziębienie Belli przesłam loga, już nareszcie wyposażony jestem w kabel i program http://www.image-share.com/ijpg-2157-58.html . Czego jeszcze wykresy powklejać, masy powietrza po czyszczeniu egr na postoju są w 100% w normie, były przedtem zawyżone przez to że EGR był u mnie całkowicie zapchany.

Użytkownik Pasjonat Avatar @sdero
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    RAV4 / Ducati Diavel Carbon

Domyślnie

To nie są logi. To jest screenshot Logi zapisuj w csv. wtedy mozna je w MSOffice lub w OOffice otworzyć i przeanalizować.
    Nie mniej już teraz widać, że przepływomierz jest w takim samym stanie jak był EGR
    Wyczyść. Tylko nie wpychaj tam nic! Delikatnie i najlepiej alkoholem izopropylowym.

- - - Updated - - -

Zrób masy powietrza, doładowanie, overboost, egr, obr. silnika i to wszystko razem z położeniem pedału przyśpieszenia w %. I zapisuj to do pliku ! I standard 4 bieg, pedał w podłogę 80-120 (może być 120+ ) Tylko uważaj, bo mandat w tym zakresie prędkości jest droższy niz przepływomierz
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
    Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
    Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Racja to jest Screenshoot - myślałem że z plikiem będzie problem w odczycie, dziś biorę się za czyszczenie przepływomierza, powiedzcie mi jeszcze czy te Torxy pinowe 5 kątowe którymi jest przykręcona wkładka, mogę odkręcić czymś innym niż kluczem - bo straszny problem jest z dostaniem tych kluczy w moim rejonie.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Jak wyciągniesz cały przepływomierz, to odkręcenie nie jest juz problemem.
    Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Ok powykręcałem obudowę aku, no ale mam problem bo nie wiem jak wyciągnąć przepływomierz z obudową od góry - w ogóle jest taka możliwość w mojej belli, czy tylko kanał i od dołu ?, bo tych torxów 5 kątnych z pinem tak nie ruszę bez tych kluczy, które notabene będę miał w tym tygodniu dopiero. Ogólnie to jeszcze dziś jeszcze raz sprawdzałem zachowanie belli z odłączoną przepływką - takie sam jak z włączoną, więc biorę to za dobry objaw. Poza tym to czyszczenie przepływki ma wyglądać na zasadzie wyciągnięcia wkładu, przeczyszczeniu go alkoholem IZO (czyli na. Kontakt spray może być?) i do tego obudowę czymś czyścić?. Chciałbym się także dowiedzieć jaki jest dokładnie rozmiar torxa pina 5kątnego, którym jest przykręcony wkład przepływki do obudowy?. - bo nie mam pojęcia jak mierzy się tam te rozmiary, wychodzi że śrubka ma 4 mm od końca jednego wpustu do końca drugiego oraz 11 mm szerokości -więc jaki to będzie rozmiar ?.
    Ostatnio edytowane przez Grand231 ; 15-04-2013 o 20:55

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Przepływomierz przeczyszczony alkoholem IZO, kurcze cały gorący drut był czarny a nie srebrny podobnie gorąca płytka, po czyszczeniu przeczyściłem jeszcze bolce wtyku innym specjalnym preparatem firmy KONTATK do styków. Ogólnie to nie chce zapeszać ale wydaje mi się że przepływka to był strzał w 10ke. Bella zyskała takiej zrywności jakiej nawet nie wyobrażałem sobie że ma, przyśpiesza o wiele płynniej i do tego najważniejsze na 4 biegu przy mocnym depnięciu i przekroczeniu 3 tyś obrotów nie wywala MSCF. Jeszcze jutro przeprowadzę testy na komputerze FiatECUScan i myślę a raczej mam nadzieję że przeładowanie zniknie. Dziś w ramach testów poszalałem niunią i błąd kontrolki silnika ani razu nie wyskoczył .

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

To gratuluję i mam nadzieję, że wszystko będzie dalej ok.

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Grand231 napisz jakich kluczy w końcu użyłeś żeby wyciągnąć przepływomierz i którędy go wyciągałeś?
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto

Domyślnie

Ogólnie to z odkręceniem było dość sporo problemów ze względu na całkowity brak kluczy żeby to odkręcić, a dokładniej Torx 5kat ja kupiłem w tym sklepie http://e-rolmet.pl/klucze-pieciokatn...ex-p-1588.html, potem trochę się namęczyłem żeby zdjąć opaskę do rury odchodzącej z obudowy przepływki, bo ktoś genialnie umieścił śrubkę od opaski u dołu tak że musiałem rozbierać auto u góry i dołu..., no ale w końcu udało się zdemontować. Wrażenia bella pali ok 0,8 l mniej według komputera, auto lepiej się zbiera i płynniej jeździ. Co do logów masy powietrza się pokrywają http://speedy.sh/FFwGe/boot.csv , jeszcze jest niezgodność z ciśnieniem doładowania, ale podejrzewam że jest to wina tego mojego nieszczęśnie poklejonego poksyliną zaworku VGT - wyczyścił bym sobie go ale nie mam takiej opcji ze względu na to że w ogóle później nie nadawał by się do użytku. Ten miesiąc musi wytrzymać, bo czeka mnie jeszcze wymiana w belli tarcz i klocków z tyłu oraz serwis klimy i wymiana filtra pyłkowego, więc narazie ni ma kasy. No ale reasumując po czyszczeniu całkowitym EGR, do tego czujnika doładowania i do tego czyszczeniu przepływki alkoholem IZO, bella chodzi o wiele lepiej, kultura pracy silnika jest o wiele lepsza do tego jazda też jest o wiele lepsza i skoro pali prawie 1 l mniej też tańsza.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jastrzębie-Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 10v 150km 2003r

Domyślnie

alkohol izopropylowy?