nowe 4 opony pierlli 235/45 r 17
nowe 4 opony pierlli 235/45 r 17
Wymiana żarówek postojowych![]()
Odkurzanie, mycie, powieszenie nowego zapachuI parę dobrych słów za zrywne wyprzedzanie w trasie
![]()
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Wyczyszczenie z tej cholernej soli, wczoraj dostałem taką baterią soli na trasie od solarki ze porobiły sie odpryski na masce![]()
Dziś wymieniłem olej i wszystkie filtry, jutro czeka mnie wymiana tarcz i klocków z tyłuA w następnej kolejności wymiana gum stabilizatorów na poliuretan
![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Kolega wstawił reflektor, ja kupiłem komplet bezpieczników i taśmę do łatania wydechu...
A jutro szykuje się ,,car SPA''![]()
Wymiana amortyzatorów - założone 4 szt od 3.0 V6 - pasują i są twardsze
Wymiana poduszki pod silnikiem
Wymiana linek hamulca ręcznego
Wymiana oleju w skrzyni biegów
Wymiana klocków z tyłu
Wymiana łączników stabilizatorów tył 2szt
Olej Castrol Magnatec Diesel 10w40
Regulacja linek od drążka zmiany biegów
Złoty program na BP![]()
Ostatnio edytowane przez redek83 ; 11-03-2010 o 05:07
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
W końcu założyłem spinki zaślepki airbagu pasażera (koszt:11,02/szt - ASO N.Sącz).
Próbowałem zamontować uchwyt na napoje, ale Alfa nie chciała współpracować i skończyło się tym, że połamałem uchwyt
Zabezpieczyłem próg przy tylnych drzwiach bezbarwną folią samoprzylepną , bo uszczelka od drzwi obcierała lakier.
Zakupiłem tuleje dystansowe. Profesjonalna robota: 12mm szerokości, wykonane z lekkiego duraluminium.
No i umówiłem się z lakiernikiem na konserwację podwozia i lakierowanie zderzaka, bo mi jakiś buc na parkingu obtarł i tyle go widzieli...
Pozdrawiam.
- Rafał
Wczoraj zdemontowałem i przeprowadziłem naprawę chłodnicy. Dzisiaj zamontowałem i nic nie cieknie a i wygląda to dość solidnie (nawet bardzo solidnie) - zobaczymy w przyszłości.
A ja w swojej 166 V6:
- wymiana wahacza górnego prawego
- wymiana płynów: chłodniczy, hamulcowy, wspomagania, olej w skrzyni,olej silnikowy
- wymiana łożyska przód prawy
- wymiana osłon przegubów
- wymiana osłony maglownicy
I jest cacy terazjeszcze polereczka lakieru i witaj wiosno
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz