Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Auto
    VW B5

Domyślnie

Cytat Napisał pieta Zobacz post
    ja tam nie wiem, ale akcyza od 2.4 mocno Cie zaboli po kieszeni
    wszystko wkalkulowałem wychodzi ok. 3k pln wiecej niz dla pojemnosci do <2000
    http://www.v10.pl/prawo/Sprowadzanie...edura,200.html

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 ts

Domyślnie

Witam
    Chciałem zapytać czy może ktoś był obejrzeć ten samochód i co o tym myślicie??
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-brera-C32228835.html?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Micigózd
    Auto
    159 2.4 210hp '08

Domyślnie

Cytat Napisał atyan Zobacz post
    ja chciałem jechać po tego: http://home.mobile.de/HVAUTOMOBILE#des_190364279
    ale się boję tych głowic
    Ruszyliście temat głowic w 2,4 to teraz nikt nie kupi tego motoru, bo było parę takich przypadków to już pałka wymięka, że się trafi źle. Kup taką sztukę w dobrym stanie profilaktycznie sprawdź/wymień korek od zbiorniczka, wymień pompę z rozrządem na porządną(a nie jakieś plastiki z chin), przeczyść/wymień termostat, zalej świeżutki płyn i jak będziesz dbał to problem Cię nie dotknie. Elektronikiem nie jestem, ale na pewno da się zrobić żeby wskaźnik temperatury pokazywał temperaturę prosto z czujnika, a nie "obrobione dane przez komputer" i wtedy nic Cię nie zaskoczy.

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Kilka dni temu wziołem sobie lapka na fotel, podpiołem FESa i zaczołem upalać auto niemiłosiernie po okolicznych wioskach przez jakies 30min, mimo chipa temperatura bujała się w przedziale 81-94 stopnie. Nowe paski, pompa wody etc, płyn ori paraflu.
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Balotelli90
    Mieszka w
    Bruksela
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4

Domyślnie

Jesli ktos ma kupic AR to ja kupi jesli sie ma zamiar zastanawiac i sprawdzac to faktycznie niech szuka gdzie indziej, tak naprawde teraz nie ma nie zawodnego auta i nie ma marki ktora by to gwarantowala tak jak juz pisali czasy audi, VW, bmw dawno minely. Sam w najblizszym czasie bede zmienial swoja 147 ale oczywiscie na 159 teraz mam tylko dylemat na jaki silnik bo lubie poszalec ale pewnie typ padnie na 2.4 jtdm i czip do 240/250 bo na tbi mne nie stac a 2.2 no nie wiem

fiat
    Gość

Domyślnie

Wiem autka.pl ale w tych pieniądzach nie ma skory co ja szukam. Szukam auta dla zony bo w stanie błogosławionym i musi być bezwypadkowy nie jakiś składak. Nie chce jeździć na darmo bo teraz każda złotówka ważna na wagę złota. A co do silnika 2.4 to się nie boje, jak się dba to się ma dobry samochód.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Balotelli90
    Mieszka w
    Bruksela
    Auto
    Alfa Romeo 159 3.2 JTS Q4

Domyślnie

Nie myslales zeby poszukac za granica auta?? przyklad z belgi gdzie mieszkam aktulanie wiec moglbym ewentualnie nawet luknac
    http://fr.autoscout24.be/Details.asp...378172&asrc=st

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał fiat Zobacz post
    Wiem autka.pl ale w tych pieniądzach nie ma skory co ja szukam. Szukam auta dla zony bo w stanie błogosławionym i musi być bezwypadkowy nie jakiś składak. Nie chce jeździć na darmo bo teraz każda złotówka ważna na wagę złota. A co do silnika 2.4 to się nie boje, jak się dba to się ma dobry samochód.
    Zadzwoń do autka.pl, zapytaj czy nie znajdą jakiegoś starszego/tańszego auta. To co wystawione to jedno, a to co można sprowadzić to drugie. Nawet jeśli auto wydaje się droższe to pewnie jest już po jakimś wstępnym serwisie i w perspektywie 1-2 lat okaże się tańsze. Już nie mówiąc o oszczędności na dojazdach podczas poszukiwań (4-5 wyjazdów i już 2000 lekko licząc ucieka).

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Kilka dni temu wziołem sobie lapka na fotel, podpiołem FESa i zaczołem upalać auto niemiłosiernie po okolicznych wioskach przez jakies 30min, mimo chipa temperatura bujała się w przedziale 81-94 stopnie. Nowe paski, pompa wody etc, płyn ori paraflu.
    Niestety czujnik w termostacie nie zbiera dobrze temperatury. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale u mnie było piekło w silniku, a czujnik nie pokazał nic ponad 100-105 stopni (faktycznej temperatury, nie na desce).
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 18-02-2014 o 17:41

fiat
    Gość

Domyślnie

Podjadę do autka.pl natomiast forum jest na cala polske i jeśli jest ktoś z poznania i bydgoszczy i będzie miał czas luknac to będę bardzo wdzięczny za to.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał atyan Zobacz post
    pieta dzięki za takie słowa- takiego motywatora potrzebowałem przywracasz wiarę w forum!
    ps.
    tak jak powiedziałem wcześniej- rynek PL nie interesuje mnie, Twoja honda rowniez
    Cubus00 Passat B6? brzyyydal, jedyny w miarę akceptowalne nadwozie to CC, ale i to nie umywa się to 159 SW
    Tomek_KRK Octavia odpada, w zasadzie jednyną rozsądną alternatywą dla AR jest Audi A6 C6 (ew. Mazda 6 2009, Mondeo MK4)
    Nie wiem dokładnie czy to była jakas ironia czy tez nie, chciałem Ci tylko pokazac ze niezawodna honda tez się może popsuc pomimo jedynie 100k przebiegu czy jakos tak.
    Co do octavii to był to zart ze strony Tomka_Krk bo gdzie octavia a gdzie ar 159, bez kitu