Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 79

Temat: [156] Moje caraudio

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Pierwszy głośnik zamontowany, drzwi wytłumione wewnątrz i zewnątrz. Gra to całkiem przyzwoicie tylko strasznie trzeszczy tapicerka nawet gdy odetnę je na 200hz. Będe jeszcze musiał raz porozbierać i popodklejać boczek może to pomoże
    Fotki pocykam jak będę robił drugie drzwi, mam tylko z omni (w trakcie prac)

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Jeżeli na trzecim zdjęciu tłumienie jest wersją finalną to primo... niewiele tłumi, poza stworzoną pseudo komorą dla głośnika, sekundo... stawiam moje caraudio że latem te maty znajdziesz na dnie drzwi.
    Przerabiałem temat organoleptycznie i po kilku wygłuszanych autach twierdzę że dynamat extreme choć drogi jest niezastąpiony. Wielu ludzi po eksperymentach z tanimi matami (w myśl zasady - nie jestem jeleniem i za kawałek gumy nie będę płacił 500zł) dochodzi do tego samego wniosku. Tak jak z zamiennikami, łudzimy się że taniej i nie będzie tak źle ale dopiero orginał to jest TO.
    Tylko ciężko przekonać do tego "początkujących" audiofili.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Robiłem tymi matami poprzednie auto i nic nie spadło a wiszą już ze dwa lata. Co do jakości dynamatu vs. app czy boll się nie wypowiadam bo nie miałem okazji porównywać, pewnie masz racje. Pozatym ja nie jestem audiofilem.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Jeżeli na trzecim zdjęciu tłumienie jest wersją finalną to primo... niewiele tłumi, poza stworzoną pseudo komorą dla głośnika, sekundo... stawiam moje caraudio że latem te maty znajdziesz na dnie drzwi.
    Przerabiałem temat organoleptycznie i po kilku wygłuszanych autach twierdzę że dynamat extreme choć drogi jest niezastąpiony. Wielu ludzi po eksperymentach z tanimi matami (w myśl zasady - nie jestem jeleniem i za kawałek gumy nie będę płacił 500zł) dochodzi do tego samego wniosku. Tak jak z zamiennikami, łudzimy się że taniej i nie będzie tak źle ale dopiero orginał to jest TO.
    Tylko ciężko przekonać do tego "początkujących" audiofili.
    zgadzam się z kolegą w kwestii wytłumienia,te tanie maty nie mają zbyt dobrego kleju.po pewnym czasie sztywnieją , odklejają się i brzęczą.

w swojej alfie wytłumiłem tylko poszycie drzwi w okolicach głośnika i boczek od wewnątrz.białą piankę pozostawiłem na swoim miejscu,dobrze ją przykleiłem gdyż spełnia ona bardzo ważne zadanie,dzięki niej nie dostaje się woda do wnętrza auta.
    natomiast częścią która wydaje niepożądane dźwięki jest kieszeń,trzeba uszczelnić jakimś silikonem połączenie boczek-kieszeń bo w tym miejscu powstają piski i zgrzyty.

moja druga ulubienica...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

hehe co do tych tanich mat to moze macie racje ja ostatnio wygłuszałem drzwi w swojej belli narazie z 1 strony i ku mojemu zdziwieniu mam problemy z zamykaniem szyby teraz jak by sie mata odkleiła musze to rozebrac tyle ze w 155 konstrukcja drzwi jest troszke inna moze podnośnik pada no ale trzeba teraz wszystko rozwalic

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

SL'e zamontowane, grają bardzo przyjemnie ale dopiero pod wzacniaczem (maja 100RMS). Dają bardzo dużo basu, zawstydziły mój stary woofer stx 8" BR który w escorcie hatchback całkiem dobrze sobie radził.

Skrzynia się robi, ścianki grube na ok.1cm, żywica, szpachla, masa, maty. Z przodu płyta 15mm, poskręcane wkrętami na to masa uszczelniająca i szpachla.
    Zdecydowałem się na głośnik 25cm, tylko jeszcze nie wiem jaki. Szkrzynia ma ok,27litrów pojemności (mierzone wodą).
    Czym wyłożyć najlepiej taką skrzynie w środku
    Teraz tylko wyszlifować boki, ewntualnie jak będe miał ochotę, to będe rzeźbił jakiś przód z mdfu. Potem obić, wrzucić głośnik i skrzynia będzie gotowa

Myśle o głośniku w granicach 300zł, interesuje mnie moc 150W rms, rozmiar 25cm

http://www.allegro.pl/item821178351_...300w_25cm.html

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    Czym wyłożyć najlepiej taką skrzynie w środku
    proponuję ci wyłozyć ściany skrzyni watoliną,mozna ją kupić w każdym sklepie pasmanteryjnym.

swoją skrzynię wyłożyłem czymś takim i bas uległ poprawie.

moja druga ulubienica...

lysy76
    Gość

Domyślnie

a ile zużyłeś żywicy i mat na tą zabudowe? Chcę zrobić coś podobnego w mojej SW a nie wiem ile materiału kupić na podobną zabudowę.

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

3litry, 2m x 1m maty

lysy76
    Gość

Domyślnie

dzięki za info