@KRS: okej, rozumiem, że jesteście rozdrażnieni i źli brakiem nowych modeli, tez jestem.Ale czemu żeście się uczepili tej biednej 8C! Sądzę, że ponad połowa z nas dała by sobie coś uciąć żeby taki samochodzik mieć u siebie na podjeździe.
![]()
@KRS: okej, rozumiem, że jesteście rozdrażnieni i źli brakiem nowych modeli, tez jestem.Ale czemu żeście się uczepili tej biednej 8C! Sądzę, że ponad połowa z nas dała by sobie coś uciąć żeby taki samochodzik mieć u siebie na podjeździe.
![]()
Brak kasy.
Albo i nie. Trochę inaczej myśli się o aucie gdy jest to z okładki "które bym chciał" a trochę inaczej o aucie na które masz wydać własne 40-50 tyś euro. Dla mnie takim kubłem zimnej wody była 159. Auto za ponad 40 tyś które w bezpośrednim porównaniu z konkurencją raziło w oczy choćby tragicznym wyświetlaczem komputera pokładowego i nie tylko. I właśnie dlatego od limitowanego, składanego ręcznie modelu można chyba oczekiwać perfekcji, nieprawdaż?
A argument który ktoś tu przytoczył pisząc że przecież się sprzedały świadczy jedynie o tym, że znalazło się kilkuset zamożnych ludzi którzy postanowili ulokować część kapitału w rzadkim samochodzie. Jakość wykonania zapewne mało im przeszkadzała bo mając w garażu kilka(naście) drogich aut można przymknąć oko na drobiazgi i nawet takie które nie powinny mieć miejsca
"... I guess it's just the way I'm wired."
Ja zawsze myślałem, że włoskie samochody (głównie te droższe) kupuje się dla stylu, osiągów, wyglądu. Nigdy chyba doskonałe nie były, ale miały to coś, czego nie miały auta pochodzące choćby z Niemiec.
Czepianie się wyświetlacza w 159 - no sorry, ale nigdy by mi to do głowy nie przyszło w żadnym aucie, tym bardziej w Alfie![]()
Najpierw przejedź się mocnym Mito albo Giuliettą to zmienisz zdanie i poprawisz sobie humorTo ciągle nacechowane sportem samochody, które są dużo mocniejsze od podobnych Fiatów. Dzielą oczywiscie niektóre podzespoły z Fiatem ale to nic nadzwyczajnego, robią tak inne koncerny i w starszych Alfach było podobnie.
I fajne silniki, i wiele wiele innych fajnych rzeczy których brakuje Alfie...
Nie rozumiemy sieja też bym chętnie dołączył do powożących 8C. To niewątpliwie zjawiskowe auto. My się czepiamy tego, ze wyprodukowano w wersji z dachem ledwie 500 sztuk. Czyli zarobiono na tym aucie bardzo mało (o ile w ogóle cokolwiek), reklama dla marki to żadna, bo aut jest za mało, w koncu jedna osoba na tysiąc w ogóle to cudo gdziekolwiek na żywo widziała.
O to nam chodzi. Czemu w dobie, gdzie auta luksusowe schodzą bardzo dobrze, 8C na rynku już od dawna w ogóle nie ma! Kilka jak nie kilkanaście tysięcy sztuk sprzedałoby sie na swiecie na pewno. Wtedy miałoby to sens.
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Paweł już to wyżej napisał - we Włoszech fajne samochody sportowe może robić tylko Ferrari. Taki kraj.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS