no tylko strach pomyslec co dalej? to jest diesel czy pb?
no tylko strach pomyslec co dalej? to jest diesel czy pb?
o co k'mon???
La scuderia di Abirio Uno: Alfa Romeo GT 1910 JTD | Alfa Romeo 145 1910 JTD Edizione Sportiva
a to chociaz tyle z tego co wiem diesel takie przypadki łyka troche łagodniej niz pb![]()
o co k'mon???
Zjeżdzanie z krawężnika + dziura coś pokrzywiłem. połamane nadkole po prostu tragedia... i teraz trze mi to oponę....
Rychu pewnie połamałeś ten "początek nadkola" coś nazwijmy to jak "plastikowy język" "chlapacz" może tylko nadkole się przesunęło...
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105
Pokrzywiłem nowe ramiona wycieraczek, żeby wrócić do starych oryginalnych po regeneracji. Te nowe były z Motguma, i wiedziałem, że zamienniki tanie to tandeta, ale nie myślałem, że aż taka. W porównaniu do oryginałów oba ramiona są o ponad 1 cm krótsze, i mimo zastosowania krótszych wycieraczek to i tak o siebie zahaczały przy końcu cyklu. Nigdy więcej już nie kupie niczego z Motguma, moje wycieraczki płaskie wytrzymały niecały rok i skaczą po całej szybie, i mażą, a ramiona są tandetnie wykonane(przynajmniej dla 156), i część w której jest schowana sprężyna całkowicie zasłania drogę dla płynu od spryskiwaczy, wszystko na maskę leci jak struga płynu trafi w ten element, także ja nikomu tych ramion nie polecam.
Zabrałem się za wymianę przeciwmgielnej H1 z tej "trudniejszej strony kierowcy"....po kilkunastu minutach zacząłem przeklinać ( w stylu pieśni pochwalnych i uznania dla myśli technicznej mocowania żarówki po omacku) , po godzinie dostrzegłem nadpalony przewód i zacząłem przeklinać jak Liroy na pierwszej kasecie. Potem wymieniłem sprawcę zamieszania (wtyczkę masy wpinaną w oprawkę H1) co przypominało operację migdałków przez odbyt...robiłem fotki tel by widzieć co robię...masakra. Jedną wsuwkę urwałem z nerwów, drugą zgubiłem a trzecią zamocowałemOfiar niewiele, ale akcja "gruba"
![]()
Ostatnio edytowane przez Lucas83 ; 21-11-2012 o 10:27
Była AR 147 TS 1.6 105CV -2002r
Była AR 159 SW 1.9 JTDm 150CV - 2006/7
Jest Nissan Murano II 3.5L V6 258CV