Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy 12345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Temat: Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TB vs 2.0 TS

Ferrari-1
    Gość

Domyślnie

Przy naprawdę spokojnej jeździe można zejść do 9 , tylko po co. Do takiej jazdy wystarczy matiz

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał Alex
    Jeszcze takie pytanie do posiadaczy 2,0 Turbo - turbina włącza się dopiero od 3000 obrotów, więc jeżdżąc spokojnie po mieście do 3000 auto nie powinno dużo spalić. Czy ktoś sprawdzał ile pali przy spokojnej jeździe w mieście?
    Pewnie w przypadku 3,0 poniżej 15l w mieście nie da rady zejść jeśli nawet jeździć spokojnie
    Znajomy użytkuje 3.0 w Anglii i twierdzi że pali mu około 17 litrów w mieście ,trasa około 12 litrów, w sumie moja nie pali dużo mniej przy mojej jeżdzie ale ostatnio zauważyłem poprawe i udało mi się zejsc do nieco ponad 9 litrów na trasie

Piciu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał gALL
    Jak na 1 rejestrancje 1999 to ma stare wnetrze i pewnie 2.0 TS w wersji CF1. Mam Gtv z 09/98 z pierwsza rejestracja pod koniec wrzesnia 1998 i ma juz nowe wnetrze i II generacje 2.0 TS (CF2).
    Zgadza się. Alfy z takim wnętrzem wychodziły w II poł 1997 i I poł 1998 roku. To taki trochę "przejściowy" model, ma już trójramienną kierownicę (wcześniejsze miały czteroramienne), ale jeszcze starą deskę. Sam ma właśnie model z tego okresu (lipiec 1997).
    Co do spalania, to widzę, że TS jest baaaaardzo ekonomiczny! W mieście obecnie nie przekraczam 11 litrów, a spokojna trasa to max 8,5 :mrgreen:
    Pozdr!
    Piciu

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    Gtv TS 916 Lusso, 156 JTD SportPack

Domyślnie

Cytat Napisał Piciu
    Cytat Napisał gALL
    Jak na 1 rejestrancje 1999 to ma stare wnetrze i pewnie 2.0 TS w wersji CF1. Mam Gtv z 09/98 z pierwsza rejestracja pod koniec wrzesnia 1998 i ma juz nowe wnetrze i II generacje 2.0 TS (CF2).
    Zgadza się. Alfy z takim wnętrzem wychodziły w II poł 1997 i I poł 1998 roku. To taki trochę "przejściowy" model, ma już trójramienną kierownicę (wcześniejsze miały czteroramienne), ale jeszcze starą deskę. Sam ma właśnie model z tego okresu (lipiec 1997).
    Co do spalania, to widzę, że TS jest baaaaardzo ekonomiczny! W mieście obecnie nie przekraczam 11 litrów, a spokojna trasa to max 8,5 :mrgreen:
    Pozdr!
    Piciu
    Ja jakoś nie umiem zejsc do takiego spalania :? może to ta moja ciężka noga :wink:

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

witam wszystkich rowniez poszukuje konkretnie GTV 3.0 v6 aby dolaczyc do zacnego grona alfomaniakow..jezeli znacie egzemplarze godne polecenia i mozecie pomoc w poszukiwaniach bede wdzieczny..budzet jaki moge przeznaczyc na kupno to ok 13000 na dzien dzisiejszy...no i z czasem pewnie z 8000 na doprowadzenie do przyzwoitego stanu ..ale to z czasem...hehe

Użytkownik Fachowiec
    Mieszka w
    lubelszczyzna
    Auto
    155 1.8 16v T.Spark 103 kW 1996r.

Domyślnie

A już myślałem, że kolejny poszukuje TS-a
    Słabo trafiłeś z tematem, bo ten jest akurat o 2.0
    Pozdrawiam!

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia