Zamówiłem Motogum póki co bo w 156 się sprawdzały. Zobacze ile wytrzymają, potem ew. wypróbuję Bosch jak sie odkuje po kupnie auta.
LG G4 + Tapatalk
Zamówiłem Motogum póki co bo w 156 się sprawdzały. Zobacze ile wytrzymają, potem ew. wypróbuję Bosch jak sie odkuje po kupnie auta.
LG G4 + Tapatalk
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
absolutnie nie polecam motgum, za namową forumowiczów kupiłem ścierwo do obu aut, w jednym nie wycierają po zimie w ogóle, w drugim po przekroczeniu 140 km/h tłukły się o szybę aż w końcu w obu odpadły w czasie jazdy końcówki. Nie mówiąc o tym, że hałasują. Wycieraczki oczywiście bezużyteczne bo się kompletnie rozleciały, pierwszy raz coś takiego mi się zdarzyło. W końcu musiałem założyć stare valeo.
Teraz testuję meyle, zobaczymy ile wytrzymają. Na plus wygląda że jest wymienna guma.
Kiedyś kupiłem motgumy do miciaka... Przez chwilę działały, po czym gdy jechałem obwodnicą przy przepisów prędkości po prostu jedna odleciała w siną dalDobrze, że nikt za mną nie jechał, bo byłoby słabo.
Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Motogumy po 3 miesiącach są do wyrzucenia w mojej 159. Nie wiem czy ja coś źle zrobiłem, bo w 156 były całkiem dobre. Gwarancji na wycieraczki chyba nie ma?
Teraz już tylko BOSCH z polecanej aukcji.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
U mnie Bosch od wiosny spisuje się idealnie. Za to w służbowym, gdzie założyłem je później (przebieg podobny) są praktycznie do wyrzucenia... Pierwsze kupowane na motostacja.com drugie w intercarsie.
Poleci ktoś sprawdzoną wycieraczkę do 159 SW na tył?
Czy te wycieraczki się zmieniały w zależności od rocznika?
W tej aukcji: http://allegro.pl/ramie-wycieraczki-...551310713.html
ramię wycieraczki jest proste, natomiast u mnie (końcówka 2007) jest lekko ugięte.
Za grosze można wymienić samą gumę. Po prostu ściągasz starą i zakładasz nową. 5 minut roboty. Z tego co pamiętam w niektórych katalogach podawali, że jest taka sama jak do Seicento, a później okazywało się jednak, że jest minimalnie dłuższa i był problem.
Motgumy piszecie że kiepskie, ja właśnie założyłem drugi komplet Negotti i po 3 (!!!) dniach są do wyrzucenia - z poprzednimi było to samo ale winą obarczyłem siebie i niedokładne wyczyszczenie szyby. Powyżej 130km/h latają jak żyd po pustym sklepie i po tychże właśnie 3 dniach, wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera tylko rozmazuje na połowie swojej długości. Nigdy więcej Negotti. Do tego sprzedawca gburowaty.
Nie Motgum, nie Negotti, co tam jeszcze warto sprawdzić? Bosch i koniec?
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
Ze wszystkich firm, we wszystkich autach jakie miałem najlepiej spisywały się wycieraczki Bosch i co dla mnie najważniejsze, były trwałe, większość innych po pierwszej zimie nie zbierała już dobrze.