jutro zacznę rzeźbić tematdzięki za podpowiedzi i motywacje, 200zł mnie nie swędzi ale szkoda trochę aku. tych styczników i przekaźniczków
jutro zacznę rzeźbić tematdzięki za podpowiedzi i motywacje, 200zł mnie nie swędzi ale szkoda trochę aku. tych styczników i przekaźniczków
Dobra odkodowanie radia schodzi na drugi plan uda się to się uda potrzeba czasu teraz mam większe zmartwienie. 1-Ne działają mi mapy od navi 2-tel chyba nie ma mikrofonu i nie mogę się z niego nigdzie dodzwonić. Problem nr 1 objawia się tym że cały czas mam cd error.Na górze radia mam dwie odcięte wtyczki to chyba ant gps i gsm tylko nie wiem która to która, ale myślę że problemy 1i2 nie mogą mieć nic z tym wspólnego bo łapie mi sygnał gsm na 1do 3 kresek, a gps powinien pokazać mapę bez sygnału. Macie jakieś sugestie?? W radiu mam nową kartę orane i mogę dzwonić na nr alarmowe, nie mam jak sprawdzić czy to nie wina karty bo musiałbym ją wyłamać. Pytanie dodatkowe od czego są te kostki na zdjęciu na dole po lewej, są trzy niebieska-zielona-żółta. Jeśli się nie mylę zielona to can a lub b ? Z góry dziękuję za każdą formę pomocy.
- - - Updated - - -
Ps. podłączyłem szynę can
niebieska-zmieniarka, zielona-sterowanie z kierownicy, żółta-zasilanie sterowania wzmacniacza
kartę można wyłamać trzeba dokupić adapter do niej w serwisie ok.20zł.Te ucięte kable dostałeś w prezencie z radiem(ktoś leniwy urżnął zamiast wyjąć je ze złączki).
szara kostka gps, zielona telefon, cd error to źle nagrana płyta, pisałeś że muza z cd działa więc laser raczej jest ok. jeśli będą dalsze problemy z mapami to pisz na PW.
Ostatnio edytowane przez lezzek ; 24-09-2013 o 18:13
Lezzek a jakieś sugestie co do problemów 1 i 2 ???
brak mikrofonu niczego nie zmienia, poza tym że nikt cię nie będzie słyszał podczas rozmowy, jeśli chodzi o rozłączanie tel.przy próbie wykonania połączenia, to podłącz prawidłowo antenę nie sugeruj się tymi kreskami na ekranie.
jeszcze jedno piałeś że można się dodzwonić do samochodu,czyli dokładnie co ?
słyszałeś sygnał w głośnikach ?
czy odebrałeś te połączenie i słyszałeś swój głos w głośnikach ?
Ostatnio edytowane przez lezzek ; 24-09-2013 o 18:41
odbieram poł w samochodzie i słyszę rozmówcę
- - - Updated - - -
więc sygnał i poł z siecią musi być
mogę się mylić, ale czy pierwszego uruchomienia karty sim trzeba dokonać w tel.komórkowym ?
ja gdy nie miałem jeszcze tego adaptera do karty, przykleiłem ją do tej dużej taśmą klejącą od drugiej strony.(spróbuj tak z inną pewną na 100% kartą)
lampki z mikrofonem nie dokupowałem, wykorzystałem mikrofon od domofonu, przewierciłem otworki w lampce i przykleiłem go, oczywiście od wewnątrz jest trochę dłubania ale nie musiałem kupować drugiej.
Ostatnio edytowane przez lezzek ; 24-09-2013 o 19:14
Spróbuję i tego bo nic mi nie pozostaje, ale czekam na ciągłe sugestie
jeśli cię mocno wnerwi ten cd error to mogę ci wysłać pocztą, pewną na 100% mapę.(gratis oczywiście).
Ostatnio edytowane przez lezzek ; 24-09-2013 o 19:28