Wstawiam obiecane fotki prosto z Litwy od kolegi Tomasa.
Gotowe kółka pojechały na palecie z Częstochowy prosto do Wilna
Tomas - wielkie podziękowania za zaufanie, zresztą po raz drugi
Koła, to felgi WSP nr 18, czyli wzór IDENTYCZNY jak OE Stelvio Q.
W tym wypadku również rozmiarowo bo tył jest szerszy. Również opony, to oryginał jak w Q.
P - 255/45R18 / 9x20
T - 285/40R20 / 10x20
Pirelli P-Zero AR
Czujniki TPMS.
Jedno ze zdjęć pokazuje jak szeroki tył "współgra" z nadkolem w Stelvio 2.0.
![]()
Wreszcie po dłuuuugim oczekiwaniu dotarły moje felgi: WSP w rozm 20 cali, kolor antracyt. Teraz dopiero Stelvio wygląda obłędnieAczkolwiek sam kolor wg mnie za ciemny i na zimę idą do malowania w jakiś grafit czy coś podobnego, na poprzednim aucie miałem i wyglądały super, nie widać tak na nich brudu jak na jasnych ale też nie zlewają się tak z oponą, wg mnie felga musi być widoczna, zwłaszcza tak ładna
Podziękowania dla kolegi Kołpak za ogarnięcie tematu no i za mały prezencik, od razu poranki przyjemniejsze
![]()
Mam pytanie co do felg nr 1 w rozmiarze 18 cali.
Szerokość na przód i tył to 8 cali i ET33.
Natomiast oryginalne felgi 18 cali do Giuli mają takie parametry na przód, ale na tył jest już 9 cali i ET34.
Po co stosuje się taki zabieg? Wpływa to jakoś znacząco na parametry/prowadzenie/wygląd?
Strony i sklepy internetowe www.CyfroweJutro.pl
To nie jest takie proste. Mogą być szersze z tyłu (racingline nie ma tego wariantu w 18 calach, msw 82 np ma), a mogą być takie jak z przodu równierz w oryginałach. 9 cali z tyłu wygląda lepiej bo opona Jest mniej schowana. Zależnie od wzoru felga ma też czasem wklęśnięcie co wygląda (zdaniem większości) lepiej.
Dla jazdy ma to większe znaczenie przy rwd. Przy q4 to chyba wygląd jest decydujący.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Panowie ma ktoś 20 na giuli??
Napisz please na fulltuning@wp.pl
I dodaj czy tył ma być też szerszy jak w Q.
- - - Updated - - -
A czy to nie Ty pytałeś o to na FB?
https://www.facebook.com/autoponjedr...38833289581383