uff a już myślałem że to tylko ja mam taki "problem" z tylnymi przeciwmgielnymi... w bardzo zimne dni zdarzało się to notorycznie, za każdym razem. A teraz gdy się zrobiło nieco cieplej problem znikł![]()
wiecie... podobnie drażni mnie klimatyzacja, teraz gdy robi się coraz cieplej wreszcie można skorzystać z dobrodziejstw klimy, jednak wnerwia mnie to że klima żyje swoim własnym życiem np. ustawiam nadmuch na szybę... włączam jakiś mjuzik, wyruszam na drogę... patrze a klima mi dmucha na nogiWTF ??? albo ustawiam nadmuch na kabine a po paru minutach sama przestawia na szybę albo stopy
![]()
Jak włączasz odmrażanie/podgrzewanie szyby szyli ten przycisk w okolicy przeciwmgielnego załączasz auto, czyli po ogrzaniu szyby wg kompa przełącza Ci na automatyczne najszybsze nagrzanie auta w środku a tak się dzieję jak załączysz ogrzewanie na nogi. Nie używaj tego przycisku tylko ręcznie ustawiaj nadmuch na szybę, a później rób z nim co chcesz...![]()
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
U mnie climatronic również żyje własnym życiem, a nie używam opcji auto czy też odmrażania szyb
Witam
U mnie też climatronic żyje własnym życiem
A halogeny załączają się notorycznie w wilgotne dni...
Pozdrawiam
Alfa Romeo 156 SW 1,9jtd 2004r
A ja powiem tak, nie bardzo rozumiem co to za czujnik i gdzie on jest, bo w lusterku mam tylko termometr, aczkolwiek zaobserwowałem, że chyba kolega jakąś rację ma. Po krótce: kupiłem Bellę z uszkodzonym lustrem i pan dał mi dodatkowe dobre do zamontowania. Do tego czasu bywało tak, że przeciwmgielne mi się zapalały. Hmm, skoro nie miałem w nowym lusterku termometra postanowiłem zaadaptować go ze starego lusterka no i termometr ma dwa kabelki, a w kostce jest miejsce na 4... więc możę faktycznie jest jakiś czujnik, bo po włożeniu termometra nic mi się więcej nie zapaliło, a przy okzazji pytanie dla kolegi, który spytał czy światła się (shit, jak się pisze...) ŻAŻĄ-u mnie żażą sięprzednie... Jakaś podpowiedź?
ups, zonk... W takim razie to nie przez ten czujnik, bo u mnie problem znikł sam, a czujnik jest tam, gdzie był wcześniej.
Udało się komuś rozwiązać ten problem?