Dokładnie tak jak mówisz.
Ostrzegam tylko z doświadczenia jakie problemy mogą wystąpić i na co zwrócić uwagę przy wybraniu metody spawania.
Dokładnie tak jak mówisz.
Ostrzegam tylko z doświadczenia jakie problemy mogą wystąpić i na co zwrócić uwagę przy wybraniu metody spawania.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Przy kolektorach (częściowo)plastikowych spawanie to niepotrzebna komplikacja. Prościej i w/g mnie lepiej jest rozwiercić otwory po ośkach klap wiertłem 6,5 nagwintować gwintownikiem M8 i wkręcić odpowiedniej długości śruby najlepiej na klej.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Rozmawiałem z kolegą z forum. On kupił zaślepki na allegro za 135zł. i wcisnal na klej. Wyszło bardzo dobrze. Kolektor od 2.4.
Też mam zamiar tak zrobić.
Tylko nie wiem jakie zaślepki wybrać, te z zielonymi oringami, czy z białymi?
Właśnie padł mi kolektor, kupiony był nowy w serwisie, wytrzymał 80 tyś km. Wychodzi na to że kolektory w JTD powinno sie wymieniać jak rozrząd w TS-ie
Koledzy, z ciekawości, co się stanie jak po prostu odłączę sterowanie od nastawnika klap? W jakiej pozycji się zatrzymają?
Dzięki za odpowiedź znawcy jak na forum elektroda.pl...
Głupie pytanie to głupa odpowiedz. Jak odłączysz wtyczkę od sterowania wywali Ci "check engine" i konieczne będzie wyłączenie klap programowo, a jal odłączysz mechanicznie sterowanie od klap to klapy będą chodziły luźno i musisz zablokować listwę nią sterująca. Oba rozwiązania to prowizorka. Klapy najlepiej wywalić, a ich sterownik wyprogramować z ECU.
Ostatnio edytowane przez Pływak ; 07-08-2017 o 13:33