Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
To jest to samo? Mają sprawdzić, ale na hasło "przepływomierz" nie bardzo wiedzieli co to jest.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Nie ma jest czujnik MAF zintegrowany z czujnikiem temperatury w kolektorze ssácym i do tego czujnik ciśnienia w dolocie
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Nic nie pomogło. Teraz FAP poradził ASO, że to "może" turbina i żeby podmienić. Komedia jakaś.
Ale nic to. Samochód pojechał na lawecie do Bielska. Mam nadzieję, że tam też nie naprawią, a teraz czas działa tylko na moją korzyść.
Żebyś się nie przeliczył z tym, że "czas działa na Twoją korzyść"... Tzn. rozumiem Twój problem i uważam, że FAP/ASO lecą w kulki, ale to Ty jeździsz zastępczym, a Julka stoi w ASO. Obawiam się, że do jakiejś porażającej rekompensaty ze strony FAP/ASO nie dojdzie. Może przedłużą Ci gwarancję o ten czas co stała w serwisie.
Ja jestem gotowy podać ich do sądu, zresztą rozmawiałem już z prawnikiem.
Utrata wartości samochodu przez ten czas to nawet więcej niż 3 lata dodatkowej gwarancji.
Ale ja wierzę, że jesteś gotowy.Tylko w postępowaniu sądowym (cywilnym) domagasz się czegoś konkretnego. Nie wiem, 5000, 10000, miliona złotych. No i oczywiście ciężar udowodnienia, że faktycznie poniosłeś taką a nie inną stratę spoczywa na Tobie. Ja jestem jak najbardziej za przeciągnięciem ASO i/lub FAPa przez sąd, tylko trudno by mi było określić sensownie czego od nich bym chciał. Sam nie wiem czy "kilka tysięcy" by mi zrekompensowało takie przejścia jakie Ty masz. Z drugiej strony - raczej nie wydaje mi się, aby sąd np. orzekł, że Alfa wraca do ASO, a oni Ci oddają tyle ile zapłaciłeś - co by było genialną opcją...
Ogólnie kibicuję skatowaniu ASO/FAP przed sądem, serio. Tylko boję się, że to nie będzie aż taaakie proste, żeby teraz tylko się cieszyć z każdego tygodnia w serwisie i już liczyć zadośćuczynienie.![]()
Ależ moje straty są bardzo łatwe do wyliczenia. Strata wartości samochodu przez rok/2 + to samo z ubezpieczeniem które płacę.
Ale jak ktoś wcześniej zauważył, odejmij od tego eksploatację auta zastępczego. Tu Cię mają. Po ostrej walce dostaniesz jakieś 100zł. Ponieważ aktualny adres dobrych polskich mechaników to D lub UK, to i w ASO-PL są problemy. Niestety dla nas to żadna pociecha, a dobrzy mechanicy czekają na dobrą gażę.