Strona 55 z 137 PierwszyPierwszy ... 5454647484950515253545556575859606162636465105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1367

Temat: Alfa Romeo 4C GTA (2012)

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

@KRS: okej, rozumiem, że jesteście rozdrażnieni i źli brakiem nowych modeli, tez jestem. Ale czemu żeście się uczepili tej biednej 8C! Sądzę, że ponad połowa z nas dała by sobie coś uciąć żeby taki samochodzik mieć u siebie na podjeździe.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał Kolorado Zobacz post
    A mnie ostatnio Fiat nie zmiernie irytuje ostatnio ze Sportowa marke z dosza i tradycja zamienia na byle co bo takie mito i gulietta nijako maja sportowego ducha mojim zdaniem(moze sie myle) ale z tego co pamietam to alfa byla piekna,szybka i nie miala w silnikach takiej samem mocy co fiat tylko byly mocniejsze,poza tym czemu alfe upodobniaja do Fiata??mito to fiat 500 z lampami od 8c giullieta tak samo tylko ze brava:/
    Brak kasy.

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post
    @KRS: okej, rozumiem, że jesteście rozdrażnieni i źli brakiem nowych modeli, tez jestem. Ale czemu żeście się uczepili tej biednej 8C! Sądzę, że ponad połowa z nas dała by sobie coś uciąć żeby taki samochodzik mieć u siebie na podjeździe.
    Albo i nie. Trochę inaczej myśli się o aucie gdy jest to z okładki "które bym chciał" a trochę inaczej o aucie na które masz wydać własne 40-50 tyś euro. Dla mnie takim kubłem zimnej wody była 159. Auto za ponad 40 tyś które w bezpośrednim porównaniu z konkurencją raziło w oczy choćby tragicznym wyświetlaczem komputera pokładowego i nie tylko. I właśnie dlatego od limitowanego, składanego ręcznie modelu można chyba oczekiwać perfekcji, nieprawdaż?
    A argument który ktoś tu przytoczył pisząc że przecież się sprzedały świadczy jedynie o tym, że znalazło się kilkuset zamożnych ludzi którzy postanowili ulokować część kapitału w rzadkim samochodzie. Jakość wykonania zapewne mało im przeszkadzała bo mając w garażu kilka(naście) drogich aut można przymknąć oko na drobiazgi i nawet takie które nie powinny mieć miejsca

"... I guess it's just the way I'm wired."

Użytkownik Rowerzysta Avatar mc007
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    159 1.9 q-tronic

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    Albo i nie. Trochę inaczej myśli się o aucie gdy jest to z okładki "które bym chciał" a trochę inaczej o aucie na które masz wydać własne 40-50 tyś euro. Dla mnie takim kubłem zimnej wody była 159. Auto za ponad 40 tyś które w bezpośrednim porównaniu z konkurencją raziło w oczy choćby tragicznym wyświetlaczem komputera pokładowego i nie tylko. I właśnie dlatego od limitowanego, składanego ręcznie modelu można chyba oczekiwać perfekcji, nieprawdaż?
    A argument który ktoś tu przytoczył pisząc że przecież się sprzedały świadczy jedynie o tym, że znalazło się kilkuset zamożnych ludzi którzy postanowili ulokować część kapitału w rzadkim samochodzie. Jakość wykonania zapewne mało im przeszkadzała bo mając w garażu kilka(naście) drogich aut można przymknąć oko na drobiazgi i nawet takie które nie powinny mieć miejsca
    "
    Ja zawsze myślałem, że włoskie samochody (głównie te droższe) kupuje się dla stylu, osiągów, wyglądu. Nigdy chyba doskonałe nie były, ale miały to coś, czego nie miały auta pochodzące choćby z Niemiec.
    Czepianie się wyświetlacza w 159 - no sorry, ale nigdy by mi to do głowy nie przyszło w żadnym aucie, tym bardziej w Alfie

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie

Cytat Napisał Kolorado Zobacz post
    A mnie ostatnio Fiat nie zmiernie irytuje ostatnio ze Sportowa marke z dosza i tradycja zamienia na byle co bo takie mito i gulietta nijako maja sportowego ducha mojim zdaniem(moze sie myle) ale z tego co pamietam to alfa byla piekna,szybka i nie miala w silnikach takiej samem mocy co fiat tylko byly mocniejsze,poza tym czemu alfe upodobniaja do Fiata??mito to fiat 500 z lampami od 8c giullieta tak samo tylko ze brava:/
    Najpierw przejedź się mocnym Mito albo Giuliettą to zmienisz zdanie i poprawisz sobie humor To ciągle nacechowane sportem samochody, które są dużo mocniejsze od podobnych Fiatów. Dzielą oczywiscie niektóre podzespoły z Fiatem ale to nic nadzwyczajnego, robią tak inne koncerny i w starszych Alfach było podobnie.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał dejv667 Zobacz post
    Brak kasy.

Audi ma fajne wyświetlacze...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

I fajne silniki, i wiele wiele innych fajnych rzeczy których brakuje Alfie...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar dejv667
    Mieszka w
    zza chorej rzeki
    Auto
    Lancia Delta HPE HF

Domyślnie

Cytat Napisał mc007 Zobacz post
    Ja zawsze myślałem, że włoskie samochody (głównie te droższe) kupuje się dla stylu, osiągów, wyglądu. Nigdy chyba doskonałe nie były, ale miały to coś, czego nie miały auta pochodzące choćby z Niemiec.
    Czepianie się wyświetlacza w 159 - no sorry, ale nigdy by mi to do głowy nie przyszło w żadnym aucie, tym bardziej w Alfie
    Może jak na spokojnie porównasz sobie z często sporo tańszą konkurencją to Ci przyjdzie.

Zresztą nie tylko o wyświetlacz poszło.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfy Romeo MiTo; Alfa Romeo 159sw; Alfa Romeo Gulia Super

Domyślnie

Cytat Napisał Marek156/159sw Zobacz post
    Czekamy do jutra (amerykańskiego). Jest duża szansa.
    I już się wyjaśniło - bez szansy. Pozostała Genewa.

żródło włoskie mówi mi, że poszło o montownię w USA.

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał c5tourer Zobacz post

Nie rozumiemy sie ja też bym chętnie dołączył do powożących 8C. To niewątpliwie zjawiskowe auto. My się czepiamy tego, ze wyprodukowano w wersji z dachem ledwie 500 sztuk. Czyli zarobiono na tym aucie bardzo mało (o ile w ogóle cokolwiek), reklama dla marki to żadna, bo aut jest za mało, w koncu jedna osoba na tysiąc w ogóle to cudo gdziekolwiek na żywo widziała.

O to nam chodzi. Czemu w dobie, gdzie auta luksusowe schodzą bardzo dobrze, 8C na rynku już od dawna w ogóle nie ma! Kilka jak nie kilkanaście tysięcy sztuk sprzedałoby sie na swiecie na pewno. Wtedy miałoby to sens.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Paweł już to wyżej napisał - we Włoszech fajne samochody sportowe może robić tylko Ferrari. Taki kraj.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS