Strona 58 z 168 PierwszyPierwszy ... 8484950515253545556575859606162636465666768108158 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1678

Temat: Zakup Alfy Romeo GT

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Polini
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

To mają/ że przyjeżdża do Ciebie zainteresowany i pyta Cię czy coś trzeba zrobić/wymienić, na co mu odpowiadasz szczerze a on Ci na to że ten i tamten(handlarz) ma za 500 mniej a stan samochodu "bez najmniejszego wkładu", a później wychodzi stan faktyczny. Nie wiem czy dobrze wyraziłem moją myśl

Użytkownik Świeżak Avatar GrzeSiekS
    Mieszka w
    okolice Wrocławia
    Auto
    Jest m.in. Brera 2.2 JTS, były 166 2.5 V6, FC 20VT LE, GT 2.0 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał AdiCarrion Zobacz post
    Widziałem temat z Twoją GT.Nie powiem ładna.Martwi mnie tylko że do tej niemałej w sumie ceny trzeba jeszcze sporo doinwestować(o ile rzeczy o których pisałeś są wciąż do zrobienia)
    Ja wiem czy tak sporo? Do zrobienia są rzeczy kosmetyczne, mechanicznie na chwilę obecną wszystko jest w porządku. To kwestia tego czy komuś takie detale, które nie mają żadnego wpływu na przyjemność z jazdy, przeszkadzają czy nie. Ja z czasem doszedłem do wniosku (może ze względu na zdroworozsądkowe podejście do życia) że mi to w niczym nie przeszkadza więc auta nie picowałem, choć nie zaprzeczę, że mnie kusiło.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomSRT
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    GT 3.2 ; Brera 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał Polini Zobacz post
    To mają/ że przyjeżdża do Ciebie zainteresowany i pyta Cię czy coś trzeba zrobić/wymienić, na co mu odpowiadasz szczerze a on Ci na to że ten i tamten(handlarz) ma za 500 mniej a stan samochodu "bez najmniejszego wkładu", a później wychodzi stan faktyczny. Nie wiem czy dobrze wyraziłem moją myśl
    Bardzo generalizujesz. To kwestia wiedzy i uczciwości właściciela. Fakt, że pewnie handlarz wie mniej o aucie, które ma na chwilę i zaraz sprzeda a i niechętniej się podzieli wiedzą o tym co trzeba naprawić. Ale i niejeden "cywilny" właściciel woli ukryć i zamaskowac wady niż szczerze rozmawiać. Nie mówiwszy o sytuacjach gdy po prostu ordynarnie kłamia bo nie raz mi się zdarzyło pytać o coś bezpośrednio i po przyjechaniu zastać sprawy zupełnie inaczej. Zgodzę się jednak z 'Edd46' - ludzie wierzą w bujdy, nie znają się, nie wezmą ze sobą prawdziwego specjalisty a potem zdziwieni jak kupili auto "bezinwestycyjne" i okazuje się, że 10K jest do wsadzenia :/ A od kogo je kupią - sprawa drugorzędna

Użytkownik Rowerzysta Avatar Edd46
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Szczerze nie moge złego słowa na handlarzy powiedzieć,w porównaniu do osób prywatnych. Dostałem nieprawdziwe informacje o stanie i bezwypadkowosci auta. Komisy coraz rzadziej ukrywają cos,bo wiedza ze klient i tak to znajdzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Polini
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Faktycznie komisy już nie robią akcji tak jak kiedyś. Mówiąc o handlarzach miałem na myśli "prywatnych przedsiębiorców" którzy ściągają 3 samochody i je sprzedają - z nimi nie mam dobrych doświadczeń, stąd takie mam zdanie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Komis komisowi nie równy. Jedni mają w standardzie kręcenie liczników, inni ukrywają szkody, inni mają auta w miare ok, ale drogie.
    Jeśli to dla kogos biznes to nie ma siły - musi zarobic.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Tak tylko ja podchodze do tego tak: Nie mam takiego rozeznania w szukaniu ( gdzie i jak ), nie jestem zawodowym "negocjatorem" . Kupując auto z np. Reichu handlarz kupi to samo auto za 1000-2000 taniej niż ja bo ma dobry bajer itd. czyt. wprawę. No i ja nie mam czasu jeździć za granice i szukac tam auta 2-3tygodnie( wujas tak jechał po Audi a w koncu kupił w Sosnowcu:-) ).

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

ci co stale tam kupują to nieraz w pakiecie kilku samoch dostają dobrą cene),znajomego mam co sprowadza to samoch dla siostry swojej koło 5 mies szukał,a raczej bmw pełno w Niemczech

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    GT

Domyślnie

Witam, Czy ktoś z Was ma na sprzedaż Alfę GT z silnikiem Benzynowym 1.8 ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar ddudek
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    GT 3.2 V6

Domyślnie

Pewnie moja będzie w bardzo niedługim czasie

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka