Titanio jak zwykle robi robotę![]()
![]()
Titanio jak zwykle robi robotę![]()
![]()
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Te przednie wloty wyglądają groteskowo.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
Te dolne, część trilobo.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Tak samo groteskowo jak w serii M/AMG.
A ja dalej nie widzę podobieństwa do BMW...
Objechałeś kogoś ostatnio? A wiedział, że się ściga?
Jeszcze słówko nt. Sergio...
Oczywiście nie twierdzę twardo, że gość na pewno odniesie sukces w ratowaniu AR... to się okaże dopiero kilka lat po jego odejściu, które nastąpi w 2020 roku.
Myślę, że do tematu "czy Sergio dał radę" możemy śmiało powrócić najwcześniej w 2022 rokuWtedy będzie widać co się dzieje z FCA i poszczególnymi markami... to będzie oczywiście widać po wynikach sprzedaży i stanie konta. Nie po ilości modeli wbrew pozorom.
Będzie też widać po tym co będzie następny prezes robił... czy będzie kontynuować strategię, zmodyfikuje ją czy stwierdzi "Sergio jednak nie miał racji i trzeba zupełnie inaczej podejść do problemu".
Dzisiaj "nie ma" Lancii, są wykonywane różne mniej lub bardziej kontrowersyjne ruchy, projekty są opóźnione- to wszystko wynika z głębokiego kryzysu samego FCA (spowodowanego zarządzaniem w latach 2000-2010) oraz bardzo dynamicznej sytuacji na światowych rynkach (USA, Chiny, UE... w latach ubiegłych i teraźniejszym czasie).
Ale dopóki fabryki pracują, w biurach stają na rzęsach, akcjonariusze (właściciele) nie odpuszczają- nic straconego!
Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 07-02-2016 o 18:52
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Alfa wyjasnia przesuniecie debiutu Giulii negatywnymi wynikami wewnętrznych testow zderzeniowych auta i pewne rzeczy musza zostać przeprojektowane. To chyba OK, ze nie chcą na sile dotrzymać terminow i puszczac gniota jak to zwykli robic ostatnio VW i Audi. Co ciekawe sami Niemcy pracujący przy Audi smieja się, ze haslo reklamowe Audi powinno brzmiec "Vorsprung durch Hektik". Ja wole poczekać.
Ostatnio edytowane przez fan ; 07-02-2016 o 19:29
Pewnie masz rację, i w ogóle, ale tłumaczysz to fanom alfy (no i mnie), a teraz wytłumacz to ludziom z ulicy, którzy mogą kupić giulię, lub nie. Fora danej marki są generalnie słabym prognostykiem sprzedaży modelu, bo w dużej mierze zaludniają je właściciele "z trzeciej i czwartej ręki", a takich co idą i biorą nówkę sztukę z salonu jest raczej mniejszość.
No i po micie o "M4 killer"
http://moto.onet.pl/tuning/bmw-m4-po...za-moca/56h9px
Aby poprawić możliwości M4 coupe, ta została podciągnięta aż do 580 koni!
Przyspieszenie do pierwszej setki w zaledwie 3,5 sekundy.
Czyli Julian odkrył karty, a Niemcy odpowiedzieli. Szach mat.
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale