Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: "samouruchamiający się" halogen (tył)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Mnie poniekąd się udało.
    Po prostu ostrożniej obchodzę się z przełącznikiem świateł. Tzn. włączając światła, najpierw przekręcam manetkę włączając jedynie światła pozycyjne, a dopiero po 2 - 3 sekundach przekręcam ją dalej, włączając światła mijania. Odkąd stosuję ten "myk" (ze dwa miesiące) tyło raz nie zadziałał, a przecież jak wiadomo na światłach jeździmy codziennie.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Też to zauważyłem że jeśli tak robie to się nie załącza światło przeciwmgielne. U mnie ten problem występuje tylko gdy trzymam alfę pod chmurką, jeśli stoi w garażu wszystko jest ok

ervin
    Gość

Domyślnie

uff a już myślałem że to tylko ja mam taki "problem" z tylnymi przeciwmgielnymi... w bardzo zimne dni zdarzało się to notorycznie, za każdym razem. A teraz gdy się zrobiło nieco cieplej problem znikł

wiecie... podobnie drażni mnie klimatyzacja, teraz gdy robi się coraz cieplej wreszcie można skorzystać z dobrodziejstw klimy, jednak wnerwia mnie to że klima żyje swoim własnym życiem np. ustawiam nadmuch na szybę... włączam jakiś mjuzik, wyruszam na drogę... patrze a klima mi dmucha na nogi WTF ??? albo ustawiam nadmuch na kabine a po paru minutach sama przestawia na szybę albo stopy

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Jak włączasz odmrażanie/podgrzewanie szyby szyli ten przycisk w okolicy przeciwmgielnego załączasz auto, czyli po ogrzaniu szyby wg kompa przełącza Ci na automatyczne najszybsze nagrzanie auta w środku a tak się dzieję jak załączysz ogrzewanie na nogi. Nie używaj tego przycisku tylko ręcznie ustawiaj nadmuch na szybę, a później rób z nim co chcesz...
    Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v

Użytkownik Świeżak Avatar franek89
    Mieszka w
    okolice Gniezna
    Auto
    AR 156 1.9JTD 115KM '04

Domyślnie

U mnie climatronic również żyje własnym życiem, a nie używam opcji auto czy też odmrażania szyb

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał franek89 Zobacz post
    U mnie climatronic również żyje własnym życiem, a nie używam opcji auto czy też odmrażania szyb
    W instrukcji obsługi jest chyba opisane jak przejść na całkowity manual.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Świeżak Avatar bat25
    Mieszka w
    Leszno Wlkp
    Auto
    156 1,9jtd 2004r

Domyślnie

Witam
    U mnie też climatronic żyje własnym życiem

A halogeny załączają się notorycznie w wilgotne dni...

Pozdrawiam
    Alfa Romeo 156 SW 1,9jtd 2004r

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

A ja powiem tak, nie bardzo rozumiem co to za czujnik i gdzie on jest, bo w lusterku mam tylko termometr, aczkolwiek zaobserwowałem, że chyba kolega jakąś rację ma. Po krótce: kupiłem Bellę z uszkodzonym lustrem i pan dał mi dodatkowe dobre do zamontowania. Do tego czasu bywało tak, że przeciwmgielne mi się zapalały. Hmm, skoro nie miałem w nowym lusterku termometra postanowiłem zaadaptować go ze starego lusterka no i termometr ma dwa kabelki, a w kostce jest miejsce na 4... więc możę faktycznie jest jakiś czujnik, bo po włożeniu termometra nic mi się więcej nie zapaliło, a przy okzazji pytanie dla kolegi, który spytał czy światła się (shit, jak się pisze...) ŻAŻĄ-u mnie żażą sięprzednie... Jakaś podpowiedź?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    A ja powiem tak, nie bardzo rozumiem co to za czujnik i gdzie on jest, bo w lusterku mam tylko termometr, aczkolwiek zaobserwowałem, że chyba kolega jakąś rację ma. Po krótce: kupiłem Bellę z uszkodzonym lustrem i pan dał mi dodatkowe dobre do zamontowania. Do tego czasu bywało tak, że przeciwmgielne mi się zapalały. Hmm, skoro nie miałem w nowym lusterku termometra postanowiłem zaadaptować go ze starego lusterka no i termometr ma dwa kabelki, a w kostce jest miejsce na 4... więc możę faktycznie jest jakiś czujnik, bo po włożeniu termometra nic mi się więcej nie zapaliło, a przy okzazji pytanie dla kolegi, który spytał czy światła się (shit, jak się pisze...) ŻAŻĄ-u mnie żażą sięprzednie... Jakaś podpowiedź?
    Ale to chodziło o czujnik zaparowania przedniej szyby który znajduje się w środku przy lusterku wstecznym

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

ups, zonk... W takim razie to nie przez ten czujnik, bo u mnie problem znikł sam, a czujnik jest tam, gdzie był wcześniej.

Użytkownik Świeżak Avatar felek14
    Mieszka w
    Kobiór, Poland
    Auto
    156 1.8TS sport wagon 2004

Domyślnie

Udało się komuś rozwiązać ten problem?