daje znac ze moja Veloce dzisiaj przyszla - rowne 12 tygodni od zamowienia. podjechalem tylko rzucic na nia okiem, tak na szybko na ile sie dalo sprawdzic, wszystko sie zgadza.
Wiecej info tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post2088261
daje znac ze moja Veloce dzisiaj przyszla - rowne 12 tygodni od zamowienia. podjechalem tylko rzucic na nia okiem, tak na szybko na ile sie dalo sprawdzic, wszystko sie zgadza.
Wiecej info tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post2088261
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Gratuluję. Cudo! Nie mogę się doczekać by się Wam pochwalić, ale na razie 3 tyg.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Moja jest "Przyjmowana w Tychac" jak to dealer informował. Czyli pewnie jest na jakimś pociągu kilkaset kilometrów przed TychamiPamietacie ile czasu trwało od momentu pojawienia się auta w Tychach do dnia jego odbioru? Ciekawy jestem jaki to jest rząd wielkości (1,2,3 czy 4 tygodnie?)
z tego co wiem w zeszly wtorek moja byla w Tychach, z poniedzialek w Bielsku ale po naciskach dealera.wczoraj dopiero skonczyli papiery przyjecia- dzisiaj rano akcyza, jesli dzisiaj z leasingiem sie wyrobia w salonie (biore od fiata 100%) to w czwartki rejestruja, jutro tez instaluja alarm, wtedy w piatek odbior. jesli nawala to to nie wiem w ktore inne dni robia rejestracje.zaraz dzwonie dopilnowac czy sprawy sie tocza do przodu.
Zamówienie: 5.03.2018
Odbiór: 19.05.2018
jak byla w tychach to co 2 dni, a w tym tygodniu jsk jest w bielsku to 2 razy dziennie, dzis juz tam bylem i ze 3 telefony do tego zrobilem. teraz wyszlo ze nowy wniosek leasingowy musze podpisac bo sie system im zmienil i jest tez troche inna kwota (dorzucona gwarancja 4 lata maxcare)
miałem złożony wniosek leasingowy i zatwierdzony przy zamawianiu auta 3mce temu. poganiam wszystkich, przyjeżdżam do salonu, tylko słysze że najpierw auto musi być na stanie u nich. w tym tygodniu że jeszcze sprawdzą finalną cenę czy coś mogą mi lepiej zrobić itp itd, ale dzis wyszło że są te same rabaty jakie były i tylko mówimy o jakimś gratisie od dealera. dzisiaj rano dopiero zapłacili akcyzę i po tym dopiero dealer zaprowadził mnie do babki od leasingów, a ta że trzeba nowy wniosek zrobić bo mają nowy system w Fiat Bank. No to rano zrobiliśmy i czekam na kontakt zero. jak po 17tej nie dostałem telefonu od dealera i nie mogłem się już do niego dodzwonić, to zadzwoniłem do działu finansowania, i dopiero po tym dostałem mailem wniosek do podpisania i odesłania. im się aż tak nie spieszy, dla nich to żadna różnica czy odbiorę w tym tygodniu czy w przyszłym, ja jednak już mam dość czekania i stąd od początku tygodnia naciskam żeby auto odebrać w piątek.
dzisiaj dopiero wyszło że ten alarm Mopar z opcji które wybrałem przy konfiguracji nie jest ani założony ani nie ma go dołączonego do auta (pytałem o to wiele razy po zamówieniu auta, ale oni nie wiedzieli jak to jest), więc dzisiaj musieli zamówić, niby jutro ma być i mają montować (drugie zabezpieczenie to wymóg leasingu, tak bym może i nie montował).
dostałem info że na 99.9% wniosek szybko przejdzie i jutro rano dostanę dane do przelewu pierwszej raty (indywidualny numer konta generowany jest po zatwierdzeniu wniosku) a oni będą mogli rejestrować auto. tylko wtedy będę je mógł odebrać w piątek. liczę na to, ale urealniam szanse na powiedzmy 50%, bo jest parę miejsc gdzie coś się im może sypnąć.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.