Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy 12345678910111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 124

Temat: Sprzęt grający H/K

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Widzę, że trochę rozbieżności.

Rozumiem, że można się wkurzać na dodatkowe dźwięki towarzyszące muzyce, których być nie powinno. Tutaj ewidentnie coś jest źle zmontowane (co w egzemplarzach z tego okresu nie jest niczym dziwnym w wielu koncernach). Moim zdaniem powinno tutaj zadziałać ASO i przynajmniej rozebrać taki element. Jak widać za myślenie logiczne im nie płacą...

Natomiast narzekanie na słabą jakość/spektrum dźwięku to całkiem inna sprawa. Przecież HK brzmi w praktycznie każdej Giulii identycznie. Napisałem prawie bo wiadomo, że wnętrze skórzane będzie inaczej odbijało falę dźwiękową i szczególnie tony wysokie inaczej się tutaj prezentują. Więc jeśli ktoś zamawiał taki zestaw to chyba go słuchał wcześniej? Jeśli wtedy mu pasowało to po co narzekać?
    Chyba, że ktoś zamówił sugerując się sygnowaniem audio przez HK ale nie słuchał tego wcześniej... Mnie to brzmienie na kolana nie rzuciło i od razu skreślił bym z listy wyposażenia i poszedł w custom'owe rozwiązania.
    Jedynym minusem takiej ewentualnej przeróbki, jest kwestia gwarancji ponieważ chcąc dobrze wszystko zrobić, musimy ingerować w strukturę zarówno mechaniczną, jak i elektroniczną.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 22-09-2017 o 09:10

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Belf, ja jestem w tej drugiej grupie akurat - Giulia stala u pana Marka na placu z odpietym akumulatorem i w calym zamieszaniu nie zdazylem odsluchac HK. Przyjalem wiec zalozenie, ze dzwiek nie moze byc gorszy od BOSE z giulietty veloce, i niestety - pomylilem sie.
    Taki tez argument podnioslem w HK - nie bedzie latwo, bo dzwiek jest subiektywny, mozna tu ewentualnie powolywac sie na "wygrzanie" glosnikow - tzn ze w momencie odsluchu gorszy dzwiek zrzucilismy na karb niewygrzania, a teraz wcale lepiej nie jest. Natomiast ja uderzylem akurat w struny pt "renoma marki" - ze dla mnie HK mozna brac w ciemno, i ze jesli chca skonczyc jak z opinia jak BOSE, to niech zignorują maila. Podalem im tez z 20 linkow do anglojęz forów i schemat z epera od Ciebie

w oczekiwaniach wpisalem 3 rzeczy - wymiana suba na wiekszy, wymiana wzmaka na silniejszy, dodanie separacji w equalizerze na przednie tweetery i midy.

zawsze wg mnie lepiej probowac niz machnac reka jak kazdy by tak rozsadnie zawsze godzil sie na wszystko to bysmy jezdzili do dzisiaj polonezami

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Rzeczywiście HK z radia jest słabe, bardzo słabe ale z MP3 50% głośniej i przyjemniej gra, tylko w drzwiach coś brzęczy. MP3 muzyka instrumentalna brzmi naprawdę czysto , gdyby nie brzeczce coś, było by super. Juro demontuje boczki.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał lechtak Zobacz post
    Rzeczywiście HK z radia jest słabe, bardzo słabe ale z MP3 50% głośniej i przyjemniej gra, tylko w drzwiach coś brzęczy. MP3 muzyka instrumentalna brzmi naprawdę czysto , gdyby nie brzeczce coś, było by super. Juro demontuje boczki.
    A wiesz, że jak sam zdemontujesz to upierdliwy pracownik ASO zapisze to w ewentualnym protokole reklamacyjnym i jak będę cwani w FCA Poland to odrzucą reklamację przez wzgląd na ingerencję osób trzecich?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 280KM

Domyślnie

Martwią mnie te Wasze negatywne opinie co do jakości HK, chociaż ja zamierzam wziąć Stelvio. Zacząłem się zastanawiać czy nie byłoby szansy zamontować własny sprzęt audio w taki sposób, żeby nie utracić gwarancji i jednocześnie, żeby móc zwrócić samochód po 3 latach najmu bez kwiatków.

Leży mi w domu super wzmak, głośniki i sub DLS, który miałem wcześniej w 159.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    WPR
    Auto
    Giulietta Veloce MY2016 / Giulia Veloce 2.0

Domyślnie

Myślę, że przy odrobinie pomysłowości da się zrobić. Ja mam podobny problem z wydechem - z tym, że Ty sobie wybebeszysz swoje części i założysz w kolejnym aucie, a ja z tym wydechem co zrobię jak już przełożę oryginalny? Skrzypce?
    Póki tego nie będzie widać, to Ci nikt przecież z banku nie będzie sprawdzał czy nie ma nadmiaru kabli w drzwiach albo dwóch dodatkowych otworów pod spodem.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cameyo Zobacz post
    Martwią mnie te Wasze negatywne opinie co do jakości HK, chociaż ja zamierzam wziąć Stelvio. Zacząłem się zastanawiać czy nie byłoby szansy zamontować własny sprzęt audio w taki sposób, żeby nie utracić gwarancji i jednocześnie, żeby móc zwrócić samochód po 3 latach najmu bez kwiatków.

Leży mi w domu super wzmak, głośniki i sub DLS, który miałem wcześniej w 159.
    Ja to wezmę od Ciebie bez pretensji

Natomiast na serio to jest jedno wyjście z sytuacji... Pod taką przeróbką musi "podpisać się" ASO Jeśli chcesz to mogę się dopytać na bliższe ścieżki. Więcej info na PW.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Stelvio 280KM

Domyślnie

a nawet będzie ulepszony samochód, bo pójdzie sporo mat wytłumiających w przednie drzwi :-)

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Ja to wezmę od Ciebie bez pretensji

Natomiast na serio to jest jedno wyjście z sytuacji... Pod taką przeróbką musi "podpisać się" ASO Jeśli chcesz to mogę się dopytać na bliższe ścieżki. Więcej info na PW.
    Bardzo chętnie! jak będzie dobra oferta to zamawiam machinę w lutym/marcu.

W ogóle dobra opcja by była, jakby ASO się podbijało pod systemami zakładanymi przez profesjonalistów audio. Już za 5 000zł można złożyć system co będzie grał na seryjnym radiu/mp3 o niebo lepiej niż wszystkie Bose/HK razem wzięte. Tak właśnie zrobiłem 159, ale tam był temat wykupienia samochodu. Tutaj raczej zwracam.

Użytkownik Znawca Avatar lechtak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Mito TCT 135 KM / Giulia Veloce Pakiet Q

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    A wiesz, że jak sam zdemontujesz to upierdliwy pracownik ASO zapisze to w ewentualnym protokole reklamacyjnym i jak będę cwani w FCA Poland to odrzucą reklamację przez wzgląd na ingerencję osób trzecich?
    Dlatego w pierwszej kolejności zgłoszę do ASO tam auto odpocznie 2-3 dni ja tym czasem wezmę zastępcze auto. ASO oczywiście nie poradzi sobie z problemem. Wystosuje list do FCA ze ASO nie ma rozwiązania problemu, natomiast serwis niezależny ma i będzie to kosztowało powiedzmy 500 zł Biorę F.Vat na FCA a FCA zwraca pieniążki. Tak rozwiązywali niektóre problemu w Żyletach.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulia Q

Domyślnie

Jeszcze nie otrzymałem finalnej odpowiedzi od HK a już chcą żebym ankietę wypełniał

Dear Marcin

A few days ago, we communicated with you to help find a solution for your inquiry. We trust that this was successful.
    If you like further assistance, or have comments, you are more than welcome to get back to us.

Please take a few moments to complete our survey regarding your experience with our services.”

http://harmaninternational.force.com/sur vey/TakeSurvey?id=a0bi000000MWPphAAH& ;cId=0031Y00004rxxbV&caId=5001Y00000 yzxWD

The Harman Customer Service Team