Strona 50 z 418 PierwszyPierwszy ... 404142434445464748495051525354555657585960100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

A u mnie jakieś lepkie zostawały, jakby nie chciały wyschnąć do końca... ale może to efekt tego, ze były czymś wcześniej wysmarowane, hmmm. Może teraz po ich doczyszczeniu gruntownym nałożę Megsa...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

wypoleruj fibrą później i powinno być git

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Ja mam i używam Nielsena Finesse. Faktycznie niezły W 156 poliftowym tym chropowatym kokpicie też rozprowadza się to bez rewelacji (ale lepiej niż Poorboy's Natural Look), efekt niemal identyczny, a cena o niebo lepsza. Do zupełnie gładkich kokpitów lepiej mi pasuje jednak wspomniany PB NL.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Mask a używałeś może Megsa NS? Chodzi mi o porównanie do Nielsena - czy warto przepłacać czy nie? PB NL nie mam i nie wiem jak się zachowuje na chropowatym polifcie W ogóle coś więcej napisz - jak trzyma, czy zostawia smugi, albo fotki jakieś wstaw

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Megsa do kokpitu nie używałem. A Nielsen... Jak trzyma? Ciężko określić tak naprawdę, ale porównująć do PLAKA to nie klei się, nie przyciąga kurzu w takim stopniu, bo nie pozostawia tłustego filmu. Ja smaruje tym jak mam ochotę - raz na 2-3 tygodnie. Wydajny jest na tyle, że w tym tempie na 2 auta starczy pewnie na rok Aplikuję go aplikatorem z gąbki Urbana (pryskam na aplikator i wtedy przecieram) i jednak trzeba czasem kilka razy wyrównywać, żeby nie było smug (ah ta deska...), raz nakładałem po ciemku u teścia w Vectrze C... po wyschnięciu za dnia można było zaobserwować konkretne smugi :/ Natural Look jednak też trzeba aplikować uważnie.

Użytkownik Rowerzysta Avatar kicaj
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 jtd 8v

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Ja wróciłem z 2 tygodniowych wakacji i już w domu czekał na mnie Prima Amigo więc w sobotę leci lekkie odświeżenie maszynowo na padzie finiszowym Menzerna FF3000 do pozbycie się swirli i długo wyczekiwany Prima Amigo też maszynowo na padzie finiszowym. Na to oczywiście Colli, ciekawej jestem efektu w stosunku do BH
    Pływak z jakimi innymi cleanerami masz doświadczenie i będziesz mógł je porównać z Amigo? Bardzo mnie ciekawi jego zdolośc maskowania, podbicie czerni i jak zachowa się pod carbonem. Dałbyś radę zrobić 50/50 samego Amigo zanim użyjesz FF3000? I jakieś foty na koniec?

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

A gdzie tego Prima Amigo można kupić? Szukałem w kilku sklepach i nie znalazłem.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał kicaj Zobacz post
    Pływak z jakimi innymi cleanerami masz doświadczenie i będziesz mógł je porównać z Amigo? Bardzo mnie ciekawi jego zdolośc maskowania, podbicie czerni i jak zachowa się pod carbonem. Dałbyś radę zrobić 50/50 samego Amigo zanim użyjesz FF3000? I jakieś foty na koniec?
    Amigo to takie 2w1 cleaner i glaze wiec trudno mi do czegoś porównać. Używałem wcześniej DJ LP oraz PB BH i chyba bliżej mu będzie do tego drugiego niż do typowego cleanera jakim jest dodo. Miałem testować w weekend ale wypadł mi wyjazd nad jezioro więc testy przesuną się trochę w czasie. Może w tygodniu jak znajdę chwilkę przelecę maskę IPA i zrobię 50/50

Cytat Napisał Mask Zobacz post
    A gdzie tego Prima Amigo można kupić? Szukałem w kilku sklepach i nie znalazłem.
    http://shiningcar.pl/pl/p/Prima-AMIGO/943

Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Sporo znowu rzeczy kupiłem, ale na wiosnę chyba się skuszę na Amigo I jeszcze jakiś ciekawy wosk

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Pany pomineliśmy jeden chyba ważny temat
    a co po wymyciu auta z mikrofibrami aplikatorami, rękawicami itd ? Pierzecie je w pralce ? ręcznie ? w samej wodzie ? w wodzie z proszkiem ?