Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Temat: Uszczelka Smoka w Tbi

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

Cytat Napisał tzebrowski Zobacz post
    Wygląda na to, że i u mnie zbliża się wymiana (po raz kolejeny)..
    Czy ktoś stosował te metalowe zamienniki https://tafmet.pl/uszczelki/959-uszc...553474398.html i chciałby się podzielić opinią?

Co zauważyłem w międzyczasie, gdy auto stoi na nierównym terenie (prawa strona jest niżej, a więc więcej oleju zbiera się w okolicy pompy oleju), auto odpala z rana bez żadnych dodatkowych dzwięków.
    Tak, ja zakładałem u szwagra we freemoncie. Jeśli chodzi o to czy działa, to tak, działa (fiacik jeszcze jeździ, nie zatarł sie). Czy eliminuje problem zwykłej, fabrycznej uszczelki? No tego nie wiadomo, tak samo jak nie wiadomo czy ori, okaże się jak już jest ostatni moment albo za późno. Od siebie tylko dodam że mam do tej wersji większe zaufanie niż do tej bez skręcania, a taka szwagier najpierw kupił, jak widziałem że tam.wystarczy lekko przekręcić, nierównomiernie dokręcać miskę i .oze pójść coś nie tak, to nie odważyłem.sie tamtej założyć. Aczkolwiek wiem że też takie zakładają. Dodam tylko że we freemoncie aby zdjąć miskę trzeba wyciągać skrzynię (w przypadku automatu).
    Co do dźwięków z rana zauważyłem różnice po przejściu z motula na millersa wyraźna poprawę (po samej wymianie, jak i po czasie)

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 2.0 200hp, Giulietta 1.8 tbi

Domyślnie

Cytat Napisał DieselJTD Zobacz post
    Tak, ja zakładałem u szwagra we freemoncie. Jeśli chodzi o to czy działa, to tak, działa (fiacik jeszcze jeździ, nie zatarł sie). Czy eliminuje problem zwykłej, fabrycznej uszczelki? No tego nie wiadomo, tak samo jak nie wiadomo czy ori, okaże się jak już jest ostatni moment albo za późno. Od siebie tylko dodam że mam do tej wersji większe zaufanie niż do tej bez skręcania, a taka szwagier najpierw kupił, jak widziałem że tam.wystarczy lekko przekręcić, nierównomiernie dokręcać miskę i .oze pójść coś nie tak, to nie odważyłem.sie tamtej założyć. Aczkolwiek wiem że też takie zakładają. Dodam tylko że we freemoncie aby zdjąć miskę trzeba wyciągać skrzynię (w przypadku automatu).
    Co do dźwięków z rana zauważyłem różnice po przejściu z motula na millersa wyraźna poprawę (po samej wymianie, jak i po czasie)
    Dziękuje za opinię.
    W zeszłym roku montowałem uszczelkę w giulietta tbi, też trzeba się "nakombinować", żeby miską "przycelować". Włosi to mają jednak finezję jeżeli chodzi o mechanikę i procedury serwisowe.. W kontekscie millersa, to ten o którym piszesz https://www.millersoils.pl/produkt/e...mance-c3-5w40/ ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

Dokładnie ten olej. Jak zawsze czytałem opinie że po zmianie oleju silnik od razu lepiej, bardziej aksamitnie pracuje, to albo uważałem że to ściema, albo mam fatalny słuch, po zastosowaniu millersa pierwszy raz usłyszałem zmianę u siebie.