Kolego który to przekaźnik był u Ciebie ;> no a jeżeli chodzi o bezpieczniki to mam je pod rura która idzie do intercoolera
Kolego który to przekaźnik był u Ciebie ;> no a jeżeli chodzi o bezpieczniki to mam je pod rura która idzie do intercoolera
Witam
Dziś w mojej Alfie 156 1.9JTD zauważyłem, że po odpaleniu auta, odpala bezproblemu, zaczęła migać kontrolka świec żarowych.
Przed odpaleniem zawsze w okresie zimowym dwukrotnie podgrzewam świece idopiero odpalam auto, kontrolka zgaśnie, ale po chwili się zapali i miga przezjakieś 60 sekund, poczym zgaśnie i już się nie zapala.
Poproszę o pomoc diagnozę.
Świeczki do sprawdzenia któreś są spalone, albo nawet wszystkieteż tak miałem, z pięciu, trzy miałem spalone.
Może tylko jedna spaliła się, jak silnik jest ok i akumulator to będzie odpalać![]()
Witam w związku z mrugającą kontrolką świec to po sprawdzajcie przekaźnik czerwony koło akumulatora , też miałem problem ze świecami raz pokazywało błąd raz nie wszystko posprawdzałem było ok , zamieniłem miejscami przekaźnik na sprawdzenie i okazało się że raz działał raz nie .
Z tego co wiem na komputerze pokarze błąd 380 centralka podgrzewania a ja mówię o czerwonym przekaźniku przy aku pozdro
Mam problem, wymienilem komplet swiec w 1.9 jtdm 8v. Dostep byl tragiczny ale udalo sie w 5 h wykrecic wszystkie I wymienic na nowe Denso. Niestety kontrolka swiec na zimnym silniku dalej miga. Jak silnik osiagnie temperature nawet 60 st C przy odpaleniu juz nie miga tylko na zimnym. Po za tym strasznie telepie silnikiem przy odpaleniu na zimnym. Wczoraj czyscilem centralke od swiec ta obok filtra paliwa, przeczyscilem styki papierkiem I zalalem kontaktem do laczen elektrycznych. Problem z kontrolka na zimnym jest dalej. Moze ktos mial podobny problem I to rozwiazal?
Obstawiałbym ten przekaźnik skoro na zimnym miga, na ciepłym nie miga bo ecu nie podaje na niego i nie podgrzewa, tak mi sie wydaje, ewentualnie któraś świeca uszkodzona/luźne czapki ma świecach