W czasie poszukiwań naszło mnie jeszcze jedno pytanie. W 2008roku był lifting tego modelu. Z tego co czytałem zmieniono detale. Pytanie więc czy się przejmować tym że mogę wpaść na model z 2007roku?
W czasie poszukiwań naszło mnie jeszcze jedno pytanie. W 2008roku był lifting tego modelu. Z tego co czytałem zmieniono detale. Pytanie więc czy się przejmować tym że mogę wpaść na model z 2007roku?
Jako że mój temat poszukiwań nadal aktualny ważne pytanie:
znalazłby się ktoś z POZNANIA kto mógłby w moim imieniu obejrzeć tam samochód?
Dostałem dużo zdjęć ale mechaniki sam nie sprawdzę. Gdyby to było bliżej sam bym pojechał a tak byłbym wdzięczny jeśli ktoś lokalny mógłby to dla mnie zrobić.
kompletna bzdura. Moja żona eksploatuje od 2 lat 207 1,6HDi z DPF w 90% po mieście bez żadnych problemów - ok. 15tys km już zrobione. dystanse po 1-2km, rzadko kiedy więcej niż 5km. Wcześniej zasuwała kilka lat Lupo 1,4TDI w podobnym trybie - też zero problemów. Spalanie lupa w mieście 4,5-5l. 207-ka poniżej 6l. Jak zrobią jakąś benzynę, co w dynamicznej jeździe miejskiej będzie paliła mniej niż 10l, to chętnie kupię. bo międzyczasie uparła się na corse 1,2 benzyna - spalanie 8l, przyspieszenie mizerne - po roku sprzedaliśmy bo ją wkurzała. także średnio mnie obchodzi, czy silnik jest dogrzany, czy nie - na tych dystansach benzyna też się nie dogrzeje. a póki diesel pali mniej - będę jeździł dieslami. raz na miesiąc jak diesla porządnie zagrzejesz to mu krzywda się nie będzie działa. i jeszcze nieco częstsze wymiany oleju - w "długodystansowej" alfie zmieniam co 15tys, w 207-ce co 10tys.
Ostatnio edytowane przez WinnieThePooh ; 18-10-2018 o 17:34
A, czy kiedykolwiek, otworzył się w tych samochodach termostat?
średnio mnie to interesuje.
jakoś aktualnie mam Diesla 1.6 120koni we Fiacie Bravo drugiej generacji i stan samochodu jak i przede wszystkim silnika ma się świetnie więc też nie obawiałbym się o to. Jest takie powiedzenie, że jak kto dba, tak i ma. Jedni się śmieją że leje do swojego diesla drogi olej, a ja się śmieje gdy to oni maja problem z silnikiem i stoją u mechanika ale przecież olej za 80zł za litr popularnej marki im styknieA to, że zaokrągliłem swoje dziennie przebiegi "tylko" do jazdy do pracy nie oznacza, że nie lubie się przejechać od tak dla przyjemności w jakąś dłuższą trase. Wiec nie przesadzajmy.
AnyWay nadal poszukuje kogoś z Poznania. Oczywiście odpłatnie jeśli trzeba będzie - to nie problem![]()
80 zł za litr oleju? To musi byc podróba![]()
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
Skrót myślowychodziło o całą wymianę
nie wiem skąd wziąłem ten litr
ale cenna uwaga
![]()
Ja też niedawno zakupiłem brerkę i jestem bardzo zadowolony. Udałem się po nią do austrii i zdecydowałem się na 1.75Tbi. Z auta jak na razie jestem bardzo zadowolony. Poza kwestiami mechanicznymi zwróć w brerze uwagę na domykanie szyb, dokładnie obejrzyj uszczelki, kilka razy zamknij otwórz/drzwi. Druga rzecz obejrzyj tylne lampy czy parują bo ciężko je dostać. Poza tym to kupuj i ciesz się jazdą![]()