kolego z tym to bedziesz mial problem zeby kupic taniej bo bardzo malo tych felg na rynku
kolego z tym to bedziesz mial problem zeby kupic taniej bo bardzo malo tych felg na rynku
A co sądzisz o tej cenie w linku powyżej?..bo widziałem nawet o 400 stówy drożej niz u nich więc chyba nie ma co wydziwiać tylko brać![]()
nie wiem decyzja nalezy do Ciebie.To sa nowki??Jak nowki i za taka cene to bierz bo taniej chyba nie kupisz.Jak uzywki to w BDB stanie ale nie orjentuje sie za lile mozna uzywki kupic.Mysle ze ze 3 tys tez trzeba dac.Ja bym tyle napewno nie dal,a juz napewno nie kupilbym 19" chociaz te sa REWELACYJNE
A tak poza nawiasem ciekawa sprawa z tymi felgami na tej stronie bo podają cene za komplet 3750 a przy realizacji zamówienie nagle robi sie 3950 O_o..
Chyba tam po niedzieli zadzwonię bo nie sądzę żeby za tronsport tyle kasowali..z tego co sie orientuję koszt na palecie do 100 kosztuje.
---------- Post added at 14:18 ---------- Previous post was at 14:13 ----------
Też się długo zastanawiałem pomiędzy 18 a 19 i sporo tematów na forum już wyczytałem i zdania są podzielone..poprostu nie mogę nic fajnego znależć niz te z TI
Chyba,że kolega ma jakieś propozycję?
---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:18 ----------
Acha i tak to są nówki![]()
Witam
Panowie prosze o pomoc jak to jest z tym wskaźnikiem ET i czy tylko on decyduje o tym ze felga wejdzie na Piasta z dużymi hamulcami czy nie,
Moja bella ma dosyć duże hamulce bo to 2.4, więc jakie ET powinienem szukać tzn. Od jakiego w górę?
i druga sprawa to czy felgi np od alfy 156 pasują do 159, czy jest taki sam rozstaw śrub ??? I jak z ET w przypadku 156?
To nie ET decyduje.
Najmniejsza średnica, która powinna pasować to 17'', ale z tym też różnie bywa, najlepiej przypasować przed kupnem. ET od 37 do 41, jak pisał wcześniej Rafał.
156 ma inny rozstaw śrub, zapodaję link do strony z danymi felg (bardzo fajna): http://www.wheelfitment.eu/steekmaat...2=Alfa%20Romeo
Jeżeli będziesz decydował się na 17" to musisz uważać, bo przy odrobinie niefartu zaciski faktycznie mogą łapać za obręcz.
Jeśli 18" to sprawa prostsza, bo więcej miejsca na zacisk, więc jeśli wszystkie parametry felgi (ET, ilość i rozmieszczenie otworów montażowych oraz średnica pierścienia centrującego) są odpowiednie, to felga powinna pasować idealnie.
Kiedy już wybierzesz jakieś, to sprawdź na stronie producenta czy są dedykowane do 159 - to powinno utwierdzić Cię w przekonaniu czy pasują czy nie. Natomiast najlepiej byś wybrał sobie coś z palety felg Alfa Romeo, wówczas będziesz miał pewność.
Pozdrawiam.
- Rafał