No i problemy się znowu z TSem zaczęły...dziś rozebrany motor i efekt, zatarty jeden wałek balansujący, urwany pasek tych wałków i brak smarowania. jutro motor na wierzch i wymiana łożysk i uszczelnień plus nowy pasek, do tego stara pompa oleju bo nowa podejrzanie wygląda, jak nie zagada małpa i jeżeli dalej nie będzie smarowania, to kanister benzyny i ją chyba spalę.
Mam zestaw do swapa na 8V![]()
Wiązka, skrzynia, silnik. Trochę roboty jest ale do ogarnięcia bez większych problemów.
Podwieś to gdzieś, bo wcześniej czy później komuś się przydaMam zestaw do swapa na 8V![]()
A tak z ciekawości, co za motor masz i ile za komplet?
- - - Updated - - -
Nie wiem czy tu tego nie było: http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/86083-abc_na_temat_motoru_twin_spark_16v.htmlnie mogę znaleźć.
Już rozmawiałem na ten temat, czyli wywalenie wałków i zaślepienie z gościem który to robił, osobiście odradza, wrócił do rozwiązania z wałkami, dlatego jutro wyciągam motor, rozdzieram wszystko i zobaczymy... jak się nie uda posładac tego tak jak ma byc to chyba poszukam innego silnika...decyzja zapadła zrobię auto.