Długo czekałem żeby sie przekonać jak rzeczywiście to jest gdy kolega alces1 napisał że soczewki są bez przesłony. Rozebrałem lampe na części pierwsze i zobaczyłem że w soczewce jej dolna połowa jest zakryta kawałkiem metalu. I co to jest ?? i jak to jest z tymi D2S?? H1 i D2S mają 2 różne podstawki jak to jest z montażem ?? i czy one mają jakąś inna przetwornice niż h1 ?? montował to ktoś u siebie ??![]()
A jak jest z kupowaniem samych palników do hidów?
Przewody wychodzące z moich palnikow są chyba na stałe przymocowane, czyli kiedy palnik sie wypali musze kupić cały zestaw? :/
Na allegro są same palniki, ale nie wiem jak one sie maja do mojego zestawu...
http://www.allegro.pl/item745661410_...gwarancja.html
Chyba znalazłem odpowiedź na moje pytanie
http://www.allegro.pl/item759891603_..._warszawa.html
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 15-10-2009 o 18:31
Gonzo ale raczej nie mogą być na stałe z przetwornicąja sie z takimi nie spotkałem nawet w made in china
![]()
Nie z przetwornicą. Chodziło mi o to, że przewody wchodzące w sam żarnik są zalane na stałe. Myślałem, że takie zestawy to cos w stylu "jednorazówek"Ale znalazlem na allegro żarniki to zestawów hid(link wyżej)
![]()
no teraz kpwprzedtem nie zajarzyłem o co Ci chodzi
ja sie chyba skusze na te d2s chociażby dla porównania co to da bo co do tych przesłon nie jestem przekonany ze ich nie ma jak widziałem tam kawałek blaszki. Ale raczej bedzie mała przeróbka
ale nie z takimi rzeczami sie radziło
![]()
Ja mam żarniki takie jak z linku wyżej... Jaki sens zmieniać jak świecą dobrze?
no właśnie nie świecą mi dobrzedlatego musze pozamieniać co nieco
teraz nawet włożyłem sobie visiony zwykłe żarówki
i świecą lepiej niż moje xenony:/ musze i tak jeszcze raz lampy na czynniki pierwsze rozłożyć bo znowu mi lampa lata...
Więc ta "blacha" w soczewce zastępuje przesłonę, którą można zobaczyć na żarniku D2R. natomiast w przypadku żarników D2S nie ma takiej przesłony, bo są one właśnie dedykowane do reflektorów z soczewkami.
Co do samych palników do zestawów HiD. Jeżeli macie oryginalny zestaw ksenonów (z fabryki razem z autem), to trzeba kupować palniki bez przewodów. Do wszystkich innych zestawów HiD, montowanych we własnym zakresie i pochodzących z allegro zazwyczaj pasują palniki z przewodami, których przykład podał kol loco 145 w drugim linku.
Pozdrawiam.
- Rafał