Strona 50 z 507 PierwszyPierwszy ... 404142434445464748495051525354555657585960100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 5064

Temat: Planowany zakup używanej Giulietty

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał th@les Zobacz post
    No chyba,że taka jest przypadłość Julek,że lamele od środkowego nawiewu "zrzucają skórę".Plastik wygląda na części tych "łopatek" jakby był pozbawiony lakieru.
    Ja miałem Julkę z roku 2011 i we wrześniu 2015 wyglądała, jakby właśnie wyjechała z salonu, poza wytartym logo na pedale sprzęgła.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Proszę o sprawdzenie VIN ZAR 940 000 071 47802.
    Dziękuję
    Przy okazji chciałem zapytać,na czym polega ta magiczna gwaranacja 3-miesięczna,którą oferują komisy samochodowe.Muszę przyznać,że dałem się przekonać sprzedającemu,choć auta nie kupiłem jeszcze to jednak właśnie ta gwarancja daje mi pewne poczucie ,że auto nie musi być koniecznie kręcone.Choć jak na 2012 rok to jest zaniedbane.No chyba,że taka jest przypadłość Julek,że lamele od środkowego nawiewu "zrzucają skórę".Plastik wygląda na części tych "łopatek" jakby był pozbawiony lakieru.Zresztą ogólnie plastiki w Julce nie robią na mnie dobrego wrażenia.W moim "kuraku",który jest starszy nieco od tej Julki wnętrze wygląda jakby auto wyjechało z salonu.Nie mniej Julka pod spodem jest czysta a jedyny feler do jakiego przyznaje się sprzedawca to malowane drzwi od strony pasażera.
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...0e9#5b21b790e9
    co zresztą widać nawet na zdjęciu,że listwy nie mają wspólnej linii.Oderwany jest też filc pod kierownicą,z jej lewej strony,cokolwiek miałoby to oznaczać...Auto ściągnięte z Francji,co mnie dziwi to brak naklejki przeglądu technicznego na przedniej szybie (gdyby była nie prosiłbym o pomoc w rozwikłaniu VIN ).Sprzedawca tłumaczy,że pościągał z przedniej szyby wszystko łącznie z winietami z autostrad bo uznał,że to szpeci tylko wygląd auta.Zachowały się tablice rejestracyjne ale mogę z tego skorzystać po powrocie do Francji.A jeśli sie okaże,że auto jest ok to znowu będę żałował,że nie kupiłem.Finansowo transakcja jest dla mnie korzystna.Daję gościowi moją Octavię i dopłacam 20 kzł
    Moja Julka z 2012 ma teraz 83k około i żaden plastik nie jest zniszczony, nic się nie łuszczy, nie odłazi,
    jak popatrzyłem w zawieszenie, to nic jeszcze nie było wymieniane przy tym przebiegu łącznie z końcówkami drązków i jak narazie żaden z elementów nie daje o sobie znać że się kończy...

dzięki za info, teraz wiem ile mógłbym ewentualnie wołać za swoją w przyszłości, skoro znalazł się chętny na auto w takim średnim stanie za taką kasę

Użytkownik Świeżak Avatar topgear68
    Mieszka w
    SZA
    Auto
    Stelvio B-Tech 280KM

Domyślnie

Wg mnie również nie warta uwagi, a już jak słysze że z francji to omijam szerokim łukiem...

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Octavia II 1,9 TDi

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    Moja Julka z 2012 ma teraz 83k około i żaden plastik nie jest zniszczony, nic się nie łuszczy, nie odłazi,
    jak popatrzyłem w zawieszenie, to nic jeszcze nie było wymieniane przy tym przebiegu łącznie z końcówkami drązków i jak narazie żaden z elementów nie daje o sobie znać że się kończy...

dzięki za info, teraz wiem ile mógłbym ewentualnie wołać za swoją w przyszłości, skoro znalazł się chętny na auto w takim średnim stanie za taką kasę
    To prawda,Francuzi nie pucują co tydzień swoich 15-letnich aut kosmetykami od Poorboy's World albo Meguiars.A generalizować nie warto bo auta z regionu 2A i 2B jeśli nie były klepane to dają przynajmniej gwarancję niskiego przebiegu.
    Oczywiście środek jest ważny ale to można sobie odpicować samemu,najważniejsza jest jednak dla mnie mechanika,zawieszenie sprawny motor.Nawiew można sobie zafundować nowy.Gdybym nie miał Octavii pewnie wziąłbym coś na Korsyce.Niestety w Polsce zwykle jestem krótko i czasu na zbycie "kuraka" nie ma za wiele.Szukam więc takiej sytuacji,żebym mógł zostawić auto w rozliczeniu.
    To chyba była moja ostatnia wizyta w komisie.Obiecałem sobie już dawno,że do komisu nie zajrzę i przez 2,5 roku dotrzymywałem słowa.Ale jakoś mnie ta Julka skusiła.Mam nadzieję,że się wyleczyłem teraz na dobre.
    Cały czas jednak (tylko z ciekawości) chciałbym się czegoś dowiedzieć o tych gwarancjach 3-miesięcznych.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

To prawda,Francuzi nie pucują co tydzień swoich 15-letnich aut kosmetykami od Poorboy's World albo Meguiars.A generalizować nie warto bo auta z regionu 2A i 2B jeśli nie były klepane to dają przynajmniej gwarancję niskiego przebiegu.
    Oczywiście środek jest ważny ale to można sobie odpicować samemu,najważniejsza jest jednak dla mnie mechanika,zawieszenie sprawny motor.Nawiew można sobie zafundować nowy.Gdybym nie miał Octavii pewnie wziąłbym coś na Korsyce.Niestety w Polsce zwykle jestem krótko i czasu na zbycie "kuraka" nie ma za wiele.Szukam więc takiej sytuacji,żebym mógł zostawić auto w rozliczeniu.
    To chyba była moja ostatnia wizyta w komisie.Obiecałem sobie już dawno,że do komisu nie zajrzę i przez 2,5 roku dotrzymywałem słowa.Ale jakoś mnie ta Julka skusiła.Mam nadzieję,że się wyleczyłem teraz na dobre.
    Cały czas jednak (tylko z ciekawości) chciałbym się czegoś dowiedzieć o tych gwarancjach 3-miesięcznych.
    Moja Julka też jest z Francji, kupiona przy 80k przebiegu i nie była najczystsza przy kupnie, ale nic zniszczonego nie miała.

Tzn że cię skusiła i ją kupiłeś?

Użytkownik Romeo Avatar italiano_83
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MA Distinctive/ Premium/Dach/Bose

Domyślnie

To zadzwoń do komisu i poproś o przesłanie warunków gwarancji na maila - skąd kto ma wiedzieć jakiej gwarancji udziela i na co dany komis.
    W NL jeśli jest to- gwarancja, na 3-6-12 miesięcy i obejmuje "wszystko" poza wykluczeniami- ja np. miałem elektrykę wykluczoną z gwarancji na auto- jest pewnie w 12 miesięcznej - ale takiej nie udzielają na auto 5 letnie. Miałem 6 miesięcy na całą resztę silnik/klimatyzacja/osprzęt/wnętrze/układ kierowniczy/zawieszenie.
    Tylko, że miałem jasno powiedziane, że jak jest problem, to kontaktuje się z nimi i jeśli to niewielka usterka to naprawiam w warsztacie z porozumieniem z nimi- akceptacja ceny i zakresu naprawy, a jak coś poważnego to oni nawet sami zabierają auto z pod domu i naprawiają u siebie.
    I trudno się tu dziwić, bo odpada koszt robocizny, więc się dowiedz o warunki realizowania tej gwarancji, bo być może obejmuje ona tylko naprawy u nich.

Użytkownik Rowerzysta Avatar BoL
    Auto
    Alfa Giulietta 1.4 TB 2015

Domyślnie

Znając polskie realia gwarancja jest do bramy, a później się nie znamy
    Is it the Truth or your image that makes your life worth livimg?

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Jako prawnik powiem tak- Te gwarancje to tzw ubezpieczenie kosztów napraw. Czytając OWU i wyłączenia musiałby Ci meteoryt na głowę wpaść aby dostać jakąś kasę. Czyli FIKCJA aby tylko przyciągnąć frajera.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Do tego akurat nie trzeba prawnika, aby na to wpasc...
    Auto eksploatowane z założenia ulega zużyciu/tzn jego poszczegolne części.
    Jak komisant może gwarantować że sie coś nie zepsuje w tym aucie przez określony czas jeśli go nie projektował...
    Takie gwarancje to fikcja, zeby przyciągnąć frajera tak jak kolega wyzej napisał.
    Fajnie ze ktos to potwierdził merytorycznie

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

Prezes mieszasz pojęcia - sprzedaż przez np osobę prywatną a handlarza to dwa rożne tematy.
    Na komisancie spoczywa rękojmia- nie ma znaczenia czy używka czy nówka - i to przez 2 lata! czyli bolid ma wady masz go prawo oddać! i muszę Cię zmartwić coraz częściej ludzie z tego korzystają w walce z oszustami.
    Rękojmia a gwarancja to dwa różne aspekty- tu masz ubezpieczenie od kosztów napraw. w założeniu ma to działać w ten sposób ze ubezpieczyciel pokrywa koszty usterek określonych w OWU czyli ogólnych warunkach ubezpieczenia. Rzecz w tym, że masz tyle warunków do spełnienia i wyłączeń, iż praktycznie nie masz ochrony.
    To rodzaj reklamy- dawniej był to teksty typu igiełka od lekarza i zakonnicy z Niemiec co tylko do kościoła raz w miesiącu dieslem w budyniu jeździła, trzymane pod kocem etc - teraz łapanie frajera na "VIP gwarancje"!!
    Ostatnio edytowane przez Dareek ; 30-12-2015 o 23:22