Strona 54 z 1566 PierwszyPierwszy ... 44445464748495051525354555657585960616263641041545541054 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 15656

Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Sergio jest dobry w masówce, fiata faktycznie, stawiał na nogi. W markach wymagajacych czegoś wiecej, jest cieniasem. Cieniasem z wielką władzą. Cztery lata temu zapowiadał doklądnie to samo, co teraz, i równiez planował na najbliższe cztery lata.
    Teraz robi to samo.
    I jego profesjonaliźmie swiadczy fakt: podawał w wywiadzie, kilka lat temu, pół miliona aut docelowo rocznie, a po tygodniu Harald Wester ogłaszał, ze będzie to 400 tysięcy.
    Bagatela co to jest sto tysięcy aut.... Dziś alfa sprzedaje poniżej 40 tysięcy. To nie produkcja, to błąd statystyczny.
    Sergio od lat sprzedaje nam bajki i wizje.
    Nie produkuje jednak samochodów. Pod jego rządami sprzedaż alfy romeo spadła do najniższego poziomu od czasów przedwojennych.
    Goła prawda, panowie.
    Fiata stawiał no nogi? Nie żartuj, gdzieś słyszałem że w Polsce już Dacia wyprzedziła Fiata. A Polska to kraj gdzie jednak u wielu (starszych) osób wciąż ma sentyment do Fiata.

Dodano po 15 minutes:

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Tak, bo to auto kupuje się tylko i wyłącznie do jazdy na tor... a dźwięk 1.75TBi ma najlepszy dźwięk ze wszystkich znanych mi silników...
    Poza tym nie chodzi jak ono gra, tylko jak wygląda. W każdej chwili mogę iść do MediaExpert i kupić coś podobnego za 200zł. Nie przystoi po prostu Alfie, znanej z wysmakowanego designu, takiego chłamu...
    Niech ona sobie ma to 1.75 TBi, do tej masy wystarczy, odpycha się nieźle, brzmienie też nie jest takie złe.
    Mnie boli jedno: że to auto jest takie słabe w środku. Boli tym bardziej że z zewnątrz jest przepiękne.
    Lepsze materiały, lepsze spasowanie nie oznacza zwiększania masy. Niech sobie przez to będzie droższe o te 10tyś - przy tej cenie to niewielka różnica.
    Alfa to też detale, smaczki, dizajnerskie elementy, których tu zabrało - a są chociażby w Giuliettcie.
    Ostatnio edytowane przez Luke77 ; 12-01-2015 o 22:10 Powód: Dodano

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Można by się długo spierać o wnętrze 4C... ale po pierwsze chyba powinniśmy przerzucić się z tą dyskusją na inny wątek... a po drugie wydaje mi się, że taki był zamysł konstruktorów- surowo.
    Jednak złe spasowanie rzeczywiście nie tłumaczy troski o masę, tylko udowadnia bylejakość Włochów... no i to radio woła o pomstę do nieba!

Swoją drogą złe spasowanie od razu bym reklamował.

Na szczęście Giulia powinna być wolna od takich niedociągnięć... wszak to auto dla elegancików będzie
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar bartas82
    Mieszka w
    Wlkp.
    Auto
    Giulia, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Fiata stawiał no nogi? Nie żartuj, gdzieś słyszałem że w Polsce już Dacia wyprzedziła Fiata. A Polska to kraj gdzie jednak u wielu (starszych) osób wciąż ma sentyment do Fiata.
    Też tak myśłałem, ale okazuje się, że dzięki całej nowej linii 500-tek (L, XL, itp) Fiat w niektórych segmentach jest już liderem sprzedaży, a w innych coraz lepiej prosperuje. Oczywiście nie mówię tutaj o Polsce tylko o krajach zachodnich, bo auta te już nie są najtańszymi opcjami w danym segmencie jak to było kiedyś.

Ja jestem dobrej myśli, Sergio wie co robi
    Ostatnio edytowane przez bartas82 ; 14-01-2015 o 08:05
    Pozdro,
    Bartas

Użytkownik Rowerzysta Avatar qooba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    było 159 SW 1.9 JTDm 16V, jest skoda, będzie Giulia :)

Domyślnie

500L jest na tyle fajne, że nawet mojej bardzo wybrednej żonie się spodobał jako rodzinne wozidło miejskie

tymczasem coś o suv:
    http://www.carscoops.com/2015/01/alf...on-giulia.html

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Martwi mnie trochę ostatni akapit... mam nadzieję, że to tylko ściema. Alfa Romeo SUV ma być pierwszym modelem z turbodieslem V6 :/
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Martwi mnie trochę ostatni akapit... mam nadzieję, że to tylko ściema. Alfa Romeo SUV ma być pierwszym modelem z turbodieslem V6 :/
    Tam jest napisane ze z turbo dieslem v6 z nowej rodziny silnikow. Ja to rozumiem tak ze chca wprowadzic nowe silniki do traktorow...

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

No chyba, że tak... nowy w sensie inny niż w Jeep'ie czy Maserati. To akceptuje.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Silnik V6 do nowej Alfy opracuje Ferrari

http://www.caradvice.com.au/280017/a...ed-v6-engines/

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

o tym wiadomo od dawna, sam link pochodzi z 31.03.2014

Mieszka w
    Poznań
    Auto

Domyślnie

http://www.autoedizione.com/launch-a...ese-june-24th/
    niby nic nowego, ale coś tam jednak powiedzieli