Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 127

Temat: [145] obniżenie

Użytkownik Świeżak Avatar patryyyk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 Q4

Domyślnie

jak Ci obciera to mozesz mieć złe ET w felgach, ew będziesz musiał zaklepać ranty;P
    przód czy tył?

---------- Post dodany o godzinie 15:25 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:20 ----------

jak Ci obciera to mozesz mieć złe ET w felgach, ew będziesz musiał zaklepać ranty;P
    przód czy tył?

Toldi
    Gość

Domyślnie

przód... i wydaje mi się że mam ori felgi...

ale pierwsze do mechanika na remont silnika a potem będą testy drogowe

aha: czy ktoś wie co oznaczają kolory sprężyn? Wiem że Eibach są też czerwone. Ja mam niebieskie.
    Ostatnio edytowane przez Toldi ; 02-09-2009 o 14:44

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

Cytat Napisał Toldi Zobacz post
    przód... i wydaje mi się że mam ori felgi...

ale pierwsze do mechanika na remont silnika a potem będą testy drogowe

aha: czy ktoś wie co oznaczają kolory sprężyn? Wiem że Eibach są też czerwone. Ja mam niebieskie.
    a co tam ci się w silniku porobiło ???
    A co do zabudowywania boxerow od spodu ponoć sie tego nie robi bo jest gorsze chłodzenie....
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

Toldi
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Gopcio Zobacz post
    a co tam ci się w silniku porobiło ???
    A co do zabudowywania boxerow od spodu ponoć sie tego nie robi bo jest gorsze chłodzenie....

nie zamierzam go zabudowywać na razie przynajmniej. poprzedni właściciel nie dbał i zajechał.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Też mam niebieskie eibachy. Obstawiam seryjne amorki i jest spoko, pod warunkiem że amorki są nowe. U mnie w miarę przebiegu stały się miększe zwłaszcza z tyłu, mam zimówki wyższe niż letnie i w zeszłą zimę trochę obcierało pod obciążeniem a w tym sezonie jest znaczna różnica niestety na niekorzyść... No i czeka mnie wymiana amorków

Też myślałem o powrocie do seryjnego zawiasu, bo miskę mam już połataną i rozwaliłem taki jakby łącznik co osłania wydech od ziemi... Ale jednak Alfinka zyskuje na wyglądzie co niemiara

Użytkownik Świeżak Avatar Varrels
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    [156] silnik 2,4 JTD rok produkcji 99

Domyślnie

Ma ktoś może felgi 16 z oponami nisko profilowanymi i do tego obniżoną o 40mm. Bo interesuje mnie jak się jeździ konkretni mi chodzi o progi zwalniające i Centra handlowe( chodzi mi o strome podjazdy na parking)

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

Ja mam 215/40/16 na czerwonych eibachach. Progi bez wiekszych problemow z podjazdami też spoko. Gorzej z koleinami i zapomnij o krawężnikach. Ogólnie jest bardzo twardo, ale za to stabilnie i cudnie czuć auto. Takie opony dają duże wyczucie samochodu i pewność w prowadzeniu w szybkich zakrętach.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

ja mam 205/50/15 i czerwone spręzyny eibacha seria w sportivach :p a mimo jak Gonzo mowisz ze nie masz problemu to ja mam problemy z stromymi podjazdami ;> na progach hmm 5km/h nawet przy zaladowanym aucie dam rade
    kraweżniki to kwestia techniki tylko trzeba pamietac ze wahacze sa bardzo nisko ale juz sobie to wyćwiczyłem teraz mam 185/60/15 bo zimowki wiec "komfort" (lol) " jest troche większy co nie da sie poczuć za to troszke mnie obciera z tyłu duża opona troche. Ale na letnich i na tym zwieszeniu naprawde bardzo fajnie sie prowadzi moj dieselek ma bardzo masywny przod wiec bardzo pewnie siedzi na drodze i nie boi sie zakretow a koleiny to hmm wymaga wprawy jazda po szczytach kolei bo sama wjezdza w koleiny i trzeba sie troche nauczyc wyjezdzac i jechac po koleinach jest roznia miedzy tym zawieszeniem a fabrycznym

a propo szukam 17 zobaczymy jak sie na tym bedzie jezdzic

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Hehe jak czytam co napisałeś to jakbym samego siebie czytał bo wszystko się zgadza tylko ja popełniłem błąd i zimówki mam 185/65/15 na tych to dopiero obciera... ale zależało mi na wyższym profilu żeby silnik poszedł na zimę wyżej niż w lato no i jest 13 mm wyżej... coś za coś

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał rooshyo Zobacz post
    Hehe jak czytam co napisałeś to jakbym samego siebie czytał bo wszystko się zgadza tylko ja popełniłem błąd i zimówki mam 185/65/15 na tych to dopiero obciera... ale zależało mi na wyższym profilu żeby silnik poszedł na zimę wyżej niż w lato no i jest 13 mm wyżej... coś za coś
    u mnie jest 8mm wyżej i tak jest za mało :/ bo jak sa tzw kociełby na drogach co to sie z asfaltu pozwijały to niechcący jak wpadne w koleine to czuje jak oram nawet na zimowkach spodem śruby te co wystawały pod spodem troszke bardziej to sa idealnie już wyszlifowane nawet szlifierka chyba nie dalbym rade tak zrobić

dlatego tez jest pomysl na 17 bo mimo tego ze opona niższa by byla to jednak autko troche wyżej by stalo tylko że chyba max prędkość hmmmm 90km/h bo bałbym sie je skrzywić chociaz to tez nie tak szybko (przynajmniej tak mysle) a chciałem ją jeszcze bardziej obniżyć ale to już chyba lekka przesada by bylo :]