autocentrum czy każdy inny serwis ma taki sam kalkulator.
autocentrum czy każdy inny serwis ma taki sam kalkulator.
spalanie 7.8l/100km
====================================
pomoc w diagnostyce komputerowej Alf
a czy ja pisałem że jest inny? zgadza się jest taki sam. jestem tylko zdania, że tankując tylko "dolewkami" nie ma co liczyć na otrzymanie miarodajnego spalania. bo niby skąd program, czy exel mają wiedzieć ile jeszcze zostało w zbiorniku?
Robie to co zbiornik juz od dawna!
---------- Post added at 09:38 ---------- Previous post was at 09:33 ----------
Chyba boli że 2,4 pali mniej?
---------- Post added at 09:50 ---------- Previous post was at 09:38 ----------
Nie poraz pierwszy spotykam sie z taką reakcją ludzi kiedy szczeże mówie o spalaniu,dlatego odpowiadam takim ludziom że itak mi nie uwierzysz ,myślałem że alfacholicy będą inni ale śą tacy sami,zazdrośni.
TIO wyluzujprzy takim samym stylu jazdy 2,4 nie może spalić mniej niź 1,9 - wniosek z tego taki że kolega w 1,9 mocniej autem pociska a ty jeździsz oszczędnie. przy takim założeniu 2,4 spali mniej niż 1,9.
skoro już zeszło na temat co komu ile pali to ja powiem tak - różni ludzie, różne priorytety. jeden bedzie chciał żeby auto mało paliło a inny żeby fajnie jeździło
Ps. ja o twojego diesla w ogóle nie jestem zazdrosny![]()
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
Tio, w żadnym wypadku nic nie boli i nie jestem zazdrosnyuważam tylko że że żeby osiągnąć całkowicie średnie spalanie to trzeba zapisywać każde tankowanie, tylko tyle. ja również mogę powiedzieć że moja pali poniżej 5, bo do tylu jestem w stanie zejść, ale średnie wychodzi już całkiem inne. nie denerwuj się tak
![]()
Jestem jeszcze z tych nielicznych którzy tankują do pełna (firma) i za każdym razem po tankowaniu przeliczam spalanie i cały czas wychodzi podobnie więc co tu zapisywać,poza tym rozpisuje kilometrówke (firma) ato z racji wykonywanego zawodu wiesz jak działa.
---------- Post added at 13:46 ---------- Previous post was at 13:44 ----------
Ziomster racja jeżdze oszczędnie.
Nie robię żadnych dolewek, za każdym razem tankuję tyle samo litrów, każde tankowanie zapisuję od rezerwy do zatankowania takiej samej ilości litrów paliwa. Temat kończę.
spalanie 7.8l/100km
w takim razie ok TIO. skoro tak mówisz to zapewne masz rację. Motofan, Ty wiesz swoje, ja wiem swoje i zdania nie zmienię że tylko i wyłącznie tankując do pełna można się dowiedzieć ile samochód dokładnie pali.
Panowie mnie dzisiaj nie będzie niestety...
Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!
To mnie też nie![]()
spalanie 7.8l/100km