Mój EGR nie jest wogóle zaślepiony
Ja obstawiam zapieczone kierownice w turbinie, przerabiałem to samo, wymieniłem przepływkę, czujnik ciśnienia doładowania, overboost, rury i dalej to samo. EGR mam wywalony przy chipie, u mnie zapieczone okazały się kierownice mimo że turbo było szczelne i bez luzów. Check mi wywalało też przy ok 4 tys obr, turbo nie trzymało ciśnienia przy górze zadane miało 1,5bara a dawało 1,35 tyle że u mnie było jeszcze trochę dymu za mną. Przyjrzyj się właśnie tam.
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 02-04-2012 o 17:12
U mnie niby sztanga też chodziła OK. A jednak
ok dzieki Kolin pojde w ta stronebd pisał jak cos wyjdzie
ja wymieniłem EGR na nowy,wstawiłem zaślepkę z dziurami i nadal nie pomogło, dopatrzyłem się że zawór jaki kupiłem ma dwa piny a oryginalny miał 5 czy to może być powodem? dodam że nie byłem na kasowaniu blędu![]()
Witam wszystkich mam podobny problem w mojej 147 1,9 16v jtd podczas jazdy na wyższych biegach a nawet niekiedy na 3-biegu przy około 3tyś obrotów wyskakuje mcsf po sprawdzeniu na kompie błąd P0238 oraz niekiedy pojawia się ale to przy ostrzejszej jezdzie błąd p1236.
wymieniony został zawór vgt na nowy
wymienione wężyki od vgt
wyczyszczony dwa razy egr bez zaślepki oraz dolot i czujnik doładowania
Po sprawdzeniu sztangi od turbo widać że wysuwa się w miarę dynamicznie,zapomniałem dodać że po wyskoczeniu błędu pozostaje cały czas aż do wykasowania kompem.
Co można jeszcze sprawdzić w tym przypadku?