Po pierwsze to nie zgłębiłeś tematu i woofery w Alfie maja 2ohmy a nie 4. Wsadzisz 4 - będzie cicho.
Nie wiem jak zwrotnica ma zrobić +3, podbić sygnał ma? Zwrotnica tylko obcina.
Każda zwrotnica, w podstawowej wersji nachylenia, to cewka dla niskich i kondensator dla wysokich.
Nie wiem czy robi się zwrotnice z cewkami z odczepami. Nie widziałem wielu zwrotnic, nie jestem żadnym zawodowym przerabiaczem car-audio, ale te które miałem w rękach (kilka raptem), to miały tylko 2 czy 3 kondensatory dołączane równolegle jumperami żeby obniżyć f obcinania, i tyle tej ich rewelacyjności. Ale i tak cięły jak dla mnie za wysoko. Poza tym, jeden dobrej klasy kondensator tani nie jest, więc jeśli wsadzili tam ze trzy na kanał to powątpiewam w ich jakość (koszta).
Ale nie czuj się zniechęcany, pomimo, że pachnie to lekkim kiblem to i tak działać jakoś w miarę pewnie będzie - szczególnie jeśli nie jesteś za bardzo wymagający.
Wymiarami się nie przejmuj ale kup od razu głośniki z dystansami, są gotowe do kupienia pod Stelvio.
Przetwornicy napięciowej raczej tam nie ma, ale pewien nie jestem na 100% - po prostu jak przerabiałem i czytałem po forach to nigdzie nie czytałem informacji żeby jakaś była.
Focal to tak chyba więcej marketingu niż zadowolenia klientów. W przypadku Stelvio/Giulia nikt za specjalnie nie piał z zachwytu po forach. Ale, każdy ma inne ucho.
Absolutnie nie chodzi o łupanie basu, też nie jestem fanem. W Stelvio mid/HK jest z tyłu mały sub, który pomimo, że dziadowski to jednak jak się go odłączy to bardzo czuć jego brak. Midem w drzwiach raczej nie pociągniesz w dół <30-40Hz.