Mój błąd
Mój błąd
Ostatnio edytowane przez misiu7911 ; 05-04-2015 o 17:14
Co racja to racjamoja Alfa teraz w tygodniu stoi bo dojazdy do pracy gwarantuje bus ale na weekendy nawet wracac w moje strony to masakra. Jako auto na week tez sie nie nadaje bo przeciez 159 kawal wygodnej limuzyny i szkoda ja tylko na weekendowe przejazdzki
dlatego tez jesli juz to sport zawias nie za twardy bo na nasze drogi szczegolnie na moje to porazka i szkoda. Ostatnio po awarii wtrysku podejrzewam ze Alfa bedzie wiecej jezdzic bo wg mojej opini wtrysk padl ze wzgledu na to ze auto za duzo stoi
(wczesniej miesiecznie robilem 4 5 tys km i zero awarii teraz okolo 1 tys przy dobrych wiatrach) ale chyba sie to zmieni bo mam plan zeby moja dziewczyna wiecej nia jezdzila
a wiec za nisko nie moge jej opuscic
podsumowujac gwint zarabiscie pod warunkiem rownych drog i 2 aut w domu
no i optymalne ustawienie auta
nie za twardo nie za nisko
a co do felg optimum minimum 18x8 i minimum et35 naprawde po swojej to widze extra efekt
i przy 235 45 oponach tlucze jak zwariowana kierownica ale jest mega
zakrety moje
a przy springach bedzie lepiej
dystanse 10mm przy ori et polecamy kazdemu chyba sie ze mna zgodzicie
![]()
Była 145 JTD ES 00r.
Była 159 JTDm 16V 06r. boX
Jest Czarna zaraza 159 ViR-r
Ja lv5 mam od patryczosa i beda do nich dystanse 20mm przy et 50 czyli wyjdzie na et 30 i nie powinno obcierac pzdr![]()
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
Tak najwyzej bedziemy modyfikowac nadkola![]()
Who's the evil man, who's the righteous man, and who's the shepherd???
Ja mialem na tych anzio 225 45 18 i et 33 i wyglądało rewelacyjnie z przodu przy et 33 mialem 16 mm .
Wklejam dla potomnych furencja Ebola na NOVITECU -40mm po podróży do Szwajcarii . Usiadła już i usiadła zajebioza zważywszy ,że ma felgi 17" i opony 225/45/17 . Zaczynam się ślinić bo w sobotę zakładam u siebie![]()
![]()
Z tego co pamiętam to Rybakjm ale i w tym temacie poszukam bo jak się nie mylę to Misiek coś o dystansach wspominał bo sam pytałem w tej kwestii i opisane były przy ori felgach (przód 15 czy 16mm i tył 10mm ) .
Dodano po 4 minutes:
Tu Misiek opisuje 8mm na tyle przy oponie 235
Dodano po 4 minutes:
Alces -Patryczoc ma 19/8,5 cala i ET32 i jakoś mu nie obciera z oponą 225/40/19 gdzie koło stoi szerzej niż twoje 8cali z ET41 +dystans 6mm =ET35 przy 8 calowej feldze. Dziwna ta twoja Alfa![]()
Ostatnio edytowane przez Nazar ; 05-04-2015 o 23:40 Powód: Dodano