Wymieniłem cały układ wydechowy poczynając od łącznika elastycznego na nowy. Po wymianie całkiem nowa fura i idzie niemiłosiernie.
Wymieniłem cały układ wydechowy poczynając od łącznika elastycznego na nowy. Po wymianie całkiem nowa fura i idzie niemiłosiernie.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Wymieniłem łącznik elastyczny, odkurzyłem, naprawiłem linkę od mechanizmu podnoszenia szyb, oraz zamontowałem nawigację żeby już więcej nie błądziła :]
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance
Ja swojej Belli zafundowałem nowy wężyk przekładniowyktórym uciekał mi olej;/ i teraz nic oleju nie bierze
a zalałem mobilem S chodzi dużo ciszej i lepiej.
A poza tym odkurzyłem w środku, umyłem ,nawoskowałem dwoma środkami i teraz normalnie jak nowaale i tak za jakiś czas pojade do znajomego na profesjonalne woskowanie i polerowanie za jedyne 100 zł.
Pozdrawiam wszytkich![]()
Dzisiaj zakupiłem komplet dolnych wahaczy TRW do mojej 156
Pozdrawiam.
- Rafał
ja wczoraj wybrudziłem sobie ręce przy belli po łokcie
wymieniłem z jednej strony kompletne zawieszenie ( wachacz górny i dolny TRW , koncówki drążków febibilstein ) osłony wewnętrzna i zewnętrzną na półosi, nowy smar grafitowy - wymyłem odsłoniete nadkola i cały sprzet tam się znajduujący karcherem ( były lekko zachlapane smarem z pekniętej gumy)
zdemontowałem pokrywę filtra powietrza i przykleiłem urwane jedno ucho do przykręcenia tej pokrywy do obudowy
dziś druga strona zawieszenia do wymiany plus wymiana olejów i filtrów ( oleju , kabinowy )
dzis w pracy siedzę z rękoma pod biurkiemstrasznie ciężko domyć ręce po takiej robocie
![]()
Witam. Dziś mojej belli zafundowałem nowe oponki, poprzedni właściciel najwyraźniej o to nie dbał. Wymieniłem jeszcze przedni lewy górny wahacz, już nic nie piszczy i nie szumi![]()
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
skończyłem przednie zawieszenie wymieniać - wymieniłem olej i filtr powietrza
ja wymieniłem lusterko lewe w końcu
Amor patriae nostra lex
Była 155 1,8 TS
Była 156 SW 1,8 TS
Jest 166 2,0 TS
a ja dzisiaj wreszcie odebrałem felgę z naprawy!!! znów mogę jeździćtzn niedługo bo zrobie chyba cały komplet
tzn renowacja reszty
po prostu natchnął mnie widok tej jednej takiej teraz ładnej
![]()