dzisiaj wymieniłem pękniętą gumową rurę dolotową na rurę z kwasówki od miśka. jakiś czas temu wymieniłem też termostat. po tych zabiegach znowu jest ogień pod prawą nogą![]()
dzisiaj wymieniłem pękniętą gumową rurę dolotową na rurę z kwasówki od miśka. jakiś czas temu wymieniłem też termostat. po tych zabiegach znowu jest ogień pod prawą nogą![]()
Skonczylem wymiane bloku silnika,nowe plyny,oleje,filtry,nowy przewod od wysprzeglika skrzyni,nowy przewod hamolcowy do lewego przodupozostalo wymienic przegob zewnetrzny lewy,wycieraczki,zalozyc zimowki i mozna smigac
Wysłane siłą umysłu.
Własnymi siłami zregenerowany silnik wycieraczki tylnej ! w 156 SW
Już mi śniegi nie straszneJutro tylko porządne pióro założę i można latać
![]()
147 powodów do zadowolenia
No i dziś kolejna pozycja na checkliście odhaczona
Naprawiony tempomat - a właściwie czujnik sprzęgła - już nie wywala błędu na kompie no i zaczął działać tempomat
Przy okazji naprawiony kabel na koszyczku klemy plusowej - który napsuł mi ostatnio nerwów - powaracającymi błedami ASR ABS EBS VDC i brakiem prądu po przekręceniu stacyjki![]()
147 powodów do zadowolenia
Tylko napojona porządnieNiestety na sprzątanko nie było odpowiedniej pogody :/
lozysko kola tym razem lewego nowe oponki zimowe( na razie 2 szt) zbieznosc i na zime gotowa![]()
Otworzyłam maskę po zerwaniu linki od zamka, oraz wymieniłam całą linkę - koszt linki 2zł![]()
zalana na full diesel ultimate'm![]()
Wprawdzie nie dziś a wczoraj:
- wymieniony olej w silniku i filtr oleju;
- Wymieniony filtr powierza;
- zamontowana osłona koła pasowego pod prawym nadkolem(nówka sztuka 130 zeta!!!)
- zamontowana osłona pod silnik - trzeba było się trochę nagimnastykować z dopasowaniem bo nie oryginał ale sukces!!!;
- mycie z woskiem;
Po tych zabiegach mam wrażenie, ze jest jakby ciszej z zewnątrz no i może będzie cieplej silnikowi zimą
Pozdr.
DF