Ja wczoraj zrobiłem mój ekorekord.
Z gdańska wrzeszcza przez centrum (ale była zielona fala i bardzo płynny ruch) na Warmię 7ką i s22. dyst około 100km.
5.9l ! i śr prędk 92km/h. Po powrocie już 6.6l bo troche sobie tentego.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Ja jestem właśnie po trasie w góry:
Do ~300km: 50km miasto, 50km kręte dróżki 60km/h, 200km po drogach powiatowych z prędkością 90 - 120 km/h - Spalanie 12l/100km
Powrót ~300km: 50km miasto, 50km kręte dróżki, 100km po drogach powiatowych z prędkością 90 - 120 km/h, 100km po autostradzie z tempomatem na 160km/h - Spalanie 10.2l/100km
Generalnie większość czasu jeżdżę po mieście i nawet jak nie ma korków to spalanie rzadko spada poniżej 15l/100km.
W trasy jeżdzę rzadko więc cięzko mi ocenić, ale pierwsza trasa Warszawa-Poznań, Autostrada, stała prędkość 120km/h i Spalanie 9.5l/100km.
Średnia z 2300km powiedzmy, że miasto-trasa 50/50 to 12.7l/100km
Generalnie jeżeli, ktoś osiąga spalanie na poziomie 7l/100km to albo jedzie jak emeryt albo u mnie jest coś nie tak.
Miałem dokładnie jak Ty... W sumie dalej mam. Średnie spalanie bardzo podobne. Tyle że 2.0 200KM silnik. Przez pierwsze 18 tysięcy kilometrów 2 razy na trasie udało mi się zmusić siebie do spokojnej jazdy, wtedy spalanie spada poniżej 10l/100.
Jak jedziesz 120km/h po drogach powiatowych to nie masz szans żeby to mało paliło. Spróbuj 90km/h, jak nie będzie korków odczujesz różnicę.
7l da się jak jedziesz na tempomacie w trasie na pusto w ładną pogodę zgodnie z przepisami nie autostradą.
Z fuelio mi wychodzi 11.7 gdzie 90% to miasto ale nie korki tylko światła, przyśpieszenia i hamowania. Jak są korki to wiadomo, że będzie 15 i więcej.
Panowie Alfy nie kupuje się dla oszczędności
btw Do miasta najlepszy Abarth 500Tam nawet jak się ciśnie to wychodzi 10 może 11. W dodatku zaparkujesz wszędzie
Giulia jest na trasę. Nie nadaje się do miasta.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
Już ponad 27 tysięcy (auto mam od 16.01.2019).
Święte słowa. Tyle, że u nas traktuje się tej wielkości wozy jako miejskie a jak raz na jakiś czas wyskoczy się po za miasto, to lewy pas autostrady i dwie paki na blacie. W takich warunkach samochód tej mocy musi dużo spalić i downsizing tu nie pomoże. Po niektórych wynikach widać jednak, że jak da się jej szansę i jedzie z głową, to potrafi być oszczędna![]()
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dzisiaj zmusiłem się na trasie praca -> dom, żeby jechać spokojnie i średnia wyszła 8,5l. Zwykle mam 13l... Giulia 280KM.
Kiedyś patrzyłem na spalanie ile to spali jaki samochód, ale od kiedy zdarza mi się jeździć 1.2t 136km na 3 cylindrach które przy mojej nodze pali 10.5 to ja podziękuje i wole dopłacić te kilka stów miesięcznie do spalania 12/13l, a pod nogą mieć 280KM.
Samochody tego typu palą dużo, dlatego wyznaje zasadę, ze SUV to w ropie (ale to moje własne subiektywne zdanie) bo pali jak smok i nie jedzie jak powinien. A jak juz kupujemy auto mające prawie 300koni, kosztujące ładnych parę złotych, to chyba te 1.5/2 litry nikomu życia nie zmienią?
Konkluzja jest taka, ze spalania rzędu 11 czy 13 litrów to chyba norma rynkowa jak na tak duże auta![]()
Oczywiście, że tak. Dlatego jestem zachwycony obecną motoryzacją i jak ktoś mi mówi, że kiedyś to było i beczka to najlepszy samochód to zawsze pytam dlaczego nią nie jeździ skoro może kupić za 5tys i przejechać nią jeszcze 500tys. Jak dzisiaj 280KM pali w okolicach 11l to jest zaj... wynik.
Dokładnie. Da się. Ja jak się nie śpieszę i jadę powoli słuchając mojego harman katron #pdkto spalam tyle co stara Panda w trasie
Jak chcę to niszczę lexusy spod świateł
Bardzo zdrowe podejście. Popieram. Jak tylko mi kiedyś coś odbije i będę kupował (tfu) suva to będzie to diesel na 100%.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C