Ok, dziękiWszystko w temacie
![]()
Ok, dziękiWszystko w temacie
![]()
Tak czytam Wasze wypowiedzi na temat spalania i już będę spać spokojnie bo nie powinno mnie dziwić spalanie w mojej 156 z 20V. U mnie stacja weryfikuje spalanie na poziomie 10l,maksimum wyszło 11l ale samochodem jeżdżę dynamicznie. Przed chipem paliła w granicach 9l-10l a teraz mając 202km pali min.10l w cyklu mieszanym.
No to wychodzi na to że jednak JTD to nie maga oszczędne auta ;D
Chyba nie po to kupujesz 200-konnego diesla 2.4l?
Grand mi raz wskaznik przy gwaltownej jezdzie po 50km ledwo drgnie a czasem po 30km spokojnej jazdy opada k 2 kreskj xd alfy slyna z njedokladnych wskaznikow xd jak ktos moze niech odwiedzi moj temat dotyczacy slizgow silnika w 147 150km
Po mojemu, jak nie korzysta się z mocy powinno być oszczędnie - doświadczenia z doładowanego @0,6b Civica były takie, że w trasie bez wygłupów palił ~8,5l LPG/100km - a miał >200km i jak trzeba było, to mocy nie brakowało.
Dane katalogowe mówią o 5,3l/100km (jazda na autostradzie) - chciałbym żeby 6,5l w takiej jeździe wystarczyło![]()
Części do AR i nie tylko. Na stronie tylko część asortymentu.
Rozrządy, hamulce, zawieszenie.
Zaktualizowane ceny i poszerzony asortyment:
www.a-moto.pl
Jasne, ale pojemnosc duza a ze powietrze sie nie pali to trzeba dolac paliwa. Dodatkowo opory wewnetrzne są wieksze, a i auto nielekkie - suma summarum pali ile wlejeszNo i kierowca ma styl jazdy dynamiczny, więc....
Grand ja przy dynamicznej jezdzie bez chipa przy 150kn mam 7, 3L/100km. 70% miasto reszta to takie trasy po 5km na 5 biegu w granicach 6l na 100km :p a ciagle probuje oszczednej jazdy ale jakos mi to nie wychodzi xD jezzcze sie bawie moca auta![]()